Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 28 Jul 2013 18:41 Naslov sporočila: Tabasco |
|
|
Bobolino sem obljubila recept za Tabasco. Prvič sem ga lani naredila po tem receptu:
http://okusno.je/recept/domaci-tabasko
Enkrat sem ga naredila s korenjem. Recept je dal Polarbear. Mogoče bi ga objavil tudi na tem forumu?
Enkrat pa sem v mešanico dala še tomatile in se mi zdi, da je bil še najboljši okus. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gun
Pridružen/-a: 26.02. 2014, 18:59 Prispevkov: 139 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 22 Mar 2014 12:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ali je kdo probal že tale recept.
Rabil bi malo več informacij. Kako tabasco hranimo in " zapremo v stekleničke" . Rok trajanja ter kje ga hraniti.
Preden ga damo v hladilnik kako ga zapreti v kozarčke da se ne pokvari itd.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bicikel
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:57 Prispevkov: 2107 Kraj: Nauportus
|
Objavljeno: 23 Mar 2014 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se že nekaj časa sprašujem kje najti ustrezne stekleničke. Saj, prav posebej se tudi nisem trudil, priznam. Tabasco se mi po drugi fazi izdelave "paca" že kar nekaj mesecev v kozarcu v hladiniku.
Izgleda, da je dobro zaprto in ne kaže znakov plesni. Je pa seveda že skrajni čas, da naredim kaj za naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gun
Pridružen/-a: 26.02. 2014, 18:59 Prispevkov: 139 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 24 Mar 2014 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
@Bicikel a lahko prosim napišeš tvvoj postopek kako si ga naredil? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bicikel
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:57 Prispevkov: 2107 Kraj: Nauportus
|
Objavljeno: 24 Mar 2014 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Tako nekako kot piše na povezavi, ki jo je objavila Plamenka, s tem, da ni dokončano. Torej manjka 3. korak. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gringo
Pridružen/-a: 12.06. 2013, 06:38 Prispevkov: 285 Kraj: Koper
|
Objavljeno: 25 Mar 2014 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
Tam piše sveže čilije. Mislite, da bi šlo s zmrznjenimi iz prejšnje sezone? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bicikel
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:57 Prispevkov: 2107 Kraj: Nauportus
|
Objavljeno: 25 Mar 2014 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje bi šlo, le s to razliko, da bi kis že vrel, čilije bi sproti rezal in metal v kis. Tako kot pri kuhanju jedi iz zmrznjenih paprik se mi zdi bolje, da gredo v kuho neodmrznjeni. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Nauta
Pridružen/-a: 15.02. 2014, 02:53 Prispevkov: 273 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 04 Okt 2014 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da je verjetno malo pozno, vse vrste kozarcev in steklenic kupujem v trgovini Stenko, Štuha 3, Trzin.
Imajo skoraj vse kar si srce poželi, tudi cene so ugodne.
Lp Nauta |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|