Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Paradižnik 2015
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 84, 85, 86  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robert



Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17
Prispevkov: 1209
Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv

PrispevekObjavljeno: 22 Jul 2015 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa se prva rundica semen, 36 sort paradižnikov suši.Verjetno jih bo za izvoz. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 22 Jul 2015 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ivčk je napisal/a:
PS: Če je viseč balkonski, je lahko Green Sausage Wink
Zana, če ima kateri paradižnik rjavo špičko, kot posledico pomanjkanja kalcija, je zagotovo Green Sausage. Tudi jaz sem že pomislila nanj.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert



Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17
Prispevkov: 1209
Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv

PrispevekObjavljeno: 22 Jul 2015 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima,če kdo suši paradižnik in kako.
Jaz sem ga narezal in nastavil na sonce,zvečer ga umaknem v hišo,zjutraj ko sonce spet pokaže zobe pa nazaj ven.Tako bi se naj sušil od 5-6 dni,potem pa z njim v olje.
Ali ima kdo s tem,kaj izkušenj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7961
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Jul 2015 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Robert, zdaj, ko so take temperature, je ta način več kot uporaben. Mislim, da bo suh prej... Mi smo ga po navadi sušili kar v pečici, ogreti na cca 70st. kak dan ali dva.

lani sem odkrila uporabnost tople grede za sušenje gob - v enem dnevu so bile suhe kot poper
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janč



Pridružen/-a: 04.07. 2015, 14:10
Prispevkov: 12
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Jul 2015 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Hvala za vse nasvete pred nekaj tedni.

Sprememba na listih predvsem zunaj je bila posledica velikih sprememb vremena. Plodovi se debelijo eni so tudi dozoreli. Imam 16 paradižnikov v rastlinjaku in 25 zunaj. Zaenkrat je vse videti v redu.

Bo pa danes sprememba. Plohe, ohladitve na 27 stopinj pa pomenijo, da se bo nevarnost plesni povečala. Se motim.

Vidim, da imate lepe pridelke že na mizi. To je lepo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Trocki



Pridružen/-a: 08.05. 2014, 19:50
Prispevkov: 460
Kraj: Notranjska - 540mnv

PrispevekObjavljeno: 23 Jul 2015 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V rastlinjaku se dogaja. Very Happy



Še obljubljena slika paradižnika neznane multiflora sorte. Question

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9505
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 23 Jul 2015 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšen je pa okus, Trocki?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Trocki



Pridružen/-a: 08.05. 2014, 19:50
Prispevkov: 460
Kraj: Notranjska - 540mnv

PrispevekObjavljeno: 23 Jul 2015 16:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo sočen, ne preveč sladek ter hrustljav. Nekateri plodovi imajo malce hruškasto obliko, nekateri pa so skoraj popolnoma okrogli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zana



Pridružen/-a: 04.01. 2014, 18:44
Prispevkov: 119
Kraj: Radlje ob Dravi

PrispevekObjavljeno: 23 Jul 2015 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ivčk in Orhy Green Sausage tudi imam na balkonu in ja, pojavile so se rjave špičke... Jutri grem nabavit nekaj, kar mu bo pomagalo, jajčne lupine in špricanje z mlekom ne pomaga... :(
_________________
You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert



Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17
Prispevkov: 1209
Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv

PrispevekObjavljeno: 24 Jul 2015 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je možno,da semena preveč posušim in potem nebi bila uporabna(kaljiva)?
Pač vprašanje laika Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JERCA



Pridružen/-a: 11.07. 2013, 10:13
Prispevkov: 146
Kraj: DOLENJSKE TOPLICE

PrispevekObjavljeno: 24 Jul 2015 11:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Robert, ne moreš. Morda, če bi jih sušil v pečici in bi jih prežgal, oz. izpostavil previsoki temperaturi.
_________________
JERCA- nekdanja ERIENNE
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert



Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17
Prispevkov: 1209
Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv

PrispevekObjavljeno: 24 Jul 2015 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala
Sušim jih na zraku Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ivčk



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 07:47
Prispevkov: 1664
Kraj: Blizu Novega mesta

PrispevekObjavljeno: 24 Jul 2015 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če niso sušena na direktnem soncu, ni težav. Sušenje na soncu pa preverjeno zeeelo zmanjša kaljivost...
_________________
Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2015 08:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preden gremo v ponedeljek na morje, sem prvo veliko bero paradižnikov (okoli 20 kg)skuhala v mezgo.

_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ivčk



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 07:47
Prispevkov: 1664
Kraj: Blizu Novega mesta

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2015 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami je napisal/a:
Jaz imam neke noname pelate, sadiki od prijateljice. Bogato sta obložena, ampak še čisto zelena. Je možno, da bolj počasi zori, ker je bil vse do dežja precej zasenčen od bučinih listov? (ki sem jih takoj po prvem dežju včeraj vse naokrog porezala, v dstrahu pred vlado in plesnijo). Drugi paradižniki (češnjevci in tudi večji) mi že vsi zorijo.

_________________
Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 84, 85, 86  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 84, 85, 86  Naslednja
Stran 74 od 86

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.