Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Paradižnik 2016
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 83, 84, 85  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3117
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 07:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lpmami ta omaka je bolj gosta, saj je poleg paradižnika še veliko drugih stvari, ki gostijo. Lani sem delala "mezgo" je bilo bolj redko a se še vedno drži.

Če pokrovčke lepo not potegne, ni nobenega strahu, da se ne bi držalo. Če pa se kakšen pokrovček vidi tako tako, takega dam na opazovanje.

lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 07:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Metuljc, hvala za nasvet.
Letos shranjujem predvsem za ta mlade in uporabljam malo večje kozarčke. Pa bi mi bilo še bolj težko, če se mi pokvari večja količina. Bomo preventivno raje prej dali na jedilnik☺
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Darso



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59
Prispevkov: 837
Kraj: Slovenske Konjice

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Notranjka krasna predstavitev, jaz letos spet paradižnike in kumarice vlagam v lastnem soku v slanico... lani sem vse porabila.

lp D
_________________
Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 08:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Darso je napisal/a:
, jaz letos spet paradižnike in kumarice vlagam v lastnem soku v slanico...


Kako to misliš, v lastnem soku ali v slanico? Prosim, opiši postopek.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3117
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Darso a je to na tak način,kot če bi dal zellje kisat? Samo da dodajaš slano vodo, ker tega ne moreš tako tlačit , kot zelje?
lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1553
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Darso je napisal/a:
, jaz letos spet paradižnike in kumarice vlagam v lastnem soku v slanico...


Kako to misliš, v lastnem soku ali v slanico? Prosim, opiši postopek.


Tudi mene zanima tole.Bom vesela malo več napotkov.
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Gringo



Pridružen/-a: 12.06. 2013, 06:38
Prispevkov: 285
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravček še z moje strani.

Suša to leto do dobra tare obalo a vseeno se kaj paradižnikov, zlasti češnjevcev najde:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Notranjka, predno dobiš odgovor od Darso (ali koga drugega).... Jaz paradižnike (po napotkih od Metuljc) že nekaj let uspešno shranjujem na naslednji način: paradižnike operem, obrišem in cele (brez lupljenja) narežem na majhne koščke, na tesno, do vrha natlačim v kozarčke (pazim, da ni vmes zraka), po vrhu malo pokapam z limono, zaprem (vendar ne na tesno), dam v posodo, katere dno sem podložila s kuhinjsko krpo, zalijem s hladno vodo, tako, da sega kozarcem vsaj do "ramen". Potem počasi segrevam, da se dvigne temperature mv cca 25min tik pod vrelišče (se zaćno dvigati mehurčki). Na tej temperature kozarčke kuham cca 10-15min, vzamem iz vode, do konca na tesno zaprem in kozarčke počasi hladim pod odejo.
Tako shranjeni se mi niso še nikoli pokvarili, razen enkrat, ko sem za pripravo uporabila kupljene paradižnike na tržnici (ker domačih nisem imela dovolj). Ti se pripravljeni za tak način niso obdržali... Confused

Gringo: zelo lepi drobižki...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1553
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O,oo,hvala,hvala.Super tole.
Naredim in poročam.

Torej nobene druge sestavine,samo limonin sok.
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Notranjka, jaz ne dajem NIČ drugega kot paradižnik in tudi bolj enostavno kot brbr. Takole. 100% uspeh.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, včeraj sem vse zunanje paradižnike potrgala, tako rdeče kot zelene, in jih v gajbicah pospravila v shrambo. Listje na rastlinah je dobesedno čez noč počrnelo in zaradi obilice vlage oz. dežja, tudi redno škropljenje s sodo ni več pomagalo. Par. v plastenjaku pa je še vedno OK.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delala sem tdi brez limoninega soka ali česarkoli drugega (npr.sol) pa je bilo čisto v redu. Od takrat pa, ko se mi je pokvarilo kar nekaj kozarcev (ppovedala že prej), pa kapnem v vsak kozarec nekaj kaplijc limone - tako za boljši občutek...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, res samo za občutek. Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2254
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem danes potrgala bolj ali manj vse paradižnike - edini, ki pridno zorijo, so češnjevčki in pendulina orange, a tudi te že pospešeno pobira plesen Rolling Eyes . Aja, pa dva, ki sta v loncu in koritu za rože - tadva sta še čisto zdrava, ker sta pod streho.

Vse ostale pa obrezujem in režem za marmelado in chutney. Ker danes ne utegnem kuhati shrankov, jih bom narezane dala kar zamrzniti in končala drugič. Tako ustavim razvoj plesni ... Se je obneslo že lani.

Očitno imam jaz vzgojo zelenega paradižnika za marmelado Laughing . Pravzaprav nič narobe, zelo je dobra in letos bo to itak edina marmelada, ker so mi spomladi pozeble vse češplje Crying or Very sad .
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2016 15:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Takole. 100% uspeh.
Metuljc, ravno tole sem hotela vprašati.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 83, 84, 85  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 83, 84, 85  Naslednja
Stran 76 od 85

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.