|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 22 Apr 2018 12:47 Naslov sporočila: Čoko-sadne rezine |
|
|
Čoko-sadne rezine
Na srečanju v Sinji gorici ste prosili, naj zapišem recept za pecivo
Potrebujemo:
Nadev:
dve zreli banani
eno pomarančo
450 g zamrznjenih ( še bolje svežih) malin ali borovnic
2 jedilni žlici sladkorja.
" " ruma
750 ml sladke smetane
3 JŽ sladkorja
Glazura
150 g jedilne čokolade
100 g masla
Testo
130 g masla
130 g sladkorja
5 rumenjakov
130 g stopljene in ohlajene jedilne čokolade
sneg iz 5 beljakov
130 g sladkorja ( ponovno....lahko tudi malo manj)
130 g moke
Maslo in sladkor penasto umešamo, postopoma dodajamo rumenjake in ohlajeno, vendar tekočo čokolado.
Iz beljakov stepemo sneg, postopoma dodajamo sladkor.
Moko presejemo, jo dodamo k rumenjakovi masi in postopoma domešamo sneg.
Pekač obložimo s peki papirjem. Maso za testo enakomerno namažemo in pečemo 35 minut na 160 ° ( če je ventilator) ali na 180 °( brez ventilatorja)
Ohlajeno testo prerežemo. Eno plast obložimo z nadevom, premažemo s polovico stepene smetane in pokrijemo z drugo polovico testa.
Drugo polovico testa povrhu navlažimo s sadnim sokom, ki smo mu dodali rum.
Tudi to plast premažemo s smetano. Nekaj smetane pustimo za okrasitev.
Povrh prelijemo z glazuro, damo za 10 minut v hladilni in nato okrasimo.
Do serviranja naj rezina ostane v hladilniku vsaj 4 ure, da se testo prepoji s sokom iz sadja.
Nadev....banane zmečkamo, dodamo pomarančni sok in odtaljene maline.
Potresemo s sladkorjem in dobro premešamo. Nekaj soka odcedimo za navlažitev druge plasti testa.
Glazura....čokolado razlomimo na manjše koščke in z maslom nad soparo stalimo. Dobro premešamo in ohladimo do mlačnega, vendar še tekočega.
.......----------------....................----------------
Napisala sem take podrobnosti, kot da prvič v življenju pečete....
To testo se v originalu uporablja za Sacher torto...zame pa je dobra podlaga za razne nadgradnje...tudi za tiramisu ga uporabim...( ni mi všeč s kupljenimi keksi..ha, ha...)
Velikokrat ga brez vsega narežem na kocke, dam na krožnik, dodam vroče maline in sladko smetano. To je najhitreje, ker je takrat testo kar iz zamrzovalnika, prav tako maline....le smetano še stepem in postrežem...
Veliko užitkov pri delu in nato tudi pri jelu, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 22 Apr 2018 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
Odlično, hvala, v kratkem preizkusim. V kako velikem pekaču pečeš, da je biskvit dovolj visok za prerezat? _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 22 Apr 2018 16:31 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Marija, jaz sem pekla v običajnem globokem pekaču, ki se dobi s štedilnikom, sem pa imela dvojni recept. Sem najprej prerezala po dolžini in potem tisto še po debelini ( drugače mi ne uspe res po debelini na pol...ha. ..ha, polovičko postavim pokonci...). Ker so to rezine, ni težko potem sestaviti nazaj, skupno namazati in potem po prvotnem rezu narezati.
Za to enojno maso zadošča, enako velik plitev pekač, takrat ga pač ne prerežeš po debelini ampak po širini ali dolžini.
Lahko pa uporabiš tisti starinski pekač za dvojno potico--- dolžina ~ 40 cm, širina ~ 21 cm, globina ~ 6cm.
Takrat pa se najprej prereže na pol...20x 21, potem pa je lažje po debelini.
Lepo bodimo, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Dobra misel
Pridružen/-a: 27.04. 2017, 00:14 Prispevkov: 143 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Apr 2018 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
Mil, kako se pa imenuje tista druga sladica, piškotki s semeni? Tudi odlični. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 22 Apr 2018 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Jaz jih imenujem semenske ploščice.
Notri je sončnično seme, bučnice, sezam in laneno seme ...vsakih 20 dag. Potem pa je še karamel ( 20 dag sladkorja), maslo ( 12,5 dag), sladka smetana ( 2,5 dl) in med ( 4 žlice). Vse potem prevrem, namažem ( pri meni pač tako....) in pečem približno 12 minut na podlagi- vafljih... na 200 °. Še toplo razrežem.
Lepo bodimo, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|