Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Recepti za dobrote iz Paradajzmanije 2013
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2013 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami.
Ali mogoče iščeć tole: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15573 NAMAZ S PAPRIKO ALI GENOVEFA, ki je opisan pod TOLE: Namaz s papriko

Za vsak slučaj preveri še tule: NAMAZ IZ PAPRIKE IN PARADIŽNIKOV
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2013 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Orhy, pravzaprav ne iščem jaz, ampak marijav. Zgoraj sem že opisala mojo različico na spletni recept št. 14321 na Kulinarični Sloveniji.
Pa vseeno hvala za povezavo, recepti so vedno zanimivi.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jolanda



Pridružen/-a: 17.08. 2013, 21:30
Prispevkov: 10
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 19 Avg 2013 23:31    Naslov sporočila: Recepti s paradajzmanije Odgovori s citatom

Uživajte v svojih pridelkih! Kadar zmorete, prosim avtorje temnih peciv, polnozrnatih jedi in morda česa po vaši izbiri za recepte.
Prosi Dašabino za rp za namaz Poletno sonce, namreč za pikantne bučke.
Od srečanja naprej imam za malico željo po paradižniku Bianca, ki sem ga tam degustirala, prav okusen mi je bil. Priporočam rezinico s koščkom sira, ki naj bo blag in malo sladkast, poskusite s kakšnim belim paradižnikom po vaši želji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Darso



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59
Prispevkov: 837
Kraj: Slovenske Konjice

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 09:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja pravi je ta od Kulinarike, ga tudi jaz delam. Več vrst paprike imate bolj lep je namaz. Potem dodam majhne paradižnike kar cele ali pa temno vijolični kuhan fižol,...
_________________
Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TwityPity



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28
Prispevkov: 2231
Kraj: okolica Bleda, 616m nmv

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc, danes bom poskusil ta tvoj recept z namočenimi cvetovi bazilike v olivnem olju.
Ker pa imam rad malo bolj slano me zanima če si že poskusila, da ko zadevo posoliš, kozarček daš v posodico z vodo in na štedilnik, ter malce "pokuhaš" da se sol stopi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda kvariti z gretjem, TP. Ko je sol nekaj časa na vrhu kozarčka, se počasi stopi, lahko pa jo daš malo, premešaš, pa drobna naj bo, potem pa po vrhu dodatno nasuješ. Ta je namenjena preprečevanju plesnenja, če se zgodi, da bazilika popije olje in pogleda iz njega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dašabina



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05
Prispevkov: 1122
Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jolanda, tale recept je zate Very Happy - namaz Poletno sonce
vzamemo recept od MarijeV Cool
Fantastične vložene bučke

700 g bučk /namesto tega naribamo rumene, bele bučke, kar imamo

150 g rdeče paprike/namesto tega rumeno

100 g čebule

100 g nektarin brez olupka

250 g želirnega sladkorja 2:1

200 ml belega vinskega kisa

1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)

1 žlička gorčičnih semen /namesto tega 1 velika žlica navadne gorčice

1 žlička soli

1 žlička vloženega zelenega popra/namesto tega navaden cel poper

1 žlička kurkume ali curryja v prahu/si neroden pa se ti vsuje malo več

Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele)/namesto tega ribaš vse na ribežen. Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke. Very Happy Very Happy

Če uporabiš vse kar je označeno črno, dobiš namaz Poletno sonce, ki je zelo podoben Marijinim fantastičnim bučkam. sama se imam za mojstrico improvizacije in če mi kaj zmanjka, vedno najdem zamenjavo, pa se praktična sem rada Very Happy
Mi je pa kolegica Vlasta omenila, da so jo tudi spraševali za namaz, pa jo povprašam za recept. Very Happy Cool Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dašabina



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05
Prispevkov: 1122
Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 21:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Škoda kvariti z gretjem, TP. Ko je sol nekaj časa na vrhu kozarčka, se počasi stopi, lahko pa jo daš malo, premešaš, pa drobna naj bo, potem pa po vrhu dodatno nasuješ. Ta je namenjena preprečevanju plesnenja, če se zgodi, da bazilika popije olje in pogleda iz njega.

Metuljc, se ti še nisem še tukaj zahvalila za tvoj shranek, ki si mi ga podarila :Dhvala. še bolj kot vsebina pa me je impresioniral "glažek", ki je tako simpatičen Very Happy bom pa vsebino porabila za kruhke, moj Miha jih je kar nekaj zmazal Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARTINKA



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19
Prispevkov: 530
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2013 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ekola, še moji recepti:

BOŽIČNO-NOVOLETNA MARMELADA
Citronino meliso in poprovo meto sem skuhala in precedila, nato pa dodala želirni sladkor v razmerju 1:1 in do konca skuhala zmes po navodilih. Dobila sem marmelado v zlati barvi. Dodala sem še posmukane bezgove cvetke.
Posebej sem skuhala še jagode in želirni sladkor v razmerju 1:1.
Želela sem dvobarvno božićno novoletno marmelado z zvezdicami (bezgovimi cvetovi), zato sem v kozarčke najprej nalila jagodno marmelado, dolila zlato marmelado z zvezdicami, pa sem bila preveč neučakana in se je vse skupaj zmešalo.

BEZGOV LIKER
V 3l žganja, ki ga kupim pri čebelarju, ki je zanj dobil zlato medaljo, namočim 20 cvetov bezga in dodam žličko citronke. Po cca 2 tednih namakanja v temni kleti vse skupaj precedim in dodam 3 litre sladkane prevrete in ohlajene vode.

TEMNI LIKER
Zelišča (žajbelj, rožmarin, bezeg) sem namočila v enako količino žganja kot pri prejšnjem receptu, poleg sladkane vode sem dodala še enako količino vina cabarnet suvignon iz vaškega vinotoča.

Sadni sok je kuhala moja mami iz malin, ribeza in jagod.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jolanda



Pridružen/-a: 17.08. 2013, 21:30
Prispevkov: 10
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2013 12:56    Naslov sporočila: Recepti s paradajzmanije Odgovori s citatom

Hvala za napotke in ideje. Tako hrano bi morali predpisati v vrtcih in šolah, le malo manj začimb bi bilo zanje.
Prosim še rp za jabolčno pito iz temne moke, pa bom isto testo uporabila še za kak drug nadev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2013 23:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
BAZILČKI

Jutri krstimo naša dvojčka, pa sem danes popoldne pekla - med drugim tudi bazilčke. Enega sem poskusila - slasten!
Metuljc, hvala še enkrat za recept!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2013 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O, sem kar ponosna, da bodo moji Bazilčki na krstu. Naj teknejo vsem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2013 19:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem jih nujno morala probat naredit. Ena klobasica z baziliko, druga z drobnjakom, tretja pa sladka s pehtranom in skuto. Ko so bili pečeni, sem slano varianto povrhu pomazala še z ostankom razredčene tatarske od včeraj (za kanček tatarske v jogurt + zelišča).

Tale hip je na mizi samo še par pehtranovih Very Happy .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 01 Sep 2013 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bazilčkov ni-ni!
Najbolj hecno je pa to, da so se vrnili tja, od koder so prišli Cool
Krst je bil na Brezjah, saj so pod njimi doma. Pa vreme je gor držalo, do predzadnjega požirka kave, kljub jutranjemu dežku, ki me je neprijetno presenetil. Potem smo nekaj miz preselili v prostorno garažo, dežek je ponehal. Zdaj, ko sem doma, pa pada, pada, da je vse sivo.
Ja, pa Gartlcov forum sem hvalila in vsi so se strinjali, da je "zelo zanimivega okusa"!
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.