Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Bučke - rahlo pikantne za zimo
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2013 10:36    Naslov sporočila: Bučke - rahlo pikantne za zimo Odgovori s citatom

Se oproščam, ker tole ne bo popoln recept, ko ga pridobim, ga bom z veseljem delila naprej. Iz Nemčije sem od ene starejše gospe dobila v dar kozarček vložnine, ki me je izjemno navdušila po okusu in načinu priprave. Na prvi ogled in "trančiranje" na krožniku, bi bile sestavine sledeče:
Bučke vsaj 90 %
Paprika
Čebula
gorčična semena
zelen poper
rdeč čili
sladkor
sol
kis in ????
Vse sestavine so narezane na izjemno drobne kockice (tako kot bi grahovo seme prerezal na štiri dele), v kozarček je vse skupaj zelo gosto natlačeno- zelenjavo praktično oblivajo le začimbe. Okus je meni fenomenalen, malo me spominja na tisto kupljeno sladko kislo kitajsko omako - ampak mnogo boljše. Tekstura zelenjave je hrustljava, še blanširano ne vem če je, ali pa mogoče le za čisto malo. Vse je čisto rahlo pekoče. Sem pojedla že veliko dobrih vložnin, ampak tole me je pa sezulo.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1534
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2013 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marija,a je podobno čatniju?
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2013 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, sestavine bi bile podobne, vendar bučke niso nič razkuhane. Ok, kot bi bil čatni zmešan med te nasekljane bučke.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jupi, sem dobila recept iz Nemčije in ga z veseljem delim z vami. Jutri naredim prvo rundo iz dvojnih količin, sem si nocoj že vse manjkajoče sestavine kupila:

Fantastične vložene bučke

700 g bučk

150 g rdeče paprike

100 g čebule

100 g nektarin brez olupka

250 g želirnega sladkorja 2:1

200 ml belega vinskega kisa

1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)

1 žlička gorčičnih semen

1 žlička soli

1 žlička vloženega zelenega popra

1 žlička kurkume ali curryja v prahu

Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.

Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9270
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi toile krstila za čatni in ga bom zanesljivo nardila, ne sicer jutri, ker nimam nektarin (ampak, bi bile tudi breskve OK), pa rdeče paprike.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To pa bo za sprobat! Metuljc, a ne, bo pasalo zraven nalovljenih rib Wink ...
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9270
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 08:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, hrustljavo zapečene ribe, hrustljav domač kruh in tale dobrota, pa kozarček rujnega. victory
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, riba je še vedno v vodi, tale prva runda iz dvojne mase pa se že hladi. Okus je res točno tak, kot mora biti, le gospodinja v Nemčiji me je prekosila v rezanju na drobno Embarassed , sicer ne moti, ampak drugič se bom še bolj potrudila. Saj sem rezala in rezala in rezala, na koncu ugotovim, da bi moral biti košček vsaj še pol manjši

_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18676
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole naredim ob prvi priliki, bo vsaj "statusov" rezalnik spet imel kaj dela. Marija, tiste drobne kockice nemška gospodinja gotovo dela na mašinco.

Več o rezalnikih


Nazadnje urejal/a muha 07 Jul 2013 14:36; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče bi bilo, vendar je njena hči omenila, kako mami to reže.

Na kakšen rezalnik si pa ti mislila? Ali kaj takega obstaja? Tisto zelo drobno je zelo elegantnega izgleda. Če je mogoče, bi prosila kako fotko, ker bi potem res hitreje šlo. Multipraktik ne pride v poštev, ker bi zelenjavo zmečkalo.
Sem se pa zdaj spomnila, da bi bila lahko rezine naredila najprej na mesoreznico, potem pa z nožem na tanke dolge rezine, potem pa prečno zrezala.

Delala sem iz dvojne količine, okus mi je uspel v popolnosti. Spremenila sem le dve malenkosti: čilija sem dala le eno žličko, ker moj res izjemno gajsn,; dala pa sem eno žličko curryja in eno žličko kurkume, ker se nisem mogla odločit katero naj dam. Vse ostalo pa res točno po receptu - aja, nektarin nisem lupila.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem mislila, da imam vse doma, pa ni kurkume in gorčičnih semen Twisted Evil ....
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 10771
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marija, si le dobila originalni recept. Wink Tudi jaz bom kasneje poskusila to narediti. Rezalnik se mi zdi pa zelo uporabna stvar, mi je zelo odveč rezati na drobno. Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marija, kje si dobila vložen zelen poper? Sem ravno iz lokalne trgovine, nisem dobila gorčičnih semen in vloženega popra.
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1534
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MARIJAV,bi se kar en malo povabila če bi ne bila tako daleč Wink
Moje bučke komaj cvetijo Sad ,
ampak kdor čaka dočaka-pravijo.

Vse pohvale za ozimnico Smile
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2013 13:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni se že cmari. Sem morala improvizirati, namesto gorčičnih semen gorčica, in namesto vloženega zelenega popra mešani poper.

Notranjka, bi ti posredovala bučke, pa je preveč na splošno napisano, kje si doma!
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.