Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Recepti s čilijem
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
orlica



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:08
Prispevkov: 330
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2013 15:00    Naslov sporočila: Recepti s čilijem Odgovori s citatom

Sorte čilijev - abecedni seznam
Čili - Capiscum
Čili - prezimitev
Čili - splošno o razdelitvi sort
Čili - opraševanje
Vzgoja čilijev - kratke informacije

Lestvica Scovillov - pikantnosti

Čili 2014
Čili 2013

Čili ali paprika ali feferon ???

Glej tudi:
- Vlaganje čilijev

Recepti s čilijem:
- <a href="#mehiska-vroca-cokolada-s-cilijem">Mehiška vroča čokolada s čilijem</a>
- <a href="#polnjeni-ciliji">Polnjeni čiliji</a>
- <a href="#pasta-iz-cilijev">Pasta iz čilijev</a>
- <a href="#namaz-iz-cilija-in-paprike">Namaz iz čilija in paprike</a>
- <a href="#jabolcna-omaka-s-cilijem">Jabolčna omaka s čilijem</a>
- <a href="http://gartlc.mojforum.si/gartlc-post-24708.html#mfrancov-recept-za-lutenico">mfrancov recept za lutenico</a>
- <a href="http://gartlc.mojforum.si/gartlc-post-24712.html#omaka-z-jalapenoti">Omaka z Jalapenoti</a>
- <a href="http://gartlc.mojforum.si/gartlc-post-29342.html#29342">Chili con Carne</a>
- <a href="http://gartlc.mojforum.si/viewtopic.php?p=54738#54738.html">Harissa paste

dodal TwityPity, Plamenka

<hr>
<a name="mehiska-vroca-cokolada-s-cilijem">Mehiška vroča čokolada s čilijem</a>


Sestavine:

250 g jedilne čokolade
¾ litra mleka
½ svežega čilija
3 jedilne žlice cvetličnega medu
¼ litra vode
mleti cimet, vanilijev strok, noževa konica soli


Priprava:

Čiliju odstranimo seme in ga drobno sesekljamo. Čokolado drobno narežemo. Mleko skupaj z vanilijevim strokom zavremo in pustimo pokritega 10 minut, da se navzame vanilijevega okusa. Strok nato vzamemo iz mleka, ga razpolovimo in postrgamo sredico v mleko, dodamo čokolado, mleti cimet in z metlico mešamo toliko časa, da se čokolada raztopi. Po potrebi nekoliko dogrejemo, primešamo vročo vodo, med, sesekljan čili, sol in ponudimo v okrašeni skodelici.

http://www.zito.si/trgovina/Mehiska_vroca_cokolasa_s_cilijem

Pa na zdravje Very Happy


Ta recept sem danes našla na netu.
Ga moram čimprej preizkusiti.


Nazadnje urejal/a orlica 06 Jan 2019 22:18; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2013 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

<a name="polnjeni-ciliji">Polnjeni čiliji</a>
voda je napisala:
dober večer, načrt je bil takšen: oranžne navadne papričice naj bi bile osnova, katere sem križala s čilijem (posadila eno ob drugo). pri tem sem upala, da se bo oranžna papričica "oljutila". plod sem imela namen polniti z različnimi nadevi. a narava dela tako kot ona hoče. torej oranžne male papričice so ostale take kot so v originalu, čiliji so pa spremenili obliko in barvo. vseeno sem zadovoljna, ker so nekateri mešančki zelo prijazni za polnjenje.

recept za polnjenje čilijev:

čiljije očistiš semen in jih v ponvi na žlici olja rahlo popečeš. ko se ohladijo jih polniš.

1.) salokis (slani sir), mozzarella, kapre, zeleni poper, nasekljan peteršilj, drobnjak, mascarpone. -(beli namaz)

2.) tuna, mascarpone, zeleni poper, kapre, salaxio

na krožniku za 2-3 ljudi je videti tudi:

-v topel riž je vrinjeno nekaj kroglic mozzarele, katera je bila takoj pokrita s krožničkom, da se je sir raztopil. kasneje je riž bil poliven s teriyaki-jem in sweetened chili sauce in peteršiljem
-melancan je rahlo prepečen na suho in kasneje oblit z oljem in kisom, ter nasekljanim drobnjakom
-pečena navadna paprika in na njo poleženo nekaj nadeva
-dekoracija solata, koromač, slani inčuni
-vse je preliveno z mešanico olivnega olja in domačega vinskega kisa. -pozor - če je v nadev dodano več slanih stvari polivko ni potrebno soliti

-po obedu je ostal 1 list solate

taka priprava čilijev je sprejemljiva tudi za "navadnega degustatorja". ko daš celi polnjeni čili v usta šele čez čas okusiš ljutost, katera tudi kaj kmalu mine zaradi nadeva. mlečni deli nadeva "olepšajo-blažijo" okus.
beli nadev št.1 je blažji, št-2 je močnejši.
-ob polnjenu čilijev daj domišljiji prosto pot

verjemite, zelo okusno je. tudi tisti ki ne marajo čilijev bodo zagrizli vanje. lpvoda

<hr>
voda je napisala:
Orlica ne pretiravaj. Plamenka velja, samo za polnjenje so potrebni bolj ovalni ali okroglasti čiliji, ker hudirjevo dolgo časa traja polnjenje. drugače ideja ni slaba, mogoče kdaj uspemo na kakšnem srečanju kaj narediti.

še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.

na fotkah sta opazni dve sorti melancana. zaviti tako, za enkrat v usta (malo večja). navadne paprike pa skoraj moraš rezati. dobro je da ta hrana odleži čez noč na hladnem (jaz nisem imela kaj za spraviti ker je sproti odhajalo). tunjevinin okus zelo dopolni narezana čebula. lpvoda

<hr>
voda je napisala:
mfranc, verjetno bi bilo zelo dobro in predvsem slastno oviti okoli čilija malancan in slanino. jaz sem na pečeno kriško melencana dala maso za polnjenje v katero sem nasekljala čilije poleg ostalih reči in to zavila toliko, da so konice melencana prišle skupaj.

probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.

2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda.

<hr>
<a name="pasta-iz-cilijev">Pasta iz čilijev</a>
voda je napisala:
sestavine:
-čiliji brez pecljev s semeni vred narezani, zreli in nezreli (polna velika skleda za solato)
- 2 srednje velika korenčka (posebej skuhana na pol)
- tri srednje velika paradižnika
- 3 srednje velike čebule (bela, rdeča in rumena)
- nekaj strokov česna (mislim da dve tretjine glavice)
- kis za vlaganje cca 2 deci (probaš okus) ali bazilični
- pol limete s skorjo vred narezano na štiri kose-rezine
- sol (probaš)
- začimbe (vse sveže -verjetno je dobro tudi posušeno-lorber, origano domači in divji, šetraj, peteršilj, 2 lista zelene, timijan še nekaj travic - tisto kaj imaš), žlička zelenega vloženega popra, poper mleti črni itd.
- za okus je dobro dodati 2 zeleni navadni papriki (narezani na koščke)

izdelava:
na olivcu pražoš na lističe narezano čebulo in sol. čez čas dodaš nasekljan česen pražiš naprej kratek čas. dodaš čilije, papriko, napol skuhano narezano korenje z malo njegove vode in narezano limeto. pražiš naprej in stalno mešaš dodaš začimbe in narezane paradižnike, proti koncu kis. poskušaš in vohaš in po potrebi dodaš še malo soli ali kisa. zmiksaš in potem vse prepasiraš skozi jušno cedilo z zajemalko. še cca 10 min kuhaš maso in stalno mešaš. daš v posodice z širokim grlom, ker zadeva ni tekoča, zapreš in prekriješ ob robu tople plošče z nekaj kuhinjskimi cunjami. izdelane paste pride cca 7 flašk 2dcl (od sokov)


Nazadnje urejal/a TwityPity 01 Nov 2013 01:44; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2013 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Voda, hvala za recept! Že cedim sline Very Happy .

Samo še podvprašanji Wink :

- Scotch Bonnet so res pasji, se ti zdi da s kuho izgubijo precej na ostrini, ali pa bi dal manjšo količino čilija. Podvariantno lahko dam več domače sladke paprike ...

- bi zadoščalo da paste ne pasiram, eventuelno pa paradižnike olupim?

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2013 16:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hej, z kuho res nekaj zgubijo a ne veliko če so zraven semena. lahko dodaš mini čežano brez sladkorja od ene jabolke. lahko dodaš olive.

glede miksanja sem ugotovila tole:
- eno varijanto sem naredila brez miksanja samo pasiranje in pride dobesedno samo gosta zmes katero lahko shraniš v prav male flaške.
- ta druga je bila najprej zmiksana in potem pasirana. ob tem več materijala zavržeš, oz je škart robe. masa je prišla taka bolj gosta in sem jo poimenovala pasta. to ne spraviš v stekleničke ampak v kozarce. pravzaprav je obdelava odvisno od tvojih zahtev do kvalitete izdelka. poskusiš marsikaj a mi se zdi, da velikokrta količina ni mera za dobrino. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pep



Pridružen/-a: 17.09. 2013, 20:36
Prispevkov: 1311
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2013 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po receptu Mujota za zajčjo pašteto "JEDAN ZEC; JEDAN KONJ" em letos napravil namaz, en čili ena paprika, zmiksal na olivnem olju solil in za mene ki ne prenesem dosti hudega je to super.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2013 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, se spravim(o) Cool Laughing k delu, čim preje Very Happy .

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2013 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap, s kuhanjem izgubijo na skovilih.
Še moja mineštra:

<a name="namaz-iz-cilija-in-paprike">Namaz iz čilija in paprike</a>
Sestavine:
- čebula (3kom)
- česen (5strokov)
- paprika (očiščene je bilo cca. 2kg, povečini zelene)
- čili (cca. 25kom Cascabell, 2kom Trinidad Scorpion Moruga Yellow, 1kom Pimenta da Neyde in pest nekih domačih)
- alkoholni kis za vlaganje (1dcl)
- olivno olje
- paradižnik (3večji, par češnjevcev)
- sok ene limone ter pomaranče
- par koščkov čokolade (od gorenjke z okusom limete in nekaj čez 50% kakava)
- sol (po okusu)
- začimbe (sveže: zelena, petršilj | posušene: majaron, origano, bazilika, šetraj)


Paprike in čilije sem očistil semen, narezal čebulo, paradižnik, nasekljal česen, zeleno, petršilj in iztisnil limono ter pomarančo.


V posodi sem segrel olje, dodal čebulo, jo posolil da se hitreje razpusti, malce popražil, dodal paradižnik, čilije, papriko, zeleno, petršilj ter ostale suhe začimbe. Vse skupaj pokuhal toliko da se malce posede, dodal kis ter česen in kuhal cca. 15-20min, nato dodal sok limone in pomaranče ter kuhal toliko da še enkrat dobro zavre.


Ko so bile sestavine na pogled dovolj mehke, sem jih zmiksal s paličnim mešalnikom, postavil nazaj na štedilnik, dodal čokolado, zmešal in pogrel ravno toliko da se čokolada raztopi.


Zmes sem napolnil v ogrete kozarčke, zaprl s prekuhanimi pokrovčki in pasteriziral v ogreti pečici na 100°C za 15min.


Vtisi: Zmes je za moje pojme ravno prav gosta, malce se pa se bo še strdila. Skovili? Zame dovolj, na oko bi rekel tam okoli 4jurje, za kakšne čilijedce pa gotovo premalo (mfranc bi tole jedel namesto jogurta Laughing)
Okus: meni in prvim degustatorjem je všeč, čokolado se komaj občuti, saj sem jo dodal samo zaradi tega da bo vse skupaj malo bolj kompaktno.


Narediti take paste/omake/namaze na točne skovile je itak nemogoče, glede sestavin pa dodaš kar imaš pač pri roki.
Naslednjič bom dodal kakšen paradižnik več namesto kisa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2013 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo TP, ti si mož dejanj palec gor ; mi še čakamo na pravo luno Laughing , no ja, žena se mora pocajtat Wink .

Torej se bom korajžno spustil med Bonnete, pa poskusil nabrati sladko papriko rdeče barve. Zasledil sem podvarianto, kjer se doda mleta rdeča sladka paprika, samo za bolj rdečo barvo paste.

Če bomo uspešni in zadovoljni s kuho, bom mogoče uporabil še oranžne Bonnete.

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2013 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fantje živio, vidim, da stvar teče odlično. dobro je poskusiti različne varijante. že med pečenjem in kuhanjem je veliko razlike v okusu kaj šele v pridatkih. mislim, da je potrebno zapisati za drugič (količine, razmerja itd.) kaj je dobro in kaj manj dobro. na ta način je fant iz Š.Loke zmagal in prodaja majhne flaške po celem svetu za 7e -1dcl. kaj vse prinese in prenese čili. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2013 12:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, tudi mi nafilali kar precej kozarčkov Wink .

Nekaj med zgornjima receptoma od Vode in T.P.; v grobem 2 kile paprike, skoraj vsa domača, kar precej korenčka (ga dajejo tudi v lutenico), skoraj kila paradajza, pa kar nekaj začimb smo našli doma.

Ajaaa, četrt kilce Scotch Bonnet Red, tam nekje 40 komadov, in so "zaslužni", da je pasta kar precej pasja Cool Laughing .

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2013 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe, za mojo mišungo ugotavljam in poslušam da je ravno prava za v sendviče, med razne omakice za testenine ipd...

A tvojo je pa treba po kapljicah dozirat? Laughing
Kako ti je uspelo z "barvanjem", ti je uspelo zamešat rdečo barvo? Kakšna slikca končnega izdelka? Smile

P.s. si delal s semeni ali brez?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2013 18:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TwityPity je napisal/a:
A tvojo je pa treba po kapljicah dozirat? Laughing


He, he, moji si tole lahko homeopatsko razredčijo Cool Laughing .

Sem pa kupil kilo rdeče paprike viška in bom poskusil narediti novo mišungo, še ne vem ali s skovili navzgor ali navzdol Wink .

Barvali nismo, sem baje zamudil z dodavanjem mlete rdeče paprike Rolling Eyes. Pa saj je kar rdečkaste barve; sicer je bila domača paprika več kot pol zelena, pomagal je ves čili, paradižniki in verjetno tudi korenček. Sicer pa barva res ni prvi pogoj za kvaliteto Cool .





Čiliji so s semeni, jih je škoda zavreči Cool .

Aja, dal sem košček 91% čokolade, je skoraj "premočna" za uživanje, in se mi zdi, da doda kar lepo aromo in okus.
Začimb pa drugič dodam bistveno manj, pa tiste bolj ubrane s čilijem ...

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2013 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fajn zgleda, verjamem da tudi okusno, do novega leta pa bo ane? Laughing

Si sploh dodajal kaj kisa, glede na to da je bilo kar precej paradižnika?
Ja, korenček tudi pri moji mišungi pogrešam, bo v naslednji pikantnejši rundi. Barva še zdaleč ni pogoj za kvaliteto, samo nekateri so pač navajeni rdeče Very Happy

Semena od čilijev sem pa jaz posušil, in so že v mlinčku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2013 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sigurno (upam Laughing da zdržijo dalj), saj je svežih čilijev še veliko! Obral sem šele Rocoto. Bonneti gredo v predelavo, čaka me pa še poln drevešček Habanera Red, ki mi je sedaj najljubši, pa "omedil" se je že Wink .

Kisa je dodano manj kot deci, pa ena cela limona. Moram pa okus malo prespati Wink , in pri drugi kuhi še kaj spremeniti.

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2013 13:22    Naslov sporočila: Jabolčna omaka s čilijem Odgovori s citatom

Malce eksperimintiranja....Namen je bil narediti bolj tekočo omako, s čim manj dela in čim hitreje.
Originalni recept je iz interneta (THP forum), narejen z mangom ter mezgo. Ker je pri hiši še kar nekaj paradižnika, sem mezgo zamenjal z svežimi paradižniki.
Delal sem z mangom, jabolki ter hokaido bučo. Meni se najbolj dopade z jabolki. Najprej je malce kislo/sladkega okusa po jabolkih, nato pa svoje naredijo čiliji, kisa se ne občuti.
V mango sem dodal 2 Trinidad Scorpion Moruga Yellow, v jablane 2 Pimenti da Neyde, v hokaido pa 4 Pimente da Neyde. Mango je bil seveda najmočnejši, za jablane in hokaido pa se ne morem odločit - mogoče je hokaido malce močnejša. Čilij so bili brez semen.
Glede gostote, najbolj gosta je hokaido, sledi ji mango, nato jablane.
Vse so bile delane po enaki spodnji osnovi, samo količina sadja je bila različna.
Mango - tehtan cel plod s peško vred - 500g. Jabolka - 460g. Hokaido - 400g.


<a name="jabolcna-omaka-s-cilijem">Jabolčna omaka s čilijem</a>
Sestavine:
- 2x Pimenta da Neyde
- 120g korenja
- 140g paradižnika
- 40g čebule
- 460g jabolk
- 3 srednji veliki stroki česna
- 2 žlički soli
- 2 žlički rjavega sladkorja
- 250ml domačega jabolčnega kisa
- 250ml vode
- ščepec mlete zelene

Čilije očistimo semen, narežemo na 4 dele, korenje naribamo, paradižnik, čebulo in česen narežemo na manjše kose, jabolka olupimo, očistimo in narežemo na manjše krhlje.
Zgornje sestavine damo v ekonom lonec, dodamo sol, sladkor, kis, vodo ter zeleno in kuhamo 10min. Vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, še enkrat pogrejemo in vroče napolnimo v stekleničke/kozarčke.

Jaz sem še pasteriziral v ogreti pečici na 100°C za 15min. V malce višji pladenj sem nalil vodo, kozarčke in steklenice postavil s pokrovčkom navzdol v vodo, in po 15min vzel ven, dal pod oddejo in pustil da se ohladijo.

Iz zgornjega recepta sem dobil dobrih 9dcl omake.

Omaka ni močna - bi rekel kakih 2000-3000SHU max.
Če bi hotel povečati skovile, bi bilo potrebno delati s semeni vred, vendar bi jaz pred polnenjem omako "prepasiral" skozi cedilo, ali pa z večjo količino čilijev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.