|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Irena
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35 Prispevkov: 1071
|
Objavljeno: 07 Avg 2013 14:06 Naslov sporočila: Breskov sirup |
|
|
Dobila sem mehke breskve in recept. Sirup gre pri nas za med in pravijo, da je vrhunski.
1 lliter vode
1 kg breskve
10 g citronke
lahko vanilija cuker
1 kg sladkorja
Breskve sem olupila, razkoščičla. Vse skupaj dala v lonec. Malo preden je zavrelo sem ugasnila. Vse skupaj sem v multipraktiku (ali palični) zmiksala in še toplo nalila v steklenice.
Breskve so bile res mehke.
Irena
ps.: nisem nič precedila, tako imaš kašast sirup. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 09 Avg 2013 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar v delu nekaj podobnega. Bresve olupljene, izkoščičene (ob sporemljavi grmenja in prvih dežnih kapelj), posute s sladkorjem, mal citronke, počakale bodo do jutri, da se malo okusi intenzivirajo, potem kuhanje, dodatek vode in v steklenice. Aja, vmes opravi svoje še paličnjak.
In jutri so na vrsti tudi breskve za komppot. Če bo kaj premehkih, se bodo pridružile tem, ki se danes marinirajo. Brez marelične marmelade in breskovega komota ter lutenice, aja, pa vkuhanega paradižnika pri nas ni poletja (no, pa še marsičesa drugega se nabere). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobolino
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09 Prispevkov: 2921 Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv
|
Objavljeno: 09 Avg 2013 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
Sem šla kuj pogledat, kaj je lutenica! _________________ "But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 09 Avg 2013 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
Nekjaj izjemno dobrega, verjemi. Pa nič komplicirano za naredit. Morda objavim recept, ki ga imam mama od njene bivše sodelavke, ki je, žal, ni več med nami. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katarinav
Pridružen/-a: 17.11. 2016, 22:00 Prispevkov: 136 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: 31 Jan 2017 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
Je to sirup za redčit z vodo ali sok?
Super ideja, kako porabit preveč zrele breskve, če imaš že polno omaro marmelade. ;) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
elstar
Pridružen/-a: 26.06. 2013, 07:36 Prispevkov: 479 Kraj: Savinjska dolina
|
Objavljeno: 31 Jan 2017 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz takšen gosti sok redčim z mlekom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katarinav
Pridružen/-a: 17.11. 2016, 22:00 Prispevkov: 136 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: 31 Jan 2017 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
Res? to pa prvič slišim, me pa spominja na sladico iz otroštva. Gost mareličen/jagoden sok s smetano. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
elstar
Pridružen/-a: 26.06. 2013, 07:36 Prispevkov: 479 Kraj: Savinjska dolina
|
Objavljeno: 31 Jan 2017 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, breskov ali jagodni gosti sok z mlekom je odlična kombinacija, kakšni drugi pa imajo mogoče preveč kisline- vsaj za moj okus.
Lahko je pa tudi s smetano, tu ima domišljija prosto pot... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18 Prispevkov: 1350
|
Objavljeno: 31 Jan 2017 18:27 Naslov sporočila: |
|
|
Včasih sem si v kafiču naročila gosti sok z mlekom, je kot bi pil frape. Tudi bananin je dober. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|