Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Peka rženega kruha z drožmi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7665
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2020 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Muha, hvala. Saj je veliko že napisanega na to temo, a mogoče vseeno komu kaj prav pride.

AB, zakaj pečeš kruh v modelu?
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Novinka



Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50
Prispevkov: 782
Kraj: Tolmin/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2020 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brbr: poklon poklon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2150
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2020 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AB, brbr, odlično! Kapo dol pred vama.
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3085
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2020 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sta pa res mojstra.
Ko bom velika, bom tudi jaz spekla podoben kruh.

lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7665
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2020 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Punce, hvala. Danes sem dodala še fotografijo prerezanega hlebca, da bo stvar zaključena kot je treba.

Upam, da boste imele (ali že imate) s peko kruha vsaj toliko veselja kot jaz.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7844
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2020 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pogledala sličico: lepe luknjice in luknje, pa skorja tudi!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7665
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2020 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7844
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 28 Mar 2020 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes zjutraj sem ga tudi jaz spekla, iz bele moke. Mmm, je dišalo! Pa kako je dober. Seveda še daleč od Brbrine mojstrovine po videzu, a to se bo še izboljšalo, saj vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3085
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 28 Mar 2020 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Joj kako sem vesela. Uspel mi je kruh, ki sem ga danes spekla s kvasno vodo.

Mil hvala.

Za mene je najlepša štručka in najbolj dobra. Zelo lepo diši in ni kisla. Še nisem pekla kruha iz pol kg. Ne morem verjet, da sem ga ravno prav solila.

Že kar dolgo berem tebe Brbr in tvojo peko kruha, a kaj ko me je bilo kar nekako strah, da bi morala zavreči, da bi ne uspelo.

Za prvič sem se odločila, da ga naredim iz kvasne vode in sploh ne bom več drugače probala.

Čudovit dan in ne samo zaradi sonca, predvsem zaradi kruha.



lep pozdrav
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Novinka



Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50
Prispevkov: 782
Kraj: Tolmin/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 28 Mar 2020 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cinija1: čudovito izgleda! Lahko malo več napišeš o kvasni vodi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1415
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 28 Mar 2020 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav
O kvasni vodi je veliko informacij na spletu. Meni so najbolj pomagali napotki od Jožeta Senegačnika. Ima svojo spletno stran in tudi na Fb .. peka z naravnim kvasom... kjer veliko piše o drožih in kvasni vodi. Lepo bodimo
Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2020 00:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, takole iz prakse: kruh brez gnetenja je točno to. Zmešaš, pustiš NAJMANJ 12 ur (priporočilo kolegice, sem šel tudi po netu gledat za negneten kruh in takisto omenjajo cel krog na urni številčnici, dasiravno ni nič narobe, če gre urni kazalec še dlje) in spečeš. To je to. Sem po desetih urah poizkusil z vmesnim oblikovanjem hleba, pa je vse skupaj čez 8 ur ponovno vzhajalo... Ponovno oblikovanje hleba in končno pečenje ni dalo rezultatov, ki bi jih pričakoval. Kruh enostavno ni bil tako rahel (in narasel) kot pri običajnem postopku (zmešaš-pustiš-spečeš). Tako. Iz tega sem se naučil, da je bolje pustiti stvarem, da tečejo po "naravni" poti Smile
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7665
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2020 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo vsi kruhopeki! Samo, da bo moka in voda in (v mojem primeru, elektrika), pa kruha ne bomo stradali...

Lpmami, sploh ne dvomim, da je bil dober in tudi lep. Ne verjamem da je kaj slabši od mojega.

Cinija 1, zelo lep kruhek, res.

Je zadnjič rekel predstavnik Mlinotesta, da pri njih ni in ne bo težav s peko kruha. Imajo pa zdaj hudo konkurenco v domačih pekih.

Žlehtnoba, upam, da se nisi preveč jezil name, ker sem ti svetovala vmesno oblikovanje...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2020 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jasno, vsi lonci so bili v zraku!

Neeee, sej ne, mal se hecam. Pač, šlo je za eksperiment z rezultatom, ki ni bil pričakovan, kruh je bil pa vseeno jedljiv Smile

(Saj zdaj bo na vrsti tudi npr. lončkek z vodo pa da vidim, če bo skorja kaj mehkejša).
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3085
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2020 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Nekaj ugotovitev pri mojem kruhu.

Ker se zelo težko držim receptur, sem ugotovila, da sem dala premalo tekočine in posledično je kruh bolj trd, bolj suh. Tisti dan, ko sem ga spekla je bil tako dober, da ne pomnim kdaj sem nazadnje pojedla od enkrat toliko kruha.

Drugi dan je bil bolj suh. Danes sem jedla za zajtrk kruh, ki sem ga dala v hladilnik.

Imam pa še en komad te štručke, ki sem jo dala v zamrzovalnik, pa bom videla kakšen bo.

V glavnem sem prišla do zaključka, da mora testo biti bolj mehko in po spanju v hladilniku vso noč (12 ur), ko ga vzamem ven in oblikujem, bo naslednjič moral vzhajati saj še 10 ur. Tako upam, da bo tudi bolj rahel.

Kvasa imam v zamrzovalniku za 12 pek po 1kg moke, vendar me je okus tega kruha prepričal.

Lepo bodimo vsi, ostanimo zdravi in doma.

Vsem vam, ki pa skrbite, da nam življenje kljub vsemj teče dokaj normalno,
velika HVALA

lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 7 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.