Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Zamrzovanje kakijev

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 30 Nov 2014 13:53    Naslov sporočila: Zamrzovanje kakijev Odgovori s citatom

muha je napisal/a:
Tule pišejo, da zrele kakije lahko tudi zamrznemo za nekaj časa.

Sadež lahko tudi zamrznemo. Pred tem ga grobo zmešamo z mešalnikom ali pretlačimo, dodamo nekaj kapljic limone in z vsebino napolnimo vrečke ali plastične posode. Zamrznjen kaki je treba porabiti v šestih mesecih, torej nekako do poletja.


sreco je napisal/a:
Kakije mi že leta zmrzujemo. Popolnoma zrele tipote. Brez kakršnih koli dodatkov. Samo zmiksamo jih s paličnim mešalnikom do homogene mase. Hranimo jih v plastičnih posodah. Odtajamo jih na sobni temperaturi ali hladilniku. Če se odtajanim doda malo sladke smetane, so prava sladica. Zdržijo do jeseni, brez, da bi kvaliteta padla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 30 Nov 2014 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda, letošnje bere ni več. Bomo pomnili za prihodnjo sezono, upam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tajana



Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
Prispevkov: 1379
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: 30 Nov 2014 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsako leto zamrznem nekaj popolnoma zrelih kakijev Tipo. Odmrznjen na sobni temperaturi ohrani popoln okus. Najraje jih uporabim za kakijev smoothie: namoceni ovseni kosmici, zrel kaki, svez pomarancni sok. Lahko dodamo se kaj zelenega - npr. koprive ali kurja crevca (navadna zvezdica). Njami. Tako je dober.
_________________
CARPE DIEM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zuf



Pridružen/-a: 16.06. 2013, 18:31
Prispevkov: 1999
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2015 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Škoda, letošnje bere ni več. Bomo pomnili za prihodnjo sezono, upam.

Da ne pozabiš. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 02 Nov 2015 07:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, zuf, letošnji se medijo.......................
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 08:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cinija1 je napisal/a:
Jaz sem pa dala 6 kakijev v zamrzovalnik, tako za probo, da vidim kako bo. Nekje se je že pisalo o tem, pa ne vem kje. Zjutraj sem enega vzela ven, malo pod vodo vročo in na hitro olupila in dala v kompot šalčko pa v shrambo, da se počasi odtali. Malo prej sem se spomnila inšla probat. Ja, meni je všeč.
Ker mi lepo zorijo, jih bom še kar nekaj hranila še na tak način. Največ jih pojem sama, kupila sem pa 20 kg. 10 kg pa tistega za posušit. So že v kozarcih.
lep pozdrav vsem
cinija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3117
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Muha hvala ti najlepša, da si prestavila. Jaz nisem našla, pa sem iskala, verjemi mi. Je pa tudi res, da sem malo nerodna. Hvala in
lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že več let kupujem po eno gajbo kakijev za takojšnjo porabo in eno za zorenje. Letos je pa pripeljal obe za takoj. In sem jih precej zamrznila. Poskusila bom narediti sladoled: odmrznjen kaki + stolčena smetana, v aparatu za sladoled. Je kdo že poskusil narediti kaj podobnega?
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 12:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po radiu sem slišala, da so v Strunjanu na prazniku kakijev imeli tudi sladoled. Ne more biti slabo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
forest727



Pridružen/-a: 26.03. 2014, 14:22
Prispevkov: 586

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 12:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, tudi kis iz kakija so napravili....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 13:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

forest727 je napisal/a:
No, tudi kis iz kakija so napravili....

Če kis, potem bi šlo tudi vino? Z veho, na toplem, ....?
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
figula



Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26
Prispevkov: 3112
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 14:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami, tole vino je res tvoja stvar, kaj Laughing Laughing le naredi kakijevo vino, bomo naslednjič znova po kaplicah testirali Idea
(buče ti ne priporočam, poskušam delati kis iz nje .... se peni kot tristo mačkov Confused )
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

figula je napisal/a:
buče ti ne priporočam, poskušam delati kis iz nje .... se peni kot tristo mačkov Confused
A delaš z veho?
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
figula



Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26
Prispevkov: 3112
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2015 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, nimam vehe, kar po domače .... taka sluzasta "goba" se je naredila Shocked Laughing se je napihnila nad kozarec in dvignila tkanino Confused
(mešanica jabolk in buče)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2016 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Svežih kakijev je zmanjkalo, na vrsto so prišli zamrznjeni - celi sadeži.

Moja ocena:

okus se delno spremeni, so pa še čisto užitni. V bodoče jih bom še zamrzovala, ampak izključno takrat, ko zrelih ne bomo mogli sproti pojesti. Kot zavarovanje pred propadanjem: ja, kot namenski shranek za kasnejše mesece : ne.

Priporočam odmrzovanje v mikrovalovki ali na drug hiter način. Nedavno tega sem brala strokovni članek, kako hitro propada kvaliteta odmrznjene zelenjave, sadja pa verjetno tudi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.