Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Rabarbarin sirup
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1550
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2013 11:25    Naslov sporočila: Rabarbarin sirup Odgovori s citatom

Rabarbari spulim stebla.
Zelene liste odstranim,stebla operem in olupim.
Narežem jih na kocke in dam v prevreto hladno vodo.

Ponavadi ob enem puljenje naberem za cca 1kg rabarbare ,ki jo dam v cca1,5 litra vode.
Dodam sok 1 ali dveh limon,citronko.
Pustim čez noč.
Naslednji dan precedim,dodam sladkor,zavrem samo toliko da se sladkor stopi in še vroče nalijem v steklenice ter jih zaprem.

Kašo rabarbare ne zavržem,ampak jo uporabim dalje.Če nimam časa jo dam v zamrzovalnik in ko se je nabre dovolj skuham iz nje marmelado,včasih ko kuham sok imam zraven na štedilniku še kakšno marmelado in dam kašo kar zraven,.....

Količine so približne,ker jaz vse delam nekako po občutku in le malokdaj tehtam.

Po tem postopku ponavadi delam tudi bezgov sirup,sirup iz robinije(akacije),mete,melise,....
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9488
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2013 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si poskusila kdaj z lipo, notranjka?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2013 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa zdravi rabarbarin sirup?
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1550
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2013 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Metuljc,kakšnaaa norooo dobra ideja.
Nisem,ampak zagotovo bom.Joj mi že diši v mislih.
In ravno sedaj ko bodo lipe cvetele v vsej svoji lepoti.
Hvala Smile

Orhy,ne vem če kaj zdravi Embarassed ,vem pa da je dober,osvežilen.
Mi ga mešamo z vodo,če pa še kaj ostane do dolge zime pa si z njim sladkamo čaj Smile
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9488
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2013 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bodo cvetele? Pri nas so lipe že odcvetele, lipovci še ne, ampak nimajo tako dobrega vonja.
ja, lipov sirup je res poseben, malo po medu, malo po lipi, nežen, nežen. Priporočam pa več cvetja kot daš bezgovega. Robinijin (akacija ni pravo ime) je tudi dober, a ne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1550
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2013 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas se lipa komaj odpira.

Robinija je pa seveda prav,čeravno je tule ljudsko bolj razširjen kot akacija Wink .

Ima pa tak nežen vonj,tudi okus.Malo po medu,pa kot bi hotel tudi malo preskočit na vanilijo Question .

Poročam kako bo uspel Lipov sirup.
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MARTINKA



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19
Prispevkov: 530
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2013 10:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo dobra sta tudi metin in melisin sirup.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mesecnik



Pridružen/-a: 03.06. 2013, 13:57
Prispevkov: 370
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za sirup gre razmerje tekocina:sladkor 1:1?
_________________
Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9488
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolj varno. Saj, če je oksu sirupa močan, precej redčiš, pa ni preveč sladkorja. Bolkje tako kot tvegati, da zavre, ker je sladkorja premalo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mesecnik



Pridružen/-a: 03.06. 2013, 13:57
Prispevkov: 370
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala.
_________________
Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Harka



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 08:34
Prispevkov: 123
Kraj: Ljubljana, tudi do 600m nmv

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem letos prvič delala sirup Melisa + meta. Super lepo diši. Bom posusila pa še z rabarbaro. Madonca, kaj bodo to lepa novoletna darila Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi iz melise in mete so dobri, vendar za moj okus manjka kisel priokus. Zato mi je najbolje če so taki sirupi mešani z malinami, ribezom...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mesecnik



Pridružen/-a: 03.06. 2013, 13:57
Prispevkov: 370
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa ce das zraven vec limone?
Rabarbarin sirup, tako kot iz mete ali melise, najbrz ne bo imel kaksne posebne barve. Sem premisljevala, da bi ga na koncu malo obarvala z barvo za zivila...zeleno?
Za meto imam etolovo aromo.
_________________
Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mesecnik, tudi to je opcija ja. Vendar so ribez ali maline cenejše kot limone, poleg tega pa še domače/bio/eko Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mesecnik



Pridružen/-a: 03.06. 2013, 13:57
Prispevkov: 370
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2013 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing danes je zgleda en tak eko dan....zelenjava pa jajca pa zdaj sirup....pa dez
_________________
Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.