|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 21 Mar 2021 17:24 Naslov sporočila: Kostanjeva pita |
|
|
Pozdravljeni
Danes sem se odločila, da spečem kostanjevo pito.
Imela sem recept, vendar sem delala malo po svoje.
Je pa kar dobra
cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 21 Mar 2021 18:23 Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm Cinija zgleda mamljivo.
Kako pa si jo pripravila ? _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 21 Mar 2021 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Si imela zamrznjen kostanj v skrinji? Surov ali kuhan? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 21 Mar 2021 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
Kostanjeva pita:
testo: 28 dkg masla
28 dag moke
2 žlici kisle smetane
2 žlici belega vina
Zgnetemo testo in ga položimo v pekač.
nadev:
25 dag mletega kostanja kuhanega
10 dag sladkorja
4 jajca
Kuhan kostanj olupimo in ga zmeljemo. Dodamo sladkor rumenjake in dobro premešamo. Naredimo sneg 4 beljakov in počasi umešamo v nadev.
Z nadevom pokrijemo testo.
Pečemo na 170 stopinj dokler ne porumeni.
Ohladimo in razrežemo.
Tako je po receptu.
Jaz sem imela v skrinji pečen, olupljen in zmlet kostanj. Dala sem v nadev kar precej mleka, ker je kostanj zelo pil. Dala sem vroče mleko. Ko je dovolj popil sem dodala 3 rumenjake žlico in pol sladkorja in sneg 4 beljakov.
Testo sem naredila kot za jabolčno pito. Za ta model danes sem dala 20 dag
moke, 1 rumenjak , žlico sladkorja, 2 žlici vina, malo pecilnega in 12 dag masla. To sem zgnetila, vendar ne v testo , ampak je bilo tako nadrobljeno. To sem dala v model in potapkala. Namazala z žlico marelične marmelade, ki je ostala od krofov.
Na to sem dala nadev in pekla na ventilator na 170 10 minut, narej pa na 150 stopinja. Skupaj sem pekla 1 uro.
Lahko bi dala malo več sladkorja, bi bila bolj dobra.
Sem se zmotila. Namesto 30 dag je sedaj 20 dag moke. Se opravičujem
lp cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazadnje urejal/a cinija1 22 Mar 2021 15:41; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 22 Mar 2021 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Se mi sline cedijo...zgleda krasno, ne dvomim, da je dobra..
Lepo bodimo, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 25 Mar 2021 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
Cinija, hvala za recept. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|