|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Darso
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59 Prispevkov: 837 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: 07 Okt 2013 11:30 Naslov sporočila: Krompirjev štrudl |
|
|
1 lisnato testo
4 jajca
10 dag sira
1 velika čebula
8 kom. krompirjev
belo olje
sol
Lisnato testo razprostremo, naribamo krompir, posipamo narezano čebulo, solimo, naribamo sir, dodamo stepeno jajce, zrolamo in damo na pomaščen pekač. Ko smo gotovi premažemo z oljem še po vrhu, pečemo pri 200 stopinjah 1 uro. 10 minut pred koncem jaz vzamem ven, prelijem z vročo vodo po vrhu in dan nazaj not pečt, da je škorja bolj mehka.
Pa dober apetit. _________________ Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Furman
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 19:08 Prispevkov: 535 Kraj: Kot pod Travno Goro, 500m nm
|
Objavljeno: 07 Okt 2013 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
Če odštejem sir sem tole prvič jedel v JLA super zadevca
Lahko dodaš sesekljano slanino ali mleto popraženo meso, idej nikoli konca pa vedno je super dobro. _________________ Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
juglans
Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19 Prispevkov: 3400 Kraj: Ribiška vas, ob Savi
|
Objavljeno: 07 Okt 2013 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
A ne rečejo temu krompiruša? Mislim v Bosni, kjer to počejo v tepsijah, pa mislim da brez sira in jajc.
Drugače pa resnično dobro in za "mišelinke" nabirat prav tako. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bodika
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55 Prispevkov: 390 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: 08 Okt 2013 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
Krompiruša je iz vlečenega testa. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 08 Okt 2013 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je pa darso tudi mislila vlečeno testo. Se velikokrat zgodijo zamenjave, ker se pač vlečeno testo prodaja v listih. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59 Prispevkov: 837 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: 09 Okt 2013 07:53 Naslov sporočila: |
|
|
Vseeno je iz katerega testa je narejeno, sicer je meni bolj dobro iz vlečenega. To na srečanju kateri ste probali pa je bilo iz lisnatega. lp D _________________ Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|