Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Krompirjev štrudl

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Darso



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59
Prispevkov: 837
Kraj: Slovenske Konjice

PrispevekObjavljeno: 07 Okt 2013 11:30    Naslov sporočila: Krompirjev štrudl Odgovori s citatom

1 lisnato testo
4 jajca
10 dag sira
1 velika čebula
8 kom. krompirjev
belo olje
sol

Lisnato testo razprostremo, naribamo krompir, posipamo narezano čebulo, solimo, naribamo sir, dodamo stepeno jajce, zrolamo in damo na pomaščen pekač. Ko smo gotovi premažemo z oljem še po vrhu, pečemo pri 200 stopinjah 1 uro. 10 minut pred koncem jaz vzamem ven, prelijem z vročo vodo po vrhu in dan nazaj not pečt, da je škorja bolj mehka.

Pa dober apetit.
_________________
Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Furman



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 19:08
Prispevkov: 535
Kraj: Kot pod Travno Goro, 500m nm

PrispevekObjavljeno: 07 Okt 2013 16:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če odštejem sir sem tole prvič jedel v JLA Very Happy super zadevca
Lahko dodaš sesekljano slanino ali mleto popraženo meso, idej nikoli konca pa vedno je super dobro.
_________________
Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3320
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 07 Okt 2013 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ne rečejo temu krompiruša? Mislim v Bosni, kjer to počejo v tepsijah, pa mislim da brez sira in jajc.

Drugače pa resnično dobro in za "mišelinke" nabirat prav tako.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bodika



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 09:55
Prispevkov: 390
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2013 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krompiruša je iz vlečenega testa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9275
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2013 20:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje je pa darso tudi mislila vlečeno testo. Se velikokrat zgodijo zamenjave, ker se pač vlečeno testo prodaja v listih. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Darso



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59
Prispevkov: 837
Kraj: Slovenske Konjice

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2013 07:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vseeno je iz katerega testa je narejeno, sicer je meni bolj dobro iz vlečenega. To na srečanju kateri ste probali pa je bilo iz lisnatega. lp D
_________________
Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.