![Gartlc Seznam forumov](./images/logos/gartlc.2.1373709712.png) |
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
muha
![](images/avatars/gartlc/8.gif)
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 02 Nov 2017 07:39 Naslov sporočila: |
|
|
Ob zadnjem obiranju sem jih kar nekaj shranila v pepepel. Polovico zrelih in polovico zelenih. V škarlo ne nameravam pokukati prej kot za Novo leto (če bom zdržala ). |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Acid/images/spacer.gif) |
muha
![](images/avatars/gartlc/8.gif)
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 29 Nov 2017 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
Poročilo o trenutnem stanju:
v solidni kondiciji sta preživela edinole 2 pelata Elba in delno Goldfisch. Vsi drugi (15 kosov, nekaj rdečih, nekaj temnih) so se znehčali do mezge, nekateri so že v fazi gnitja. Užiten ni noben več. V pepel sem shranila nekaj lepih zdravih plodov in nekaj še zelenih. Razlike med njimi ni, vsi so se obarvali.
Zaključek: vaje ne bom ponovila. Lahko, da so se oni iz trgovine v poskusu, ki ga opisuje avtorica članka, obdržali bolje, ker so bili nekako "predkonzervirani". Morda s hranili med rastjo ali pa preden so jih poslali na trg. Bolje se obnesejo plodovi z manj vlage. |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Acid/images/spacer.gif) |
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 29 Nov 2017 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, Muha, pa ravno za polno luno... ? - bi lahko to bilo kaj narobe? |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Acid/images/spacer.gif) |
ciklama
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 14:57 Prispevkov: 122 Kraj: luče ob savinji
|
Objavljeno: 18 Feb 2018 17:26 Naslov sporočila: paradižnik |
|
|
Tudi jaz sem probala ohraniti paradižnik v pepelu, vendar tega ne bom več delala. Bil je podomače rečeno sam drek. Čeprav sem imela škatlo na suhem, paradižniki lepo zdravi, ne preveč zreli, ko pa sem škatlo odprla je bilo vse gnilo.Zato tak način shranjevanja ne priporočam. |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Acid/images/spacer.gif) |
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 18 Feb 2018 17:44 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, imam podobne izkušnje kot obe pred mano. Mislim, da uporaben je bil le eden, delno. Pa v pepelu nekaj drekcev, iz katerih ni bilo razvidno, kaj sem dala noter. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Acid/images/spacer.gif) |
aladin
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14 Prispevkov: 953 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 18 Feb 2018 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
Do sedaj najboljši način shranjevanja paradižnikov zame so napol posušeni (toliko da so kompaktni - lahko tudi za nekaj minut v ventilatorski pečici) v olivnem olju. Po želji lahko dodamo v kozarec še kakšen rožmarin, česen ali kaj drugega. |
|
Nazaj na vrh |
|
![](templates/Acid/images/spacer.gif) |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|