|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 19 Jul 2013 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
Res ne vem, vendar mislim da ne, ker je notri tudi precej kisa, ki je tudi konzervans. Tistih 20 malih lončkov iz tretje runde imam kar na mizi v eni priročni kuhinji, kjer je čez dan notri tudi 25 stopinj. Bom vsaj en kozarček pustila tam, da vidim, kako dolgo bo zdržal, ker po tej robi mi gre tako, da ne verjamem, če bi se imelo kaj čas pokvariti. (npr. zet vzame lonček in žličko ter ga zmaže v nekaj minutah, prav uživam, ko vidim, s kakim tekom ga poje - no pa še kdo drug, da ne bom samo zeta tunkala ) _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dašabina
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05 Prispevkov: 1122 Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej
|
Objavljeno: 20 Jul 2013 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
tudi sama sem danes ravnokar naredila tale shranek, sicer ker se imam za praktično žensko, sem kar ribala sestavine (mislim, da sem nekoga tukaj kopirala ) in je nastalo nekaj, kar sem poimenovala "polentno sonce" /ker sem dala rumene paprike namesto rdeče/ in bo del darila za novo leto |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 24 Jul 2013 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
No tale recept z bučkami je res zelo dober včeraj je bila primeni soseda in glej danes sem že dobila vso robo in ji skuhala, saj sama nima dovolj časa, pa še tašči je bil okus zelo dober saj je vse pojedla ,no moji fantje bodo konec tedna probali ,res Marija hvala za tako dober recept. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
viktorh Deaktiviran
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 19:46 Prispevkov: 315 Kraj: Celje
|
Objavljeno: 27 Jul 2013 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem za večerjo pripravil rezine krompirja, jajčevcev in bučk. Za vsakega eno rezino opečenega kruha, natrtega s česnom, semfom in malo olja....Popečeno...Na krožniku pa je bila dodana omakica MARIJAV. Hladna, osvežilna, pikantna....no, le soproga je enkrat pogledala vstran in zavrgla zelen poper....
Marija, bomba! _________________ Viktorh |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 23 Jul 2014 23:41 Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo osvežila, da ne pozabimo, kam z viškom bučk. _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 24 Jul 2014 05:59 Naslov sporočila: |
|
|
Brez skrbi, Marija, že ves mesec veselo delim tvoj recept med tiste, ki jamrajo, kam z bučkami . Včeraj mi jih je soseda spet naložila polno vrečo, samo še do rdečih paprik in nektarin moram priti, pa bo prva letošnja runda.
Lanska je šla za med, še posebej potem, ko sem slučajno ugotovila, kako dobro se obnese kot polivka čez špagete . Tisti, ki imate radi testenine, probajte! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 24 Jul 2014 13:58 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem jih danes naredila kar velik ,zelo prav pride v zimskem času ko večina že manjka zelenjave |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 26 Jul 2014 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem danes preizkusila tale recept. Deževno vreme je bilo kot nalašč za vlaganje.
Bučke sem narezala na salamoreznici, če mogoče komu pride prav ideja. Najprej na lističe, obrnila bučko za 90 stopinj in narezala na trakce. No, potem je pa sledilo rezanje na koščke na roke. Pa sploh ni bilo hudo, glede da sem delala iz trojne količine.
Sem uporabila kombinacijo kisa za vlaganje in belega balzamičnega kisa, kot ste že pisale. Sladkor sem razpolovila, ostalo pa po receptu. Se še hladi, tako da še ne morem poročati o okusu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sanjarka Ana
Pridružen/-a: 07.07. 2013, 08:03 Prispevkov: 1203 Kraj: okolica Radovljice
|
Objavljeno: 29 Jul 2014 07:12 Naslov sporočila: |
|
|
Danes pa bom tale recept preizkusila jaz. Sploh ne dvomim v to, da bo meni in mojih hčeram všeč (moški del pri nas namreč ni zelenjavni tip). Bi že, pa se mi je vedno uspešno izmuznil nakup želirnega sladkorja .
Rahlo pikantne so tudi vložene bučke po indijsko.
Recept sem našla tukaj http://www.studentarija.net/vlozene-bucke-po-indijsko/ Prilagodila sem ga v toliko, da jaz bučk nisem v celoti lupila. So prijetno pikantne in odlična priloga k raznim narezanim stvarem, seveda pa jih lahko dodamo tudi preko namazov na kruhu. Primerne so tudi za hladne riževe, testeninske ali žitne solate. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 29 Jul 2014 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
Recept sem med drugim dala tudi moji letošnji dobaviteljici bučk. Shranek je bil njej in krogu njenih znancev tako všeč, da so v nevarnosti bodoče dobave .
Zaenkrat vlaga cukete, jeseni bo imela nekaj rumenih velikank (menda gre za "kitajske" buče) , je kdo že poskusil s temi? Ali z zrelimi muškatnimi? Pri zrelih muškatnih bi verjetno lahko izpustila nektarine? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 29 Jul 2014 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Spoštovana Marijav
Nabavila sem včeraj vse, kar je potrebno kupiti. Danes sem naredila iz ene mase. Nasecklala sem eno čili bombico niti ne celo in se mi zdi, da je kar oštro. Moj pravi, da bo to dobro. Prebrala sem, da ni nikjer gorčičnih semen. Kupila sem jih v Mercatorju, ker sem vse prelaufala, pa nikjer niso imeli.
Že za oči je zelo dobro. Želirni sladkor nisem dobila 2:1 ampak 3:1. Dala sem ga 150 g.
hvala za recept.
lp _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Aye-Aye
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 12:29 Prispevkov: 2331 Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)
|
Objavljeno: 15 Avg 2014 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri nas je tale shranek letos št. 1, sploh glede na to, da je letos bučk v izobilju. Sem naredila že trikrat po dve mase. Vsakič malo drugače. Namesto sladkorja enkrat celo agavin sirup. Vzela sem bel bio balzamični kis iz Hoferja. v eno varianto sem dala sumatrin limonin curry, v zadnjega pa indijskega in še mango namesto nektarine. Njami! Ta je tudi najbolj pekoč. Marijav , hvala!
Sem pa za rezanje uporabila culinario rezalnik čebule in zelenjave. Odlično se je odrezal. majhni koščki, ravnopravi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09 Prispevkov: 2921 Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv
|
Objavljeno: 15 Avg 2014 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem že morala kak lanski shranek podariti, letos jih še nisem delala. _________________ "But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 26 Jul 2015 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Joj, nevem, če ga nisem pobiksala danes. Eno hokaidko sem na rezine narezala, potem pa na cm koščke. Zdevala v kozarec, vmes šalotko in poper, in prelila z mešanico kisa in vode 1:6. Sladkano in slano po okusu. Tako kot za kumare. Jaz tako vlagam kumare. En gasilec, zelo vnet na zelenjavo, mi je rekel kako so dobre in da jih njegova draga vlaga kot kumare in nič ne lupi. Mislim, sedaj ko tole prebiram, da bi jih morala olupit. Bom videla kaj bo ratalo, vkolikor se mi ne bo pokvarilo.
lp cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 28 Jul 2015 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
hvala, cinija1, da si zbudila temo in spomnila na ta recept!
Ker ne smem paprike, sem jo zamenjala z ačočo in vse skupaj zmlela na mesoreznico. V kuhinji plava rahel vonj po kumarah , me zanima kako se bodo okusi pomešali |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|