Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čili 2015
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 135, 136, 137  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zelenc



Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10
Prispevkov: 464
Kraj: Ljubljana Podutik

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spiridon - jest Jalapene pripravim le tako, da jih očistim, nabašem not feta sir in hopla na žerjavico. Odlična zadeva.

Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko bi bili TAM, je med bolj debelušnimi.

Mi se letos mučimo s pasje pekočimi; lahko bi jih pripravili na žaru vsak teden, pa so celo meni prišli preko glave, žena se mi pa kar smili, ko se muči s komadom ali dvema.

Sorti imam prvič, Summer Heat F1, in Chichimeca F1 in za oba najdem zmešane podatke, za Chichimeco na primer od 3.500 do 10.000 skovilov .... Confused
Kar lahko tudi kaže, kako nepredvidljivi so jalapenčki.

Sem jih že prejšno rundo imel namen narediti po tem receptu https://www.youtube.com/watch?v=r--hrrfms5I tako se res 100% očisti vsa notranjost.
Tale https://www.youtube.com/watch?v=xOHrnS4N14s je še bolj ziheraški Wink .

Vse kaže, da se drugo leto vrnemo nazaj na TAM (in domači Kalia), so v povprečju bolj prijazni do žensk Wink .
Še vedno pa znata oba presenetiti ... hot

Very Happy

LP
_________________
mfranc


Nazadnje urejal/a mfranc 30 Avg 2015 11:22; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trocki je napisal/a:
Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. Embarassed So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali.

Boš spravil kaj semen morda? Bi bila hvaležna za nekaj semen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelenc je napisal/a:
Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh.


Te pa res ne razumem, kaj naj bi bilo narobe z načinom priprave, ki je najbrž večmilijonkrat izproban? Rolling Eyes nevem

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Trocki



Pridružen/-a: 08.05. 2014, 19:50
Prispevkov: 460
Kraj: Notranjska - 540mnv

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Boš spravil kaj semen morda? Bi bila hvaležna za nekaj semen.


Seveda. Piši na ZS da ne pozabim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
julijak



Pridružen/-a: 25.01. 2015, 19:18
Prispevkov: 146
Kraj: Ormož, 183 nmv

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem že letos posušila semena TAM jalapena, če bi jih kdo želel imeti za sejanje. In moji so tudi pekoči. Dva dni so me prsti pekli, kljub temu, da sem jih najprej namakala v alkoholu, potem pa še v mleku Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
choco_chili



Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58
Prispevkov: 105
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

julijak, roke moraš po končanem rezanju namastiti z olivnim oljem, dobro pomencati in nato sprati z vročo vodo. Pomaga veliko bolje kot alkohol ali mleko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
choco_chili



Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58
Prispevkov: 105
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Končno dočakal, da se je jolokia yellow obarvala. Čist sem navdušen nad barvo in plodovi in pa celim grmom. Res lep grm (na žalost ga ne morem fotkak,
ker je povezan v sistem avtomatskega zalivanja in ga ne morem premikat) in čisto poln. Počakam še ene par plodov, potem pa rumena omakca ;)



Zgleda, da je pisanje z mfrancem o Aji chilih nekako pomagalo, da so se mi tudi ti sedaj obarvali. Je pa cel problem, ker plodovi omijo njihove tanke veje.



Pa še Numex twilight me je letos presenetil, čeprav se na fotki ne vidi. Lani plodovi 2-3 cm veliki, letos veliko večji cca 4 in 5 cm in debelejši.
Ne vem ali so taki normalni, vendar so se mi lanski zdeli po "defaultu".

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
julijak



Pridružen/-a: 25.01. 2015, 19:18
Prispevkov: 146
Kraj: Ormož, 183 nmv

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za info choco_chili, ob naslednjih pozabljenih rokavicah bom poskusila z oljem Embarassed

Imaš pa zelo lep jolokia yellow! Jaz imam sicer tudi numex, samo se mi nekak dozdeva, da me je prodajalec malo okoli prinesel, ker moj ne izgleda tako, kot tvoj. Bolj se mi zdi, da je neki firecracker.
Imam pa dva, letošnjega, ki je velik in lanskega, ki sem ga vzgojila za bonsajčka Razz

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

choco_chili je napisal/a:
Zgleda, da je pisanje z mfrancem o Aji chilih nekako pomagalo, da so se mi tudi ti sedaj obarvali.


Grejo Aji Cito tudi v omake?

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 30 Avg 2015 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

choco_chili je napisal/a:
julijak, roke moraš po končanem rezanju namastiti z olivnim oljem, dobro pomencati in nato sprati z vročo vodo. Pomaga veliko bolje kot alkohol ali mleko.


Olivno zmeden Je navadno belo olje popolnima enako uporabno za tovrstne zadeve... Cool


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zelenc



Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10
Prispevkov: 464
Kraj: Ljubljana Podutik

PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2015 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mfranc je napisal/a:
Zelenc je napisal/a:
Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh.


Te pa res ne razumem, kaj naj bi bilo narobe z načinom priprave, ki je najbrž večmilijonkrat izproban? Rolling Eyes nevem

LP
Nič ni narobe, le pomislil sem, da bi se mi slanina preveč zapekla. Imam namreč rad popečene čilije, ne pa da so surovi, slanina pa zažgana. Sej ni panike, bom poizkusil preverjeno zadevo. Nimam kaj falit. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2015 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelenc je napisal/a:
Nič ni narobe, le pomislil sem, da bi se mi slanina preveč zapekla. Imam namreč rad popečene čilije, ne pa da so surovi, slanina pa zažgana. Sej ni panike, bom poizkusil preverjeno zadevo. Nimam kaj falit. Very Happy

He, he, skoraj nimaš kaj falit Wink .

Jalapenčki pa sigurno ne bodo surovi, kvečjemu skuhani v soku slanine.

Zapečenost slanine pa je odvisna od načina peke (temperature itd.), v pečici se bolj lepo zapeče.

Pa iz lastne prakse, ne sme biti pretanka, tako smo se hoteli izogniti preveliki količini slanine, pa se ni obneslo. Vsaj 2 do 3 mm naj bo debela.

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
choco_chili



Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58
Prispevkov: 105
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2015 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@spiridon, to je tako, če imaš doma samo "domače" olivno in "domače" bučno olje. Navadnega belega sploh ne uporabljamo in ga zato niti nimam doma. Se pa strinjam, da je tudi navadno olje dobro za čiščenje rok po rezanju čilijev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2015 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O kakšnem belem olju pa govorita?

To ime ima zelo hud insekticid.

http://www.pinus-tki.si/docs/Insekticid_insekticidi_proti_insektom_zuzelkam/GN_BELO_OLJE_FRUTAPON_603021_II.pdf

Rolling Eyes

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 135, 136, 137  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 135, 136, 137  Naslednja
Stran 112 od 137

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.