|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 19 Avg 2013 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
Orhy, pravzaprav ne iščem jaz, ampak marijav. Zgoraj sem že opisala mojo različico na spletni recept št. 14321 na Kulinarični Sloveniji.
Pa vseeno hvala za povezavo, recepti so vedno zanimivi. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jolanda
Pridružen/-a: 17.08. 2013, 21:30 Prispevkov: 10 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 19 Avg 2013 23:31 Naslov sporočila: Recepti s paradajzmanije |
|
|
Uživajte v svojih pridelkih! Kadar zmorete, prosim avtorje temnih peciv, polnozrnatih jedi in morda česa po vaši izbiri za recepte.
Prosi Dašabino za rp za namaz Poletno sonce, namreč za pikantne bučke.
Od srečanja naprej imam za malico željo po paradižniku Bianca, ki sem ga tam degustirala, prav okusen mi je bil. Priporočam rezinico s koščkom sira, ki naj bo blag in malo sladkast, poskusite s kakšnim belim paradižnikom po vaši želji. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Darso
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59 Prispevkov: 837 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
Ja pravi je ta od Kulinarike, ga tudi jaz delam. Več vrst paprike imate bolj lep je namaz. Potem dodam majhne paradižnike kar cele ali pa temno vijolični kuhan fižol,... _________________ Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc, danes bom poskusil ta tvoj recept z namočenimi cvetovi bazilike v olivnem olju.
Ker pa imam rad malo bolj slano me zanima če si že poskusila, da ko zadevo posoliš, kozarček daš v posodico z vodo in na štedilnik, ter malce "pokuhaš" da se sol stopi? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Škoda kvariti z gretjem, TP. Ko je sol nekaj časa na vrhu kozarčka, se počasi stopi, lahko pa jo daš malo, premešaš, pa drobna naj bo, potem pa po vrhu dodatno nasuješ. Ta je namenjena preprečevanju plesnenja, če se zgodi, da bazilika popije olje in pogleda iz njega. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dašabina
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05 Prispevkov: 1122 Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Jolanda, tale recept je zate - namaz Poletno sonce
vzamemo recept od MarijeV
Fantastične vložene bučke
700 g bučk /namesto tega naribamo rumene, bele bučke, kar imamo
150 g rdeče paprike/namesto tega rumeno
100 g čebule
100 g nektarin brez olupka
250 g želirnega sladkorja 2:1
200 ml belega vinskega kisa
1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)
1 žlička gorčičnih semen /namesto tega 1 velika žlica navadne gorčice
1 žlička soli
1 žlička vloženega zelenega popra/namesto tega navaden cel poper
1 žlička kurkume ali curryja v prahu/si neroden pa se ti vsuje malo več
Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele)/namesto tega ribaš vse na ribežen. Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Če uporabiš vse kar je označeno črno, dobiš namaz Poletno sonce, ki je zelo podoben Marijinim fantastičnim bučkam. sama se imam za mojstrico improvizacije in če mi kaj zmanjka, vedno najdem zamenjavo, pa se praktična sem rada
Mi je pa kolegica Vlasta omenila, da so jo tudi spraševali za namaz, pa jo povprašam za recept. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dašabina
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05 Prispevkov: 1122 Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc je napisal/a: | Škoda kvariti z gretjem, TP. Ko je sol nekaj časa na vrhu kozarčka, se počasi stopi, lahko pa jo daš malo, premešaš, pa drobna naj bo, potem pa po vrhu dodatno nasuješ. Ta je namenjena preprečevanju plesnenja, če se zgodi, da bazilika popije olje in pogleda iz njega. |
Metuljc, se ti še nisem še tukaj zahvalila za tvoj shranek, ki si mi ga podarila :Dhvala. še bolj kot vsebina pa me je impresioniral "glažek", ki je tako simpatičen bom pa vsebino porabila za kruhke, moj Miha jih je kar nekaj zmazal |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARTINKA
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19 Prispevkov: 530 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
Ekola, še moji recepti:
BOŽIČNO-NOVOLETNA MARMELADA
Citronino meliso in poprovo meto sem skuhala in precedila, nato pa dodala želirni sladkor v razmerju 1:1 in do konca skuhala zmes po navodilih. Dobila sem marmelado v zlati barvi. Dodala sem še posmukane bezgove cvetke.
Posebej sem skuhala še jagode in želirni sladkor v razmerju 1:1.
Želela sem dvobarvno božićno novoletno marmelado z zvezdicami (bezgovimi cvetovi), zato sem v kozarčke najprej nalila jagodno marmelado, dolila zlato marmelado z zvezdicami, pa sem bila preveč neučakana in se je vse skupaj zmešalo.
BEZGOV LIKER
V 3l žganja, ki ga kupim pri čebelarju, ki je zanj dobil zlato medaljo, namočim 20 cvetov bezga in dodam žličko citronke. Po cca 2 tednih namakanja v temni kleti vse skupaj precedim in dodam 3 litre sladkane prevrete in ohlajene vode.
TEMNI LIKER
Zelišča (žajbelj, rožmarin, bezeg) sem namočila v enako količino žganja kot pri prejšnjem receptu, poleg sladkane vode sem dodala še enako količino vina cabarnet suvignon iz vaškega vinotoča.
Sadni sok je kuhala moja mami iz malin, ribeza in jagod. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jolanda
Pridružen/-a: 17.08. 2013, 21:30 Prispevkov: 10 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: 21 Avg 2013 12:56 Naslov sporočila: Recepti s paradajzmanije |
|
|
Hvala za napotke in ideje. Tako hrano bi morali predpisati v vrtcih in šolah, le malo manj začimb bi bilo zanje.
Prosim še rp za jabolčno pito iz temne moke, pa bom isto testo uporabila še za kak drug nadev. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 31 Avg 2013 23:43 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc je napisal/a: | BAZILČKI |
Jutri krstimo naša dvojčka, pa sem danes popoldne pekla - med drugim tudi bazilčke. Enega sem poskusila - slasten!
Metuljc, hvala še enkrat za recept! _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 01 Sep 2013 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
O, sem kar ponosna, da bodo moji Bazilčki na krstu. Naj teknejo vsem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 01 Sep 2013 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
Sem jih nujno morala probat naredit. Ena klobasica z baziliko, druga z drobnjakom, tretja pa sladka s pehtranom in skuto. Ko so bili pečeni, sem slano varianto povrhu pomazala še z ostankom razredčene tatarske od včeraj (za kanček tatarske v jogurt + zelišča).
Tale hip je na mizi samo še par pehtranovih . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 01 Sep 2013 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
Bazilčkov ni-ni!
Najbolj hecno je pa to, da so se vrnili tja, od koder so prišli
Krst je bil na Brezjah, saj so pod njimi doma. Pa vreme je gor držalo, do predzadnjega požirka kave, kljub jutranjemu dežku, ki me je neprijetno presenetil. Potem smo nekaj miz preselili v prostorno garažo, dežek je ponehal. Zdaj, ko sem doma, pa pada, pada, da je vse sivo.
Ja, pa Gartlcov forum sem hvalila in vsi so se strinjali, da je "zelo zanimivega okusa"! _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|