Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čili 2015
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 135, 136, 137  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2015 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj ti dobro uspe, Irena!

MFranc, dobro, da si omenil čokolado in kakav. Naslednjič, ko bom pripravljala omako iz črnih/rjavih habanerov, bom dodala kakav. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2015 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spiridon je napisal/a:
Osebno mi te "ameriške" kombinacije z obilico
sladkorja, čokolade, kakava, sadja in kaj vem česa še vse, niti najmanj ne odgovarjajo.


Si tu zasledil kak recept z "z obilico sladkorja, čokolade, kakava, sadja in kaj vem česa še vse"?

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2015 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka je napisal/a:
MFranc, dobro, da si omenil čokolado in kakav. Naslednjič, ko bom pripravljala omako iz črnih/rjavih habanerov, bom dodala kakav. Wink


Tudi v nekaj dnevih naredim omako (ali več omak) iz črnih čilijev Wink .

Še nisem prišel do receptov Rolling Eyes - no, čokolada bo sigurno notri Cool .

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2015 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mfranc je napisal/a:
Sušenje Poblano čilija

Počasi moram razmisliti kako posušiti rdeče Poblano čilije in jih "začarati" v Ancho čilije Wink . Me muči, da jih vsaj prepolovim, ne bi rad pridelal plesnive čilije.
Original Ancho so sušeni celi, zasledil pa sem trik, da se recimo z olfa nožem naredi več zarez, za hitrejše sušenje.

Me zanima, je sploh kdo že sušil tako velike papričice? Pajo, ostali?

Večina je dolgih 15 cm, in širine 6 - 8 cm; nekaj jih je tudi podmerskih Wink , a so že rdeči.


Malo sem eksperimentiral po sistemu "probat ni greh" Wink , čeprav sem vedel, da zadeva ni preprosta, sušenje debelo stenskih čilijev je res sizifovo delo.

Še vedno pa razmišljam, kako hudiča takole posušijo cele Poblano čilije http://www.spicesinc.com/images/Product/large/129.jpg
Verjetno jih sušijo z novo tehnologija zamrzovanja, ali pa z višjimi temperaturami, čeprav naj se ne bi sušili preko 50 °C. Hmmm ...

Dva dni sem jih sušil na pekaču, ki je bil na soncu vroč, da bi se opekel.

takole so izgledali po dveh dnevih



Prišlo je deževje, cele čilije sem dal v električni sušilnik in jih tam imel dva dni. Po dveh dnevih kontrola, čilije so se malo skrčili, zmehčali, v njih pa je naglas pljuskala voda, oziroma sok! Evil or Very Mad
Sem obupal in čilije narezal na zelo približno kose 4 x 4 cm. Te sem potem sušil še debele tri dni, da so se posušili še zadnji, najdebelejši kosi.

Danes sem te kose, posušene do drobljivosti, začasno spravil v kozarec za vlaganje. V točno litrskem kozarcu jih je dobra polovička, še eno tako rundo naredim. Najmanj.

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2015 22:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mfranc je napisal/a:
Spiridon je napisal/a:
Osebno mi te "ameriške" kombinacije z obilico
sladkorja, čokolade, kakava, sadja in kaj vem česa še vse, niti najmanj ne odgovarjajo.


Si tu zasledil kak recept z "z obilico sladkorja, čokolade, kakava, sadja in kaj vem česa še vse"?

LP


Ne @mfranc. Mirno lahko rečem, da tukaj nisem zasledil sploh NOBENEGA recepta. Tisti, objavljeni v stilu "ena proti približno" kuharjem
namreč niso uporabni. Če ni znana točno določena vrsta in količina sestavin, potem omake ni mogoče ponoviti v zahtevani identični obliki. Cool

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 05:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spiridon je napisal/a:
Mirno lahko rečem, da tukaj nisem zasledil sploh NOBENEGA recepta. Tisti, objavljeni v stilu "ena proti približno" kuharjem
namreč niso uporabni. Če ni znana točno določena vrsta in količina sestavin, potem omake ni mogoče ponoviti v zahtevani identični obliki. Cool



No, ja, čisto tako tudi ni. Kdor išče, ta najde.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
choco_chili



Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58
Prispevkov: 105
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za najpogumnejše po vrsti 2,5 kg red habanerov, 2,2 kg bhut jolokia in 1,7 kg moruga scorpion ;)



Kot zanimivost, pa barvno do sedaj najlepši čili bhut jolokia v rastafari barvah ;) Prav zanimivo, kako nas mati narava preseneča in očara



Sem se pa včeraj opogumil in poskusil svežo letino moruga scorpion (odgriznil polovičko z želom enega manjšega). Prvih 5-10 minut hudo v ustih za popzdit, potem sem mislil, da sem že mimo hudega, pa sem se zmotil, ker je bilo nekaj naslednjih ur, kot da imam žerjavico v želodcu.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3400
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

džizs @choco-cili, s to količino "položiš" polovico Ljubljane. Noro.

Verjetno bodo na seznamu omake.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10
Prispevkov: 4557
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Choco_chili, za takle arsenal bi pa že skoraj potreboval dovoljenje za orožje Wink ! Po mojem pri vas to sezono ne bo nobene viroze, tole pobije vse viruse in bakterije.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robert



Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17
Prispevkov: 1209
Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,pa verjetno bo šlo tudi manj kurjave, Smile saj vas bodo greli čiliji.Bi bilo pa zanimivo videti še goro čilijev od pajo-ta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz si do sedaj še nobenega od teh tvojih Twisted Evil nisem upala niti posejat.
Mislim, da letos ne boš rabil nič kurjave.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Choco_chili, pazi, da ne pride do samovžiga Very Happy

Iz koliko grmov pa si tole obral?

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10
Prispevkov: 4557
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav ne morem nehat; če gresta Choco_chili in Pajo z luknjastima cizama pridelkov mimo parlamenta, smo rešeni Wink ! Saj vem, o politiki ne bomo, ampak bi pa bil žur Laughing .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Asociacija: čisto majčkeno čilijevega prahu bi jim posula po rolah WC papirja Wink Embarassed Embarassed .

choco_chilli: kapo dol!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Avg 2015 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

muha je napisal/a:
Spiridon je napisal/a:
Mirno lahko rečem, da tukaj nisem zasledil sploh NOBENEGA recepta. Tisti, objavljeni v stilu "ena proti približno" kuharjem
namreč niso uporabni. Če ni znana točno določena vrsta in količina sestavin, potem omake ni mogoče ponoviti v zahtevani identični obliki. Cool



No, ja, čisto tako tudi ni. Kdor išče, ta najde.


Pa Choco_chili je na prejšnji strani te teme 5 prispevkov nad tvojim, Spiridion, dal link do recepta za habanero omako z opisom postopka in navedenimi sestavinami po količinah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 135, 136, 137  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 107, 108, 109 ... 135, 136, 137  Naslednja
Stran 108 od 137

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.