Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Recepti s čilijem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marmel



Pridružen/-a: 27.03. 2014, 13:59
Prispevkov: 95
Kraj: Cerknica (okolica)

PrispevekObjavljeno: 19 Sep 2015 08:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Nepasterizirane ne morejo obstati dlje časa. Prevri en zamašek v vodi, pa boš videl. Sicer pa, če polniš vrelo omako v stekleničke, ki si jih v pečico na vsaj 100 stopinj temeljito pregrel, pokriješ s prevretimi zamaški, ki jih sproti jemlješ iz vrele vode, ki si jih dodal kis (pokrovčki v njej so vreli vsaj nekaj minut), je to zadosti.

Ok, bom. Hvala za nasvet Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rukola



Pridružen/-a: 24.06. 2013, 07:52
Prispevkov: 367
Kraj: Ljubljana, Ponikve-Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2015 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stara postaja je napisal/a:
....Kako sem delala, sem opisala pri čili 2014 (stran 94), ...
... Na olivnem olju ... čebulo, dodala ....papriko in paradižnik, solila, malo sladkala, pražila, da je zelenjava oddala sok . Dodala ... čilije, ..., dodala malo suhe bazilike in origana, gorčična semena in zeleni poper. ...

Take recepte imam najraje Crying or Very sad .... brez količin, tudi približnih "na uč", ni. Večina je takšnih. Takšni z vsaj približnimi količinami, so zelo redki.

Pajo, kako ti delaš omakco?

.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1799

PrispevekObjavljeno: 20 Sep 2015 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rukola je napisal/a:
stara postaja je napisal/a:
....Kako sem delala, sem opisala pri čili 2014 (stran 94), ...
... Na olivnem olju ... čebulo, dodala ....papriko in paradižnik, solila, malo sladkala, pražila, da je zelenjava oddala sok . Dodala ... čilije, ..., dodala malo suhe bazilike in origana, gorčična semena in zeleni poper. ...

Take recepte imam najraje Crying or Very sad .... brez količin, tudi približnih "na uč", ni. Večina je takšnih. Takšni z vsaj približnimi količinami, so zelo redki.

Pajo, kako ti delaš omakco?

.

Tako kot je zapisano. Very Happy
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18612
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 23 Sep 2015 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trocki je napisal/a:
Danes naredil "special" čili omako. Izkazala se je za zelo okusno. Prilagam recept, če bo še kdo poizkusil naredit.

400g očiščene hokaido buče
170g čilija (v mojem primeru habanero yellow)
130g paradižnika
1 čebula
5 strokov česna
malo olja
1/2 žličke muškatnega oreščka
1/2 žličke soli
žlička sojine omake

Ocena pekočnosti: 5-6/10 Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.