|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Okt 2015 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
Moja pesa, vložena skoraj brez sladkorja (1 mala žlička) se dobro drži - še ni zavrela, splesnela ali kaj drugega in je že zasedla mesto v omari.
Če jo bomo pozimi z veseljem jedli, jo bom drugo leto vložila več... _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 27 Okt 2015 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
Brbr a malo žličko na kozarec? _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nxyz
Pridružen/-a: 25.01. 2014, 18:15 Prispevkov: 582 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 27 Okt 2015 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz dam na 2l vode in 1l vinskega kisa 1 veliko žlico soli in 1 sladkorja. Peso prej skuham, še vročo olupim in naribam, ko jo ribam jo vmes potresem s celo kumino in premešam. Naložim v kozarčke in s tisto vrelo mešanico prelijem. Nič se ne pokvari, okus nam je tak všeč kot je iz tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Okt 2015 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, ne na kozarec, na celo količino tekočine. Koliko natančno je je bilo, žal nimam v spominu _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 29 Okt 2015 02:37 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moja pesa je vložena - prvič v življenju . Če bi mi pred par leti kdo rekel, da bom vlagala peso, bi ga poslala na Studenec .
Recept je kombinacija Muhe in Brbr, pa še eno lovsko sem naredila - namesto pimenta sem po pomoti dodala kar solidno količino kardamoma . In na koncu ugotovila, da sploh ni slabo . _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 29 Okt 2015 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
Tako nekako nastajajo novi recepti . Bravo Copatka! _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 20 Sep 2016 19:33 Naslov sporočila: |
|
|
Spet sem v vlaganju rdeče pese.
Sumim, da ni najbolje, če peso vložimo takoj po puljenju. Prva runda, s katero se mi je mudilo, je bila namreč precej manj sladka, kot današnja, ki je vmes počivala več kot 10 dni. Saj tudi za zelje pišejo, da mora par dni počivati, da se poveča stopnja sladkorja. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 20 Sep 2016 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
In to poveš zdaj. No ja, moja je bila vložena takoj, 4 še imam in bom preverila tvojo trditev. je pa logično, ja, ker se del škroba z zorenjem spreminja v sladkor. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 20 Sep 2016 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc je napisal/a: | In to poveš zdaj. . | Tudi sama sem šele danes prišla do tega spoznanja, prej mi ni padlo na pamet. Še sreča, da se mi prvi teden ni ljubilo naprej vlagat .
Preizkusi še ti ja, da bom videla, ali drži, ali pa se mi je le okus spremenil. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 20 Sep 2016 20:25 Naslov sporočila: |
|
|
Saj vem, da nisi vedela.
Bom naredila, samo ne vem, če že ta vikend. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irena
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35 Prispevkov: 1071
|
Objavljeno: 21 Sep 2016 07:54 Naslov sporočila: |
|
|
Metuljc, pa je luna je tud prava. Pravjo, da pri zelju pomaga, da se bolj polula. Res ali ne, ne vem, ker se držim predpisov .
Irena |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 21 Sep 2016 08:00 Naslov sporočila: |
|
|
Meni pač običajno odreja "luno" čas, ki ga imam, za vikende pač, drugače ne gre. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 18 Sep 2018 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem dobila peso in se hotela lotiti vlaganja... Pa sem šla, na srečo, mačo čitat, kaj vse smo že ugotovili. Naletela sem na Muhin zapis, da je dobro, da napuljena pesa malo odleži... Priznam, da mi prav pride, da lahko vlaganje še malo počaka.
Kaj pa ostali? Imate že vso peso v kozarcih? Je na področju receptov kaj novega? _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 18 Sep 2018 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno včeraj sem vložila 8 kozarcev rdeče pese, pač toliko, kolikor je ostalo od obiskov srn. Bile so zelo debele, kuhala sem jih eno uro ob čisto rahlem vretju, da so bile za rezanje še zelo čvrste. Jaz dam peso v kozarce kar na gosto, tako da v en kozarec kaj več kot kaka 2 dcl tekočine ne gre. Moj recept za tekočino:
1 del kisa, 3 deli vode (nimamo radi zelo kislo), kumina, sol in sladkor v istem razmerju. Skuham, prelijem, zaprem kozarce in pol ure v sterilizator na 80 stopinj. _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|