|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 27 Avg 2015 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
hej, hej pravite, da se vama rokototi šele sedaj barvajo. srečneži. meni je Giant rokoto red ves v cvetju in en majhen plod pri 20-tih sadikah (rastejo v Istri). lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 27 Avg 2015 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
voda je napisal/a: | hej, hej pravite, da se vama rokototi šele sedaj barvajo. srečneži. meni je Giant rokoto red ves v cvetju in en majhen plod pri 20-tih sadikah (rastejo v Istri). lpvoda |
Enako pri meni. Klinc ga gleda! _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Avg 2015 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
Trocki je napisal/a: | Jutri pa kuhanje prve runde omak iz 250g Billy Goat (habanero). |
Trocki, imaš z Billy Goat že kaj izkušenj? Našel sem samo en podatek za skovile, 450.000 in da je izjemno pozen. Naj bi bil zelo roden?
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Avg 2015 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
choco_chili je napisal/a: | mfranc, z aji-cito sem se letos tudi jaz precej opekel. Imam jih 12 sadik, ki so ogromne in zasedajo preveč prostora, plodovi pa še skoraj vsi zeleni, razen na eni sadiki, ki je bila med drugimi čiliji.
Pomoje jih drugo leto ne bo med izbranimi. |
Hja, z Aji (Capsicum baccatum) čiliji imam zelo (z)mešane občutke .
Pred leti sem začel z aji klasiko, Aji Amarillo, rumenim in Aji Cristal, rdečim. Včasih me tudi jezi njihova šavjasta, pokončna rast, drugič mi je všeč, ker ne gredo v širino tako kot habaneri.
Pa okus je tudi zelo specifičen, večina aji čilijev imajo močan sadni okus, ki ni vsakemu všeč.
Me ma, da dam drugo leto Queen Laurie na popravca, torej ne na gredo, ampak v lonec, pa malo turbo vzgoje ...
choco_chili je napisal/a: | Sem pa včeraj naredil sigurno mojo najbolj pekočo omakco do sedaj. 500 g bhut jolokie v 12 deci flašk. Ta pa res žge ko pr norcih. |
He, he, za tole boš moral dobiti orožarsko dovoljenje .
Sem pa tudi sklenil, da letos prvič malo stehtam Habanere, ki bojo šli v omake. Ponavadi jih dam tudi precej, ampak bolj na "konjski noht" natančno.
Samo to vem, da moje omake zažigajo .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bicikel
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:57 Prispevkov: 2107 Kraj: Nauportus
|
Objavljeno: 27 Avg 2015 23:56 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem se spravil narediti neke sorte čili namaz. Za maso sem vzel dušeno čebulo, pečeno papriko in melancane, za pekočino pa so poskrbele v pečici pečene raznolike sorte (od Hungarian Wax, Cayenne, Cherrry Bomb, Vezenka, "Erika", za povrh pa čokoladni in zeleni Habaneri). Vse skupaj sem zmiksal z dodatkom masla v gosto zmes podobno ajvarju. Prijetno pekoča reč, ki se bo še malo strdila, če bo v hladilniku. Slastno, mazavo in pekoče, ravno tako kot sem hotel. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Trocki
Pridružen/-a: 08.05. 2014, 19:50 Prispevkov: 460 Kraj: Notranjska - 540mnv
|
Objavljeno: 28 Avg 2015 07:38 Naslov sporočila: |
|
|
mfranc je napisal/a: |
Trocki, imaš z Billy Goat že kaj izkušenj? Našel sem samo en podatek za skovile, 450.000 in da je izjemno pozen. Naj bi bil zelo roden?
LP |
Letos gojim prvič, semena pa sem pobral iz plodov, katere sem lani dobil od kolega. Upam da je sorta "čista".
Skovili so bolj v rangu rdečih habanerov in tudi nič poznejši niso, vsaj pri meni ne.
Je pa rodnost izjemna. Grm zraste manjši od ostalih habanerov, vendar je nabito poln. Iz dveh rastlin bo prišlo cca 100 manjših plodov (400g). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 28 Avg 2015 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
Canario Rocoto
Danes sem se lotil seciranja mojega "lenuha".
Kaj naj rečem...? Nič posebnega. Vonj in okus sladke paprike, pekočina je tam neki (okrog 30.000 SHU), mi je pa všeč, da je plod lepo mesnat
in da se semena brez problema ločijo od placente, tako da je "odpad" res minimalen. Menim, da je z gojiteljskega vidika zanimiv zaradi "muhavosti"
in počasnega zorenja, drugače pa v njem ne vidim nekih posebnih kvalitet.
Malo me začenja dajati radovednost, kako plodna je tovrstna dveletna rastlina...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 29 Avg 2015 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
Pripravljeni čakajo na nedeljski roštilj.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4557 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 29 Avg 2015 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
Spiridon, saj ugrizniti v tole najbrž ne bi upala, ampak izgleda pa top ! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 29 Avg 2015 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Melona je napisal/a: | Spiridon, saj ugrizniti v tole najbrž ne bi upala, ampak izgleda pa top ! |
Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
robert
Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17 Prispevkov: 1209 Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv
|
Objavljeno: 29 Avg 2015 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
To pa bo nedeljsko kosilo.Če čiliji nebodo dovolj žgali-bo pa sonce. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 29 Avg 2015 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Spiridon je napisal/a: |
Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona.
LP |
So kar pekoči. Jaz ponavadi lahko pojem največ tri. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4557 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 29 Avg 2015 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
TAM Jalapeno sem poskusila. In se ustavila pred koncem prvega . Zanimivo pa je, da mi čili omake bolj teknejo. Mogoče me manj pečejo, ker ne vidim čilija pred nosom, pogojni refleks . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 29 Avg 2015 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka je napisal/a: | Spiridon je napisal/a: |
Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona.
LP |
So kar pekoči. Jaz ponavadi lahko pojem največ tri. |
Saj tile moji tudi pečejo, če niso očiščeni
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Trocki
Pridružen/-a: 08.05. 2014, 19:50 Prispevkov: 460 Kraj: Notranjska - 540mnv
|
Objavljeno: 30 Avg 2015 09:01 Naslov sporočila: |
|
|
Zgoraj omenjena dobrota se pri meni znajde na jedilniku vsak teden.
Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali.
Navadni jalapeni pa kar pošteno zažgejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Stran 111 od 137 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|