|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
Orlica ne pretiravaj. Plamenka velja, samo za polnjenje so potrebni bolj ovalni ali okroglasti čiliji, ker hudirjevo dolgo časa traja polnjenje. drugače ideja ni slaba, mogoče kdaj uspemo na kakšnem srečanju kaj narediti.
še en majhen slikovni recept vama povem. masa je kar hočeš, ali kaj ti ostane od čilijev, ali jo na novo narediš. jaz sem zmešala ostanek mase (opisane zgoraj pri čilijih) vsem skupaj dodala še dve konzervi tune in v vsako navadno papriko vrinila še slani filet ali dva . v maso sem zmešala nasekljane sveže čilije (lahko tudi ne) in nekaj žlic prej kuhane riže. postopek je enak kot pri prejšnjem receptu. tudi zelo okusno krasna predjed oz. priloga.
na fotkah sta opazni dve sorti melancana. zaviti tako, za enkrat v usta (malo večja). navadne paprike pa skoraj moraš rezati. dobro je da ta hrana odleži čez noč na hladnem (jaz nisem imela kaj za spraviti ker je sproti odhajalo). tunjevinin okus zelo dopolni narezana čebula. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 14:01 Naslov sporočila: |
|
|
voda je napisal/a: | dober večer, načrt je bil takšen: oranžne navadne papričice naj bi bile osnova, katere sem križala s čilijem (posadila eno ob drugo). pri tem sem upala, da se bo oranžna papričica "oljutila". plod sem imela namen polniti z različnimi nadevi. a narava dela tako kot ona hoče. |
mfranc je napisal/a: | Voda, saj veš da jih lahko "oljutiš" s kakšnim De Lux čilijem, dodanim v polnilo . Sam si tako pomagam pri jalapenčkih ... . |
Eeh, Voda, vidiš da sem samo odgovoril na tale tvoj odstavek .
Drugače pa zanimiva varianta ovijanje paprike z jajčevci - škoda, da nisi to že prej napisala. Bi probal z jalapeni. Sicer pa so drug teden spet na sporedu.
Samo bi jih probal oviti s presnim jajčevcem, oziroma, če bi se preveč zažgali, zapekli na žaru, bi čez jajčevec ovil še slanino ...
Kaj misliš?
Uf, in ravno danes so za kosilo jajčevci, zelooo primerni za ovijanje http://cdn2.bigcommerce.com/server3100/3gfq7le6/products/101/images/295/Eggplant_Fengyuan_Purple__28482.1374725326.1280.1280.jpg
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka je napisal/a: | MFranc, dobro sušilnico imaš. Tudi jaz sem lani sušila v takem rastlinjaku. Eni pa čilije obesijo na vrvico. Se tam predolgo sušijo? |
Hja, kaj pa vem ... .
Sem pred leti na špagi sušil Cayenne čilije, cele. In se kar dobro posušijo; seveda pa so znani da imajo čisto tanko meso.
Te "debelostenske" pa najmanj prepolovim in so danes na mreži že dobro osušeni, skrčeni in je med njimi veliko zraka. Za cirkuliranje zraka .
Mogoče bi se celi habaneroti na vrvici posušili takrat, ob 40 °C (i nešto sitno ), še bolj sigurno prepolovljeni.
Počakam na prihodnjih 40 stopinj v senci - ko bo na podstrešju 60 stopinj .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
Sami dobri recepti, voda.
No, dobro, da vem za drugo leto, kako sušiti, MFranc. Letos bodo najbrž vsi končali v omakcah. Naslednje leto jih bom imela še nekaj loncev več. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
mfranc, verjetno bi bilo zelo dobro in predvsem slastno oviti okoli čilija malancan in slanino. jaz sem na pečeno kriško melencana dala maso za polnjenje v katero sem nasekljala čilije poleg ostalih reči in to zavila toliko, da so konice melencana prišle skupaj.
probaj tole:
1. sredinski del melancana malo izdolbeš toliko, da notri položiš čili v posteljico od nasekljanega peteršilja, česna in malo drobtin. v čili daš zrolan kos sira in rezinico pršuta, lahko tudi slanina ali filet slanega inčuna. pokapljaš z olivnim oljem in daš na lahek ogenj, oz. žar. za kratek čas pokriješ s staniolom, da se opari tudi zgornji del. lahko tudi vse skupaj oviješ v staniol a potem je nekako bolj kuhano kot pečeno.
2. ali pa zavij v staniol na tretjino po dolgem odrezan krompir, nič lupljen samo dobro opran. v izdolben krompir daš rezino putra ali olivno olje malo posoliš, popopraš in noter položiš napolnjen čili. zaviješ in čez cca 20 min lahko samo dol padeš ko probaš. (seveda od začetka je težava da ugotoviš kdaj je krompir pečen). receptov je še pa še. pa dober tek ti želim, kar slinim se zraven in lpvoda. _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj pa že nehajte , se tudi jaz že slinim zraven , in spravite te recepte v temo Recepti, da se nam med množico ne izgubijo, bi bilo škoda. _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ja Marija, prov lušte delajo tistim katerim šele dobro zorijo
mfranc, dobr si streniral domače, pol krožnika jalapenotov je pa še zame prehuda Drugo leto bo pa že pol krožnika habanerotov?
voda, recepti zvenijo zelo okusno, slike so pa da dol padeš! Tvoje recepte iz zadnjih strani sem skopiral v Recepti s čilijem, upam da ne boš jezna |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 05 Sep 2013 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
TP ma kaj bi bila jezna. hvala. upam, da bo te recepte tudi kdo poskušal narediti. lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
TwityPity je napisal/a: | mfranc, dobr si streniral domače, pol krožnika jalapenotov je pa še zame prehuda |
He, he, zaenkrat sem samo jaz "dobro streniran" ; saj sem omenil, da sva si čilije "bratsko" razdelila .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 10 Sep 2013 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Čakanje na končno barvo Trinidad Scorpion Moruga Yellow je pa reeees dolgo. Kot kaže bomo obirali okoli novega leta
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
dmdm
Pridružen/-a: 16.06. 2013, 10:18 Prispevkov: 63
|
Objavljeno: 11 Sep 2013 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
ja letos bodo čiliji še sveži za zimsko kurjavo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
labia
Pridružen/-a: 08.06. 2013, 07:15 Prispevkov: 356 Kraj: NM 243 m n.m.
|
Objavljeno: 18 Sep 2013 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Sezona na vrhuncu in lepote čilijev ni za spregledati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpivk
Pridružen/-a: 19.08. 2013, 19:27 Prispevkov: 9 Kraj: Rovte
|
Objavljeno: 20 Sep 2013 19:33 Naslov sporočila: kdo jih pozna |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpivk
Pridružen/-a: 19.08. 2013, 19:27 Prispevkov: 9 Kraj: Rovte
|
Objavljeno: 20 Sep 2013 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem, kaj sem zabluzila pri prvi fotki...petek verjetno je kriv
sprašujem vas, kaj imam za ene čilije? Na dveh imam sicer oznake, na enem piše samo "ta hud", prvi pa je po moje res "penis čili", vsaj tako se razvija
tisti z viola cvetki pa sploh ne naredi plodov
sem pa zadnjič odtrgala rdečega kot mala paprika in sin se je kar malo zasolzil-kot kaže, sem mu končno podkurila!
Vse vas prisrčno pozdravljam.
Aja,pa pobiksala sem ga s tem sajenjem "na glavo" in na vrhu jagode, kajne? Zdaj že premišljujem, kako ga prezimim...?Človek se pač celo življenje uči- ne verjemi vsega, kar delajo čez lužo in potem krasne fotke objavijo...
Lp iz Rovt
P.s. Zelo si želim tudi imeti čilije, ki so v obliki zvončkov, pred leti sem jih videla v Bih, ko pa sem vprašala zdaj za seme, nimajo več |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18 Prispevkov: 1350
|
Objavljeno: 20 Sep 2013 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
lpivk, če se ti da, lahko tisto veliko sliko zbrišeš in jo pač naložiš v manjšem formatu, da ne bo stran tako raztegnjena. Nekaj semen čili zvončka še imam, če želiš, pa če ne rabiš veliko. Pošlji naslov na zs. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16 Naslednja
|
Stran 12 od 16 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|