Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




CHILLI CON CARNE

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2013 16:30    Naslov sporočila: CHILLI CON CARNE Odgovori s citatom

Potrebujemo:
3 žlice olja
500 g govejega mesa (bočnik, pleče)
0,5 l jušne osnove
1 lovorjev list
1 velika čebula
1 strok česna
2 žlički čilija v prahu
0,5 žličke mlete kumine
0,75 žličke mletega koriandra
0,5 žličke origana
500 g paradižnikov
2 žlički paradižnikove mezge
1 pločevinka rdečega fižola
1 pločevinko koruze

Priprava:

Goveje meso narežemo na večje kose. Česen in čebulo drobno sesekljamo, paradižnik pa za minuto potopimo v vrelo vodo, da ga lažje olupimo in nato narežemo na majhne koščke.

Pečico segrejemo na 160°C in v ponvi na olju popražimo meso. Ko meso spremeni barvo, ga posolimo in popopramo. Ponev odstavimo in vsebino pretresemo v ognjevarno posodo. Po potrebi prilijemo jušno osnovo in dodamo lovorov list.

Posebej v ponvi na žlici olja in zmernem ognju popražimo čebulo. Vmešamo čili v prahu, mleto kumino, mleti koriander, origano česen, koščke paradižnika in paradižnikov koncentrat. Po petih minutah mešanja, prelijemo zmes po mesu v ognjevarni posodi. Posodo pokrijemo s pokrovko in za dobro uro postavimo v ogreto pečico.

Ko vzamemo posodo iz pečice dodamo še opran fižol iz pločevinke. Pokrijemo, vrnemo v pečico, kuhamo še 15 minut in damo jed v globoke krožnike.
Na vrh vsakega krožnika lahko dodamo še žlico kisle smetane, nariban sir in drobnjak ter jed postrežemo.

hmmm - dober tek !
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2013 22:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz ga pa delam po malo drugačnem postopku, kar v enem loncu vse, nisem še pekla v pečici.
čebulo, česen, čili sesekljam, popražim, dodam meso (rebrca so tudi fina, je sicer malo več dela, ker moraš, ko je končano, odstraniti kosti, ampak če je dovolj kuhano, je najmanjši problem, nazadnje sem ga delala s celo puranjo kračo), zalijem s paradižnikom, dodam že namočen fižol, začimbe in kuham kar nekaj časa Smile proti koncu dodam koruzo in kos jedilne čokolade s čim več kakava ali kar kakav v prahu in kuham še pol urce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 05 Jul 2013 06:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo pika. O dodatku kakava še nisem slišala. Bo treba probat. pozdrav
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9308
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 05 Jul 2013 06:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, malo temne čokolade gre v čilikonkarne Wink . Res se dobro ujameta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.