Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čoko-sadne rezine

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1417
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2018 12:47    Naslov sporočila: Čoko-sadne rezine Odgovori s citatom

Čoko-sadne rezine

Na srečanju v Sinji gorici ste prosili, naj zapišem recept za pecivo

Potrebujemo:

Nadev:

dve zreli banani
eno pomarančo
450 g zamrznjenih ( še bolje svežih) malin ali borovnic
2 jedilni žlici sladkorja.

" " ruma

750 ml sladke smetane
3 JŽ sladkorja

Glazura

150 g jedilne čokolade
100 g masla

Testo

130 g masla
130 g sladkorja
5 rumenjakov
130 g stopljene in ohlajene jedilne čokolade
sneg iz 5 beljakov
130 g sladkorja ( ponovno....lahko tudi malo manj)
130 g moke

Maslo in sladkor penasto umešamo, postopoma dodajamo rumenjake in ohlajeno, vendar tekočo čokolado.

Iz beljakov stepemo sneg, postopoma dodajamo sladkor.

Moko presejemo, jo dodamo k rumenjakovi masi in postopoma domešamo sneg.

Pekač obložimo s peki papirjem. Maso za testo enakomerno namažemo in pečemo 35 minut na 160 ° ( če je ventilator) ali na 180 °( brez ventilatorja)

Ohlajeno testo prerežemo. Eno plast obložimo z nadevom, premažemo s polovico stepene smetane in pokrijemo z drugo polovico testa.
Drugo polovico testa povrhu navlažimo s sadnim sokom, ki smo mu dodali rum.
Tudi to plast premažemo s smetano. Nekaj smetane pustimo za okrasitev.
Povrh prelijemo z glazuro, damo za 10 minut v hladilni in nato okrasimo.

Do serviranja naj rezina ostane v hladilniku vsaj 4 ure, da se testo prepoji s sokom iz sadja.


Nadev....banane zmečkamo, dodamo pomarančni sok in odtaljene maline.
Potresemo s sladkorjem in dobro premešamo. Nekaj soka odcedimo za navlažitev druge plasti testa.

Glazura....čokolado razlomimo na manjše koščke in z maslom nad soparo stalimo. Dobro premešamo in ohladimo do mlačnega, vendar še tekočega.
.......----------------....................----------------

Napisala sem take podrobnosti, kot da prvič v življenju pečete....

To testo se v originalu uporablja za Sacher torto...zame pa je dobra podlaga za razne nadgradnje...tudi za tiramisu ga uporabim...( ni mi všeč s kupljenimi keksi..ha, ha...)

Velikokrat ga brez vsega narežem na kocke, dam na krožnik, dodam vroče maline in sladko smetano. To je najhitreje, ker je takrat testo kar iz zamrzovalnika, prav tako maline....le smetano še stepem in postrežem...

Veliko užitkov pri delu in nato tudi pri jelu, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2018 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odlično, hvala, v kratkem preizkusim. V kako velikem pekaču pečeš, da je biskvit dovolj visok za prerezat?
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1417
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2018 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Marija, jaz sem pekla v običajnem globokem pekaču, ki se dobi s štedilnikom, sem pa imela dvojni recept. Sem najprej prerezala po dolžini in potem tisto še po debelini ( drugače mi ne uspe res po debelini na pol...ha. ..ha, polovičko postavim pokonci...). Ker so to rezine, ni težko potem sestaviti nazaj, skupno namazati in potem po prvotnem rezu narezati.

Za to enojno maso zadošča, enako velik plitev pekač, takrat ga pač ne prerežeš po debelini ampak po širini ali dolžini.

Lahko pa uporabiš tisti starinski pekač za dvojno potico--- dolžina ~ 40 cm, širina ~ 21 cm, globina ~ 6cm.
Takrat pa se najprej prereže na pol...20x 21, potem pa je lažje po debelini.

Lepo bodimo, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dobra misel



Pridružen/-a: 27.04. 2017, 00:14
Prispevkov: 136
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2018 16:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mil, kako se pa imenuje tista druga sladica, piškotki s semeni? Tudi odlični.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9275
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2018 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem jih sicer videla le od daleč Cool ampak se mi zdi, da gre za tele: http://gartlc.mojforum.si/gartlc-about4215.html

Če se motim, me bo pa Mil popravila. Vsekakor so pa tile vredni greha. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1417
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 22 Apr 2018 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Jaz jih imenujem semenske ploščice.

Notri je sončnično seme, bučnice, sezam in laneno seme ...vsakih 20 dag. Potem pa je še karamel ( 20 dag sladkorja), maslo ( 12,5 dag), sladka smetana ( 2,5 dl) in med ( 4 žlice). Vse potem prevrem, namažem ( pri meni pač tako....) in pečem približno 12 minut na podlagi- vafljih... na 200 °. Še toplo razrežem.

Lepo bodimo, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.