Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Breskov sirup

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Irena



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35
Prispevkov: 1071

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 14:06    Naslov sporočila: Breskov sirup Odgovori s citatom

Dobila sem mehke breskve in recept. Sirup gre pri nas za med in pravijo, da je vrhunski.
1 lliter vode
1 kg breskve
10 g citronke
lahko vanilija cuker
1 kg sladkorja

Breskve sem olupila, razkoščičla. Vse skupaj dala v lonec. Malo preden je zavrelo sem ugasnila. Vse skupaj sem v multipraktiku (ali palični) zmiksala in še toplo nalila v steklenice.
Breskve so bile res mehke.

Irena

ps.: nisem nič precedila, tako imaš kašast sirup.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 09 Avg 2013 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar v delu nekaj podobnega. Bresve olupljene, izkoščičene (ob sporemljavi grmenja in prvih dežnih kapelj), posute s sladkorjem, mal citronke, počakale bodo do jutri, da se malo okusi intenzivirajo, potem kuhanje, dodatek vode in v steklenice. Aja, vmes opravi svoje še paličnjak.
In jutri so na vrsti tudi breskve za komppot. Če bo kaj premehkih, se bodo pridružile tem, ki se danes marinirajo. Brez marelične marmelade in breskovega komota ter lutenice, aja, pa vkuhanega paradižnika pri nas ni poletja (no, pa še marsičesa drugega se nabere).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 09 Avg 2013 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem šla kuj pogledat, kaj je lutenica! Laughing
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 09 Avg 2013 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekjaj izjemno dobrega, verjemi. Pa nič komplicirano za naredit. Morda objavim recept, ki ga imam mama od njene bivše sodelavke, ki je, žal, ni več med nami.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katarinav



Pridružen/-a: 17.11. 2016, 22:00
Prispevkov: 136
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2017 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je to sirup za redčit z vodo ali sok?
Super ideja, kako porabit preveč zrele breskve, če imaš že polno omaro marmelade. ;)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elstar



Pridružen/-a: 26.06. 2013, 07:36
Prispevkov: 479
Kraj: Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2017 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz takšen gosti sok redčim z mlekom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katarinav



Pridružen/-a: 17.11. 2016, 22:00
Prispevkov: 136
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2017 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res? to pa prvič slišim, me pa spominja na sladico iz otroštva. Gost mareličen/jagoden sok s smetano. Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elstar



Pridružen/-a: 26.06. 2013, 07:36
Prispevkov: 479
Kraj: Savinjska dolina

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2017 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, breskov ali jagodni gosti sok z mlekom je odlična kombinacija, kakšni drugi pa imajo mogoče preveč kisline- vsaj za moj okus.
Lahko je pa tudi s smetano, tu ima domišljija prosto pot...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2017 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih sem si v kafiču naročila gosti sok z mlekom, je kot bi pil frape. Tudi bananin je dober.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.