Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Bučke - rahlo pikantne za zimo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2013 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bobolino, daj kozarček v hladilnik, pa bo zagotovo želiralo. Zunaj je za želiranje očitno pretoplo. Marija
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
viktorh
Deaktiviran


Pridružen/-a: 09.06. 2013, 19:46
Prispevkov: 315
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2013 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MARIJAV je napisal/a:
Viktor. ti kar pripelji, pri nas ne bo učakalo prvega rojstnega dne Wink Very Happy


Žal, moram te razočarati: draga ne da. Navdušena je nad okusom. Spominja naju na ono iz zemfa in paparike...
Še enkrat hvala za recept.
_________________
Viktorh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2013 08:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A da ne da? Crying or Very sad Jaz sem pa mislila, da brez malo truda pridem do nove runde Wink .
Zdaj pa zares, sem vesela, da vama je všeč (ali samo ženi?). Mene je tale okus, ko sem ga prvič poskusila kar sezul. No, jaz sem dala noter 1 žličko kurkume in eno curryja. Pri nas so se v teh letih tako naveličali bučk v vseh oblikah, da jih letos že skoraj nisem mislila sadit. Takole narejene pa jih papcajo vsi razen tamalih vnukov. Res krasen način, da bučke spraviš v promet. Tvoji špageti so mi bili zelo všeč Laughing .
Smo že testirali prvo varianto in drugo z manj sladkorja ter želinom, pa je oboje super in ni neke razlike v okusu, le sladkost se nekoliko manj čuti.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sonceluna



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 10:50
Prispevkov: 661
Kraj: Kranj, Podčetrtek

PrispevekObjavljeno: 12 Jul 2013 08:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

včeraj sem tud jaz naredila tole zadevščino. Dodala sem sicer malce preveč čilija (je očitno moj res hud), ampak je vseeeno res res dobra. Pa namučila sem se z rezanjem. Moram nabavt kakšen pripomoček
Se že na veliko hvalim naokrog. Hvala Marijav za recept!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Jul 2013 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam, da danes tale shranek dobim v pokušino. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 12 Jul 2013 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Huh, jaz sem šele včeraj ugotovila, da premorem podoben rezalnik zelenjave kot ga ima Viktor, sem ga enkrat kupila pri enem privatniku blizu Ljubljane in naj res lahko narežeš zelenjavo v take špagete, potem pa še samo prečno. Kocke so potem 4 mm, kar je za ta shranek čisto OK.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Jul 2013 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Upam, da danes tale shranek dobim v pokušino. Wink


Seveda sem dobila (hvala viktorh). In je res dobro, sploh, če je mrzlo. Ker sem dobila tudi bučke, tiste lepe, rumene, bo nekaj tega shranka nastalo tudi pri nas.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2013 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet sem nabrala materiala za trikratno količino po receptu. Bučke sem najprej zrezala na liste na 3,5 mm, nato po dolgem spet na drobno narezala, pa še prečno....Imam krasen nož, ampak s tako količino sem se kar narezala...
Spet sem malo eksperimentirala in dala polovico sladkorja, kis sem dala balzamični in navadni beli, za želiranja pa vzela tisti Ekstraželin za marmelade, pa je še bolj lepo želiralo. Pa tudi v pečico sem dala na 90 st., ker upam, da mi te runde ne bodo v treh dneh pojedli.

_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 10784
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2013 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sva tudi midva z možem naredila te Marijine bučke. Samo iz enojne količine, ker sem bila skeptična, če mi bo sladko kisel okus sploh všeč. Z rezalnikom čebule se lepo nareže vse skupaj. Je kar okusno, čeprav je narejeno šele par ur. Tako da Marija, res hvala za recept.
Žal ste očitno gartlčani pokupili vsa gorčična semena. V Intersparu jih niso imeli, v DM, Tušu, Mercatorju tudi ne, tako da so te bučke brez njih. Metuljc, katera trgovinica v Kosezah prodaja gorčična semena? Bi prej telefonirala, če imajo še.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2013 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka, jaz sem v prvo rundo dala navadno gorčico, in se po okusu ne razlikuje od originalnih Marijinih.
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 10784
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2013 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj je tudi brez v redu. Če ne dobim semen, bom drugič poskusila tako.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2013 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka je napisal/a:
Da. Metuljc, katera trgovinica v Kosezah prodaja gorčična semena? Bi prej telefonirala, če imajo še.

Pojma nimam, kako se ji reče. Bom poskusila izvedeti od znanke, ki je tam blizu doma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Aye-Aye



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 12:29
Prispevkov: 2331
Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2013 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka, gorčična semena dobiš v Btc: Jablana, kalček ali vitacare pa tudi v drugih trovinicah z bio prehrano.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2013 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je zadeva možnih veliko variacij. Delala sem že trikrat, pa sem vsakokrat malo spremenila.
Prvič sem naredila točno po receptu, le rezala sem malo bolj na grobo. Pripomba hčere je bila, da bi dala manj sladkorja, zet bi imel pa še bolj gajsno.
Drugič sem delala dvojno količino, sladkor prepolovila, čili enako, rezala bolj na drobno, dodala vrečko želatine v prahu in je bilo še boljše po okusu, le tekstura je bila manj čvrsta - bolj mazava.
Tretjič sem delala iz trojne količine, dala pol manj sladkorja kot v receptu, del kisa sem dala balzamičnega, del pa rdečega vinskega, namesto želatine sem uporabila tisti Ekstra želicin za marmelade (kar celo vrečko), pa je bolj čvrsto in vseeno dobro.
Četrtič bom naredila z eno tretjino sladkorja, ostalo vse enako, pa bom videla.
Drugače pa, če se gorčična semena ne dobijo, jih komot zamenjaš z žličko zemfa ali pa tudi nič, glede okusa ne bo neke spremembe, le videz tistih drobnih rumenih bunkic bo manjkal. Isto se mi zdi, da bi zeleni vloženi poper komot zamenjal s sveže grobo namletim , vpliva na okus ne bo, le videz bo pač malo manj zanimiv.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 10784
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2013 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala obema.

Marija, tudi jaz sem dala pol manj sladkorja. Me pa zanima, če bi se zaradi manjših količin sladkorja prej pokvarilo, ker je sladkor konzervans.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.