Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Gringo
Pridružen/-a: 12.06. 2013, 06:38 Prispevkov: 285 Kraj: Koper
|
Objavljeno: 19 Jun 2014 09:18 Naslov sporočila: Sušenje vs. Zmrzovanje čili plodov |
|
|
Kakšne info, izkušnje imate na temo ali je bolje sušiti čili ali dati v zmrzovalno skrinjo?
Kje se manj izgubi na vrednosti čili ploda?
Kateri način je potem bolj uporaben v kulinariki?
Kateri je vaš najbolj pogost način shranjevanja plodov čez zimo?
Osebno mislim da se pri sušenju precej izgubi na plodu, prednost je da lahko melješ, lažje semena pobereš (tudi kasneje)...
Zmrznjene plodove po drugi strani ne moreš dati (vsaj se mi zdi) v oljčno olje. Suhi so mi bolj primerni...
Komentar? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993
Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09 Prispevkov: 862 Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko
|
Objavljeno: 19 Jun 2014 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
Prakticiram oboje. Raje imam sušene. _________________ LP seba993 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gringo
Pridružen/-a: 12.06. 2013, 06:38 Prispevkov: 285 Kraj: Koper
|
Objavljeno: 19 Jun 2014 10:17 Naslov sporočila: |
|
|
Prednost vs. Slabosti? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sqjam
Pridružen/-a: 06.03. 2014, 19:28 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Jun 2014 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
A je kdo dal dal že prekaditi čilije?
Zadeva se imenuje chipotle in gre za dimljene suhe čilije |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993
Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09 Prispevkov: 862 Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko
|
Objavljeno: 21 Jun 2014 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem jih lani prekadil ko smo kadili meso. Kake 4 dni je bil v dimu pol sem jih pa nad pečjo posušil ker nismo več kadili mesa. So meli blagi okus po dimu. _________________ LP seba993 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 21 Jun 2014 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
Dimljenje imam v petletki; pravzaprav že v drugi .
Za letos imam hudo reven kompromis, vzgoja Habanero Chocolate (Long), Na bi imeli (pri)okus po dimljenih ... .
Živibilipavideli .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sqjam
Pridružen/-a: 06.03. 2014, 19:28 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jun 2014 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
Odično. Imam dostop na kmetijo kjer prekajajo meso.
Pol se bo pa zadevo zmlelo in dodajalo jedem ^^ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jun 2014 00:14 Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi, da jih dimi tudi Dmdm ...
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 22 Jun 2014 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ali mi lahko kdo približno razloži kako poteka dimljenje saj ima dimnico doma pa bilo res škoda da nebi probala ,ali morda to tako poteka na tak način kot meso ki ga začiniš ,pacaš nekaj tedno potem pa v dimnico da se odcedi in nato dimiš,upam da stem vprašanjem nisem zasmetila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993
Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09 Prispevkov: 862 Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko
|
Objavljeno: 24 Jun 2014 11:43 Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem jih sam obral in dal dimit zraven mesa. Nevem pa če je treba narediti še kaj posebnega pred dimnjenjem. _________________ LP seba993 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dmdm
Pridružen/-a: 16.06. 2013, 10:18 Prispevkov: 63
|
Objavljeno: 24 Jun 2014 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
jaz jih posušim potem pa v dim t.i. "nebesa" |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|