|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Sep 2018 09:19 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacije. Verjetno bom naredila kombinacijo več receptov. Moram pogledat, kako točno sem peso vližila lani, ker je bila vsem jedcem zelo všeč in je je kmalu zmanjkalo. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 19 Sep 2018 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ne dajem popolnoma nič sladkorja, ko vlagam, ker zelenjavi ni potrebno dodajati sladkorja. Če pogledate deklaracije kupljenih živil iz trgovin, vsepovsod je notri sladkor.,. Zakaj bi še mi dodajali? Ko se navadiš na pristni okus zelenjave, sladkor ni več potreben. Včasih so ga dajali še v nadevane paprike - omako.
sama vlagam z jabolčnim kisom, je veliko boljšega okusa kot ostali kisi.
Le marmelada brez sladkorja res ni dobra. _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Sep 2018 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
Živa, kakšno razmereje voda : jabolčni kis uporabljaš? Imam veliko doma narejenega jabolčnega kisa in bi ga veliko raje uporabila kot kupljenega alkoholnega ali vinskega... Nimamo pa radi preveč kislih vložnin. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 19 Sep 2018 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
Brbr, če ne veš stopnjo kislosti kisa, potem naredi tako kot jaz: mešanico kisa naredim v dcl kozarcu - seveda razmerje zapišem, in ko je mešanica po okusu taka, ko ti prija, je to to. Poskušam vedno mrzlo mešanico. Če vložnino steriliziraš, potem bo lahko s slano in zelo rahlo okisanostjo vložnina lepo uspela. _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 19 Sep 2018 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
Kot pravi MarijaV. Jaz nikoli ne merim. poskusim mešanico. Nimamo radi kisle zelenjave, zato ne kisam močno. Ko kozarec odprem, lahko dodam kis, če kdo želi.
Vse kozarce, ko jih zaprem, potopim v lonec z vodo, pustim, da zavre, vzamem ven. Nič ne pokrivam z odejo. Nič se ne pokvari na ta način. en kozarec jagodne marmelade mi je zavrel, vendar sumim slabo tesnenje novega pokrovčka. _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Sep 2018 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema. Sem mislila, da stvar ni v tem, kako kislo imaš rad, ampak, da mora biti kis močen, da se stvar ne pokvari. Moj jabolčni kis je manj kisel kot alkoholni. zato sem mislila, da ga je zato potrebno dati več.
Bom uporabila vajino metodo. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|