|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
mravlja je napisal/a: | Pajo, saj ti si dal na kozarec pravo vrelno veho. Kje se dobijo? |
V vsaki kmetijski trgovini, zanesljivo tudi v Merkurju (videla v Litiji),..... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 22 Avg 2018 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
Se zahvaljujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
Danes nabrani, še pred slabim vremenom.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
To bo peklo! Za ali ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne! Najbolj pekoči so zaenkrat samo habanero Maya Red, ki so na vrhu slike, pa Kimči - rdeči podolgovati na levi strani, ostali so pa bolj blagi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
muha je napisal/a: | To bo peklo! Za ali ? |
Tudi sam sem tako mislil... se mi zdi, da je bilo na tem Plamenkinem lesu že toliko skovilov, da se ga tudi črvi ne lotijo več... .
( drugače pa čudovit pridelek ) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
Se že fermentirajo.
_________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, Mravlja! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
Pajo, hvala za vse nasvete in fotodokumentacijo! _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
Žlehtnoba je napisal/a: | Pajo, hvala za vse nasvete in fotodokumentacijo! |
Glej, da stene kozarca ne bodo tako umazane kot so pri meni na sliki. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Avg 2018 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
Aha. No, pri meni je "akcija" tudi stekla, ni sicer brbotanja kot pri vretju vode na štedilniku, so pa opazni posamezni mehurčki... Glede na to, da sem kar "po moško" zaprl kozarec (beri: zategnil pokrov) in ga ne bom odpiral zaradi neželenega vdora zraka, bom vsak dan premešal vsebino tako, da bom enostavno kozarec vrtel v krogu po ravni površini (centrifugalna sila bo poskrbela za mešanje vsebine), stene pa res niso polne ostankov gošče, saj le-ta sčasoma sama spolzi dol in se ne lepi na steno kozarca. Vsekakor bom poročal o izplenu. Nekako računam, da bom pustil vse skupaj cca dva tedna, potem bom pa odprl in probal, pri čem sem - seveda bo prej še nos povedal, a je za probat al za v kanto _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 24 Avg 2018 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
Žlehtnoba je napisal/a: | Aha. No, pri meni je "akcija" tudi stekla, ni sicer brbotanja kot pri vretju vode na štedilniku, so pa opazni posamezni mehurčki... Glede na to, da sem kar "po moško" zaprl kozarec (beri: zategnil pokrov) in ga ne bom odpiral zaradi neželenega vdora zraka, bom vsak dan premešal vsebino tako, da bom enostavno kozarec vrtel v krogu po ravni površini (centrifugalna sila bo poskrbela za mešanje vsebine), stene pa res niso polne ostankov gošče, saj le-ta sčasoma sama spolzi dol in se ne lepi na steno kozarca. Vsekakor bom poročal o izplenu. Nekako računam, da bom pustil vse skupaj cca dva tedna, potem bom pa odprl in probal, pri čem sem - seveda bo prej še nos povedal, a je za probat al za v kanto |
Zgolj opozorilo: dno pokrovčka moraš vsaki dan obrisati z papirnato brisačo ali čim drugim. Enako velja za sam rob kozarca. Pustiš načeloma toliko časa dokler brbota. Ja lahko pa predčasno končaš. Izredno pazi, da boš premešal z plastično zadevo in v vsak kozarec frišno. Ne bo šlo tako zaprto in da boš na tak način premešal vsebino. Lahko pa delaš po svoje ni panike. Če boš videl na površini belo podobno kot plesen ni panike.Pobereš z žlico in z drugo premešaš. Kdaj je za v školjko? Ko smrdi po gnilem. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
goIdhorn
Pridružen/-a: 17.08. 2015, 12:03 Prispevkov: 455 Kraj: okolica NG
|
Objavljeno: 25 Avg 2018 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
pajo je napisal/a: | Zatesnil podobno kot ti. Včeraj sem jih dal fermentirati in so takoj začele. Po 10 minutah. Upam, da je sedanja slika boljša.
|
A si pomešal nalepke ?
Jaz vidim nekaj rdečega v kozarcih. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 25 Avg 2018 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
goIdhorn je napisal/a: | pajo je napisal/a: | Zatesnil podobno kot ti. Včeraj sem jih dal fermentirati in so takoj začele. Po 10 minutah. Upam, da je sedanja slika boljša.
|
A si pomešal nalepke ?
Jaz vidim nekaj rdečega v kozarcih. |
Pri meni pomeni to... če je preveč reklame naj se briše.
_________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 31 Avg 2018 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
Po slabih dveh tednih (ampak res "slabih", delal sem 21. se mi zdi), je zmanjkalo mehurčkov. Zgleda, da bo padla 1. letošnja omakca. Bomo videli, kako bo eksperiment uspel.
Sicer pa, če bi obstajala rubrika "Naši uporabniki priporočajo", bi stavil na Lemon drop. Oba grmička (sicer čez palec komaj kaj višja od 60cm) res polna, plodovi že na pogled lepi, rahlo narebreni (ne tako kot recimo pri habaneru, katerega plodovom sodelavc pravi "ta zmečkani"), okus pa bombastičen. Ravno prav te šavsne v jezik, limona mi pa kar ne gre in ne gre iz glave.
Če bo 1. eksp. uspel, sledi drugi, _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25 Naslednja
|
Stran 20 od 25 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|