|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 04 Jul 2017 19:07 Naslov sporočila: Žajbljevec |
|
|
Recept prispevala vrtin2
V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.
Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).
Žganje precedi.
v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.
1 kg limon stisni, precedi.
Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.
Opozorilo
Nazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 04 Jul 2017 20:01 Naslov sporočila: Re: Žajbljevec |
|
|
Tole mora biti pa zelo dobro.
In, kot kaze, je lahko "dobrega" hitro prevec... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
originalnilist
Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21 Prispevkov: 939 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: 04 Jul 2017 21:32 Naslov sporočila: |
|
|
Pred par dnevi v Mojstrani sem pila podoben žabljevec, mislim da je notri bila še meta in med. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 04 Jul 2017 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
Tole jaz delam že več let, zelooo je dober, vedno ga prehitro zmanjka . Jaz sem našla recept pod "Žajbljev limončelo" na Kulinariki (https://www.kulinarika.net/recepti/5647/ozimnica/zajbljev-limoncelo/).
Malo ga spremenim - ne dam nič vode in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek. _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
crtj
Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31 Prispevkov: 5502 Kraj: MS
|
Objavljeno: 04 Jul 2017 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
Ampak bistvo limoncella je ponavadi limonina skorjica? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
copatka
Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15 Prispevkov: 2254 Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m
|
Objavljeno: 04 Jul 2017 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ne zaupam nobenim bio in eko limonam, zato za kuhanje in pečenje že leta uporabljam samo 100% eterično olje limone (seveda je to iz limonine lupine ) . _________________ Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|