|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 13 Avg 2018 08:20 Naslov sporočila: |
|
|
Bishop's crown je bil lani pri meni povsem nepekoč, dokler je bil zelen, tak kot tvoj. Potem je bil pa kar pekoč. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 13 Avg 2018 08:43 Naslov sporočila: |
|
|
Mhm, zanimivo, kako se obnašajo plodovi; jaz sicer delam izjemo samo pri Jalapenotih, namreč, da kakšnega utrgam še nedozorelega; pri ostalih počakam na "žlahtno" barvo _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 13 Avg 2018 13:37 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem svoje BC uporabljala kot papričice za prigrizek pri malici, eno na vrtu in eno v koritu na balkonu. Bila sem prepričana, da je pač nepekoč. Potem sem jih nekaj pustila dozoreti in so me rdeči močno presenetili s svojo pekočino. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 21 Avg 2018 22:59; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 13 Avg 2018 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
lpmami je napisal/a: | Jaz sem svoje BC uporabljala kot papričice za prigrizek pri malici, eno na vrtu in eno v koritu na balkonu. Bila sem prepriča a, da je pač nepekoč. Potem sem jih nekaj pustila dozoreti in so me rdeči močno presenetili s svojo pekočino. |
So pa odlični vloženi v kisu (razpolovljeni in z odstranjenimi semeni). Zelo blago pekoči, primerljivi z našimi polpekočimi feferoni. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 13 Avg 2018 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, sedaj si me spomnil na nekaj: kdor je že vlagal Jalapenote - a ste jih vlagali razpolovljene ali narezane na kolobarje (tako, kot jih npr. servirajo nekateri naši ponudniki "tiste prehrane, ki jo dobite tudi sredi noči")? _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Avg 2018 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Kljub temu, da ta teden večinoma počitnikujemo na Pediatrični kliniki, je bilo treba narediti te manj pekoče omakce, saj so bili čiliji že nabrani.
Narejene is iz Brown Jalapeno, Numex Lemon Spice, Numex Pumpkin in Orange skupaj, ker je bilo manj plodov in Trinidad Parfeme. Zadnjim trem sem dodala nekaj paradižnikov, da bi bile manj pekoče. Numex Lemon imam letos prvič in peče bolj, kot Numex Orange in Pumpkin, a omaka je, čeprav čiliji prevladujejo, še vedno v redu tudi za tiste, ki ne prenesejo pekočih. Plod Trinidad Parfeme se mi je zdel pekoč, a omaka ne peče. Vsem sem semena odstanila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Avg 2018 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
Oj, vidim, da imaš še bolj pestro kot jaz
Po okusih sodeč grejo meni zelo skupaj Aji Mango, Trinidad Perfume pa mogoče še Jamaican Hot Yellow kot moj naslednji eksperiment (fermentacija vsakega posebej, nato omaka iz vseh treh skupaj). T. Perfume je vsaj pri meni izredno aromatičen in skoraj povsem nepekoč, sledi mu Aji Mango, ki ima res tisto sadno noto poudarjeno, J. H. Yelow pa je izmed teh najbolj oster, a še vedno v mejah "vzdržljivega" - tako ga imam v mislih za tisti dodatek ostrine. Kuhal pa letos še nisem (lani mislim da sem imel 1. omako fertik konec avgusta), tako da čestitam pa vsaj malo sem fouš _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 21 Avg 2018 22:31 Naslov sporočila: |
|
|
Danes je pa kocka padla
Nisem nič kompliciral in kar zmešal vse čilije skupaj (J. Hot Yellow, Aji Mango, T. Perfume in Hab. Submarine). Dodal priporočenih 2% soli (še kanec več), vse skupaj natlačil v kozarec, kamor sem dal tudi par tistih plastičnih distančnikov, da držijo gosto vsebino pod tekočino. S pokrovom, kamor sem navrtal luknjo, sem kozarec tesno zaprl, nato pa skozi luknjo napeljal cev, ki sem jo speljal v drug kozarec, da bom videl reakcijo na lastne oči
Bomo videli, kako bo "sfermentiralo" te moje žlehtnobe _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 21 Avg 2018 23:01 Naslov sporočila: |
|
|
Žlehtnoba je napisal/a: | ... da bom videl reakcijo na lastne oči
Bomo videli, kako bo "sfermentiralo" te moje žlehtnobe | Daj, poslikaj, da bomo še mi videli pls! _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 07:27 Naslov sporočila: |
|
|
Z soljo pa bodi dosleden do grama natančno drugega ti ne bi svetoval. Distančnike daj vsaj za mene osebno ven vsak dan premešaj dobro do dna in obriši pokrovček ter steklo kozarca. Drugače bo prišla plesen in bo konec veselja.
_______________ _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazadnje urejal/a pajo 22 Avg 2018 11:12; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 07:29 Naslov sporočila: |
|
|
_________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 08:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pajo, saj ti si dal na kozarec pravo vrelno veho. Kje se dobijo? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 11:09 Naslov sporočila: |
|
|
mravlja je napisal/a: | Pajo, saj ti si dal na kozarec pravo vrelno veho. Kje se dobijo? |
Vsi, ki prodajajo vse za pivo. Kupil v NG samo bi moral malo poiskati. Pa sej če poiščete vse za pivo so tam tudi vehe. In to poceni. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, pajo, lepa
Ja, taka veha stane par evrov, nič več. Sem pa improviziral, ker pač vehe nisem imel pri roki (si bom najverjetneje tudi to v kratkem prisvojil). Daj mi prosim še zaupaj, kako si uredil s tesnjenjem pokrovčka? Jaz sem namreč kar "po domače" s tisto vodoinštalatersko pasto potegnil po robu luknje, izvrtane z "bormašino".
Aja, distančnike sem pa že včeraj fen zbezal, ker niso igrali vloge, hvala sicer za odziv _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
Zatesnil podobno kot ti. Včeraj sem jih dal fermentirati in so takoj začele. Po 10 minutah. Upam, da je sedanja slika boljša.
_________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25 Naslednja
|
Stran 19 od 25 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|