|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robert
Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17 Prispevkov: 1209 Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv
|
Objavljeno: 22 Jul 2015 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
Pa se prva rundica semen, 36 sort paradižnikov suši.Verjetno jih bo za izvoz. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 22 Jul 2015 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
Ivčk je napisal/a: | PS: Če je viseč balkonski, je lahko Green Sausage | Zana, če ima kateri paradižnik rjavo špičko, kot posledico pomanjkanja kalcija, je zagotovo Green Sausage. Tudi jaz sem že pomislila nanj. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
robert
Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17 Prispevkov: 1209 Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv
|
Objavljeno: 22 Jul 2015 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima,če kdo suši paradižnik in kako.
Jaz sem ga narezal in nastavil na sonce,zvečer ga umaknem v hišo,zjutraj ko sonce spet pokaže zobe pa nazaj ven.Tako bi se naj sušil od 5-6 dni,potem pa z njim v olje.
Ali ima kdo s tem,kaj izkušenj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jul 2015 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
Robert, zdaj, ko so take temperature, je ta način več kot uporaben. Mislim, da bo suh prej... Mi smo ga po navadi sušili kar v pečici, ogreti na cca 70st. kak dan ali dva.
lani sem odkrila uporabnost tople grede za sušenje gob - v enem dnevu so bile suhe kot poper _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
janč
Pridružen/-a: 04.07. 2015, 14:10 Prispevkov: 12 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: 23 Jul 2015 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Hvala za vse nasvete pred nekaj tedni.
Sprememba na listih predvsem zunaj je bila posledica velikih sprememb vremena. Plodovi se debelijo eni so tudi dozoreli. Imam 16 paradižnikov v rastlinjaku in 25 zunaj. Zaenkrat je vse videti v redu.
Bo pa danes sprememba. Plohe, ohladitve na 27 stopinj pa pomenijo, da se bo nevarnost plesni povečala. Se motim.
Vidim, da imate lepe pridelke že na mizi. To je lepo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Trocki
Pridružen/-a: 08.05. 2014, 19:50 Prispevkov: 460 Kraj: Notranjska - 540mnv
|
Objavljeno: 23 Jul 2015 15:34 Naslov sporočila: |
|
|
V rastlinjaku se dogaja.
Še obljubljena slika paradižnika neznane multiflora sorte.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 23 Jul 2015 16:08 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen je pa okus, Trocki? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Trocki
Pridružen/-a: 08.05. 2014, 19:50 Prispevkov: 460 Kraj: Notranjska - 540mnv
|
Objavljeno: 23 Jul 2015 16:17 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo sočen, ne preveč sladek ter hrustljav. Nekateri plodovi imajo malce hruškasto obliko, nekateri pa so skoraj popolnoma okrogli. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Zana
Pridružen/-a: 04.01. 2014, 18:44 Prispevkov: 119 Kraj: Radlje ob Dravi
|
Objavljeno: 23 Jul 2015 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ivčk in Orhy Green Sausage tudi imam na balkonu in ja, pojavile so se rjave špičke... Jutri grem nabavit nekaj, kar mu bo pomagalo, jajčne lupine in špricanje z mlekom ne pomaga... :( _________________ You never know how strong you are until being strong is the only choice you have. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
robert
Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17 Prispevkov: 1209 Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv
|
Objavljeno: 24 Jul 2015 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Je možno,da semena preveč posušim in potem nebi bila uporabna(kaljiva)?
Pač vprašanje laika |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JERCA
Pridružen/-a: 11.07. 2013, 10:13 Prispevkov: 146 Kraj: DOLENJSKE TOPLICE
|
Objavljeno: 24 Jul 2015 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
Robert, ne moreš. Morda, če bi jih sušil v pečici in bi jih prežgal, oz. izpostavil previsoki temperaturi. _________________ JERCA- nekdanja ERIENNE |
|
Nazaj na vrh |
|
|
robert
Pridružen/-a: 14.03. 2014, 09:17 Prispevkov: 1209 Kraj: Odranci-Prekmurje 172,5 mnv
|
Objavljeno: 24 Jul 2015 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala
Sušim jih na zraku |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Ivčk
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 07:47 Prispevkov: 1664 Kraj: Blizu Novega mesta
|
Objavljeno: 24 Jul 2015 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
Če niso sušena na direktnem soncu, ni težav. Sušenje na soncu pa preverjeno zeeelo zmanjša kaljivost... _________________ Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 26 Jul 2015 08:21 Naslov sporočila: |
|
|
Preden gremo v ponedeljek na morje, sem prvo veliko bero paradižnikov (okoli 20 kg)skuhala v mezgo.
_________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Ivčk
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 07:47 Prispevkov: 1664 Kraj: Blizu Novega mesta
|
Objavljeno: 26 Jul 2015 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
lpmami je napisal/a: | Jaz imam neke noname pelate, sadiki od prijateljice. Bogato sta obložena, ampak še čisto zelena. Je možno, da bolj počasi zori, ker je bil vse do dežja precej zasenčen od bučinih listov? (ki sem jih takoj po prvem dežju včeraj vse naokrog porezala, v dstrahu pred vlado in plesnijo). Drugi paradižniki (češnjevci in tudi večji) mi že vsi zorijo. |
_________________ Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Paradižnik Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 84, 85, 86 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 84, 85, 86 Naslednja
|
Stran 74 od 86 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|