|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4421 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 28 Jul 2023 08:32 Naslov sporočila: |
|
|
Brbr, vsako leto pustim nekaj korenja v zemlji in ga kopljem pozimi. Tja v april je super, potem začne dobivati laske. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 7667 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 28 Jul 2023 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, Melona, tudi jaz ga puščam v zemlji. Če je pošten mraz, pa v zemlji razpoka - zunanja plast kar odstopi od stržena. Zato že nekaj let probavam razne načine shranjevanja. Še nimam favorita.
Copatka, kje si pa ti imela tele tvoje korenčke, ki si jih pokazala 25.junija? _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2076 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 28 Jul 2023 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
Brbr, v posebni TW posodi za zelenjavo in v hladilniku. Podobna tej, le da je moja stara že enih 10 let.
_________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 18588 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 10 Avg 2023 06:41 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem poskusno posejala eno vrsto sorte Nantes, da preverim, koliko zgodnejši pridelk bo dala jesenska setev.
Korenje, ki sem ga lani sejala v lonec in kasneje v kompaktni grudi presadila na vrt ni bilo prave sorte. Sejala sem Flakker, ta je za jesensko pridelavo in ima dolge korene. Temu primerno gre na vrtu bolj v globino, kot v širino. Spomladi sejani Nantes ga že prehiteva.
Za jesensko setev in zgodnjo pridelavo spomladi je izgleda bolj primeren Nantes. Poskusno bom v cvetlično korito posejala še Pariškega. Ta naj bi naredil čisto kratke korenčke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9231 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 10 Avg 2023 06:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, muha, Pariški ima za pol palca velike korenčke, take baby. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 18588 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 23 Okt 2023 09:17 Naslov sporočila: |
|
|
Prvi pridelek, dobra dva meseca po sejanju - naknadni posevek v koritih po "preminulih" balkonskih paradižnikih:
Še kar nekaj ga bo:
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 7667 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Okt 2023 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
To, Muha., odlično in čestitke. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2076 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 09 Nov 2023 22:35 Naslov sporočila: |
|
|
Vsako leto, ko poberem korenček, se sprašujem, kako ga vzgajajo dobavitelji trgovin, da je tako raven in gladek . Moj mi da kar nekaj dela, da ga (vsega vegastega) očistim in shranim. Saj se ne pritožujem - veliko ga je, zdrav, nič pojeden ... in moj, domač . Najlepši so že končali v dveh rundah "Vegete", zdaj sem ga pobrala do konca.
Pred leti je bil v tej temi tudi govor o shranjevanju, nekaj poskusov je bilo tudi v slanico. Potem pa vse tiho je bilo ... Se vam je obneslo, če ste ga shranili v slanici brez kisa? _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4421 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 10 Nov 2023 07:05 Naslov sporočila: |
|
|
Copatka, moj iz slanice je bil tako nagravžno slan, da ni bil uporaben za nič. Ne spomnim se, koliko soli sem uporabila, morda preveč. Vsi štirje kozarčki so šli adijo, ker je bilo obupno zanič. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2076 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 10 Nov 2023 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ojoj, sočustvujem s teboj!
Toliko dela je s tem korenčkom, da si res ne želim, da se potem pokvari. Takrat sta o tem pisali Irenca in Lara, a se slednja ne oglaša več že dolga leta. Vprašala sem pa Irenco, upam, da bo odgovorila. Tudi ona je tiho že tri leta . _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 7667 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 10 Nov 2023 09:45 Naslov sporočila: |
|
|
Coaptka, kaj pa, če bi ga dvakrat pasterizirala? _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2076 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 10 Nov 2023 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj, kot stročji fižol. Tudi tista Lara ga je morala menda dvakrat pasterizirati. Bom najbrž probala kakšno manjšo količino. _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|