|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 04 Jul 2013 16:30 Naslov sporočila: CHILLI CON CARNE |
|
|
Potrebujemo:
3 žlice olja
500 g govejega mesa (bočnik, pleče)
0,5 l jušne osnove
1 lovorjev list
1 velika čebula
1 strok česna
2 žlički čilija v prahu
0,5 žličke mlete kumine
0,75 žličke mletega koriandra
0,5 žličke origana
500 g paradižnikov
2 žlički paradižnikove mezge
1 pločevinka rdečega fižola
1 pločevinko koruze
Priprava:
Goveje meso narežemo na večje kose. Česen in čebulo drobno sesekljamo, paradižnik pa za minuto potopimo v vrelo vodo, da ga lažje olupimo in nato narežemo na majhne koščke.
Pečico segrejemo na 160°C in v ponvi na olju popražimo meso. Ko meso spremeni barvo, ga posolimo in popopramo. Ponev odstavimo in vsebino pretresemo v ognjevarno posodo. Po potrebi prilijemo jušno osnovo in dodamo lovorov list.
Posebej v ponvi na žlici olja in zmernem ognju popražimo čebulo. Vmešamo čili v prahu, mleto kumino, mleti koriander, origano česen, koščke paradižnika in paradižnikov koncentrat. Po petih minutah mešanja, prelijemo zmes po mesu v ognjevarni posodi. Posodo pokrijemo s pokrovko in za dobro uro postavimo v ogreto pečico.
Ko vzamemo posodo iz pečice dodamo še opran fižol iz pločevinke. Pokrijemo, vrnemo v pečico, kuhamo še 15 minut in damo jed v globoke krožnike.
Na vrh vsakega krožnika lahko dodamo še žlico kisle smetane, nariban sir in drobnjak ter jed postrežemo.
hmmm - dober tek ! _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18 Prispevkov: 1350
|
Objavljeno: 04 Jul 2013 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ga pa delam po malo drugačnem postopku, kar v enem loncu vse, nisem še pekla v pečici.
čebulo, česen, čili sesekljam, popražim, dodam meso (rebrca so tudi fina, je sicer malo več dela, ker moraš, ko je končano, odstraniti kosti, ampak če je dovolj kuhano, je najmanjši problem, nazadnje sem ga delala s celo puranjo kračo), zalijem s paradižnikom, dodam že namočen fižol, začimbe in kuham kar nekaj časa proti koncu dodam koruzo in kos jedilne čokolade s čim več kakava ali kar kakav v prahu in kuham še pol urce. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 05 Jul 2013 06:23 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo pika. O dodatku kakava še nisem slišala. Bo treba probat. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 05 Jul 2013 06:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, malo temne čokolade gre v čilikonkarne . Res se dobro ujameta. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|