Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čili 2018
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2018 08:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bishop's crown je bil lani pri meni povsem nepekoč, dokler je bil zelen, tak kot tvoj. Potem je bil pa kar pekoč.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2018 08:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mhm, zanimivo, kako se obnašajo plodovi; jaz sicer delam izjemo samo pri Jalapenotih, namreč, da kakšnega utrgam še nedozorelega; pri ostalih počakam na "žlahtno" barvo Smile
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2018 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem svoje BC uporabljala kot papričice za prigrizek pri malici, eno na vrtu in eno v koritu na balkonu. Bila sem prepričana, da je pač nepekoč. Potem sem jih nekaj pustila dozoreti in so me rdeči močno presenetili s svojo pekočino.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje


Nazadnje urejal/a lpmami 21 Avg 2018 22:59; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2018 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami je napisal/a:
Jaz sem svoje BC uporabljala kot papričice za prigrizek pri malici, eno na vrtu in eno v koritu na balkonu. Bila sem prepriča a, da je pač nepekoč. Potem sem jih nekaj pustila dozoreti in so me rdeči močno presenetili s svojo pekočino.

So pa odlični vloženi v kisu (razpolovljeni in z odstranjenimi semeni). Zelo blago pekoči, primerljivi z našimi polpekočimi feferoni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2018 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, sedaj si me spomnil na nekaj: kdor je že vlagal Jalapenote - a ste jih vlagali razpolovljene ali narezane na kolobarje (tako, kot jih npr. servirajo nekateri naši ponudniki "tiste prehrane, ki jo dobite tudi sredi noči")?
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2018 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kljub temu, da ta teden večinoma počitnikujemo na Pediatrični kliniki, je bilo treba narediti te manj pekoče omakce, saj so bili čiliji že nabrani.



Narejene is iz Brown Jalapeno, Numex Lemon Spice, Numex Pumpkin in Orange skupaj, ker je bilo manj plodov in Trinidad Parfeme. Zadnjim trem sem dodala nekaj paradižnikov, da bi bile manj pekoče. Numex Lemon imam letos prvič in peče bolj, kot Numex Orange in Pumpkin, a omaka je, čeprav čiliji prevladujejo, še vedno v redu tudi za tiste, ki ne prenesejo pekočih. Plod Trinidad Parfeme se mi je zdel pekoč, a omaka ne peče. Vsem sem semena odstanila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2018 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj, vidim, da imaš še bolj pestro kot jaz Very Happy

Po okusih sodeč grejo meni zelo skupaj Aji Mango, Trinidad Perfume pa mogoče še Jamaican Hot Yellow kot moj naslednji eksperiment (fermentacija vsakega posebej, nato omaka iz vseh treh skupaj). T. Perfume je vsaj pri meni izredno aromatičen in skoraj povsem nepekoč, sledi mu Aji Mango, ki ima res tisto sadno noto poudarjeno, J. H. Yelow pa je izmed teh najbolj oster, a še vedno v mejah "vzdržljivega" - tako ga imam v mislih za tisti dodatek ostrine. Kuhal pa letos še nisem (lani mislim da sem imel 1. omako fertik konec avgusta), tako da čestitam pa vsaj malo sem fouš Wink
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2018 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes je pa kocka padla Very Happy

Nisem nič kompliciral in kar zmešal vse čilije skupaj (J. Hot Yellow, Aji Mango, T. Perfume in Hab. Submarine). Dodal priporočenih 2% soli (še kanec več), vse skupaj natlačil v kozarec, kamor sem dal tudi par tistih plastičnih distančnikov, da držijo gosto vsebino pod tekočino. S pokrovom, kamor sem navrtal luknjo, sem kozarec tesno zaprl, nato pa skozi luknjo napeljal cev, ki sem jo speljal v drug kozarec, da bom videl reakcijo na lastne oči Smile

Bomo videli, kako bo "sfermentiralo" te moje žlehtnobe Wink
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2018 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žlehtnoba je napisal/a:
... da bom videl reakcijo na lastne oči Smile
Bomo videli, kako bo "sfermentiralo" te moje žlehtnobe Wink
Daj, poslikaj, da bomo še mi videli pls!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2018 07:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z soljo pa bodi dosleden do grama natančno drugega ti ne bi svetoval. Distančnike daj vsaj za mene osebno ven vsak dan premešaj dobro do dna in obriši pokrovček ter steklo kozarca. Drugače bo prišla plesen in bo konec veselja.
_______________
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.


Nazadnje urejal/a pajo 22 Avg 2018 11:12; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2018 07:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom


_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mravlja



Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50
Prispevkov: 4288
Kraj: Loka

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2018 08:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pajo, saj ti si dal na kozarec pravo vrelno veho. Kje se dobijo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2018 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mravlja je napisal/a:
Pajo, saj ti si dal na kozarec pravo vrelno veho. Kje se dobijo?

Vsi, ki prodajajo vse za pivo. Kupil v NG samo bi moral malo poiskati. Pa sej če poiščete vse za pivo so tam tudi vehe. In to poceni.
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2018 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf, pajo, lepa Cool

Ja, taka veha stane par evrov, nič več. Sem pa improviziral, ker pač vehe nisem imel pri roki (si bom najverjetneje tudi to v kratkem prisvojil). Daj mi prosim še zaupaj, kako si uredil s tesnjenjem pokrovčka? Jaz sem namreč kar "po domače" s tisto vodoinštalatersko pasto potegnil po robu luknje, izvrtane z "bormašino".

Aja, distančnike sem pa že včeraj fen zbezal, ker niso igrali vloge, hvala sicer za odziv palec gor
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 22 Avg 2018 12:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zatesnil podobno kot ti. Včeraj sem jih dal fermentirati in so takoj začele. Po 10 minutah. Upam, da je sedanja slika boljša.

_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 19 od 25

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.