|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mike1987
Pridružen/-a: 01.02. 2015, 17:34 Prispevkov: 22
|
Objavljeno: 07 Feb 2015 15:37 Naslov sporočila: Vlaganje čilijev |
|
|
Pozdravljeni!
Letos sem se odločil za gojenje čilijev pa me zanima, če mi kdo lahko da kakšen recept za vložene čilije, lahko pa tudi če ima kdo recept za čilije v olju, lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Peter
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52 Prispevkov: 697 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: 07 Feb 2015 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
Tako sem vlagal jaz:
V kozarce sem zložil čilije in ščepec soli. Kozarce sem zložil v nizek lonec in do 3/4 višine kozarcev nalil vode v lonec(kozarci so v vodi in ne voda pri čilijih). Posebej v drugem loncu sem zavrel 1/3 kisa za vlaganje in 2/3 vode. Z vročo mešanico sem zalil čilije in prižgal pod loncem. Ko je voda v loncu zavrela sem počakal še 2 min. in ugasnil ogenj. S krpo sem jemal vroče kozarce ven in jih takoj zapiral.
To je to. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993
Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09 Prispevkov: 862 Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko
|
Objavljeno: 07 Feb 2015 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
Jsth ulagam isto kot kumare ali papriko. Za u olje pa uporabiš olčno olje in kakšne bol pekoče čilije. Habaneroti po mojem okusu. _________________ LP seba993
Nazadnje urejal/a seba993 07 Feb 2015 22:26; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18 Prispevkov: 1350
|
Objavljeno: 07 Feb 2015 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
1 lonček kisa + 3 lončke vode + sol po okusu
Vse skupaj dam v lonec, zraven čilije in segrejem do vretja. Zložim v kozarce, zalijem z vrelo vodo in zaprem. Lahko dodaš kak strok česna, pač po okusu.
Enako vlagam tudi ostalo zelenjavo, z različnimi dodanimi začimbami. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993
Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09 Prispevkov: 862 Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko
|
Objavljeno: 07 Feb 2015 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
jaz jih nič ne blanširam oz kuham pred ulaganjem. So pol bol čvrsti. Je pa res da potem potrebuješ več kozarcev kar pa v mojem primeru ni probel. Zmešam kis za vlaganje z vodo po okusu. Uporabljam akoholnega od lokalnega pridelovalca. Dodam tudi sov po okusu. Čilijem nabašem v kozarce in jih zalijem z mešanico kisa, vode in soli. Zaprem in dam kuhat. _________________ LP seba993 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|