Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Puranova stegna, bedra

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 13 Nov 2023 19:04    Naslov sporočila: Puranova stegna, bedra Odgovori s citatom

Prilepim še semle, v "kavici" bi ju kasneje težko našli.

copatka je napisal/a:
Pečico vklopim na 200 stopinj. Zložim jih na pekač, natrem s česnom, soljo in oljčnim oljem. Malo začinim s svežimi ali suhimi zelišči. Vmes natresem kar precej neolupljenih česnovih strokov. Polijem čez še malo oljčnega olja in dam na kratko na 200 stopinj, kmalu zmanjšam na 180. V stegno zapičim termometer in ko doseže 75 do 80 stopinj (kar je v približno eni uri), je bolj kot ne pečeno. Ponavadi malo pustim še pod infro, da je čim bolj hrustljava koža. Vmes pa parkrat zalijem z malo piva ali belega vina, oziroma s sokom, ki se izceja.

Meso je vedno zelo sočno in okusno. Se mi zdi, da uboge purane kar premalo uporabljamo, nam se zdi odlično meso. Pa ne tisti beli suhi puranovi zrezki, ampak stegna in bedra. Včasih jih kupim in skuham tudi za kužici, sta čisto nori nanje Smile .


crtj je napisal/a:
Puranja krača in stegno ... v pečico v pokritem pekaču, na razno zelenjavo (v katero se bo utapljala mast kože), česen, začimbe, počasi dve-tri ure, na koncu meso pada s kosti in je špica. 150-170 večino časa, na Puranji kosi so tipično kar debeli in se splača vanje narediti zareze (v katere lahko potem vtakneš česen, vtreš sol etc).

V tej situaciji, ko je vtrta sol, tipično niti ni treba dodajati kakšen tekočine v zelenjavno posteljico, ker bo meso spustilo dovolj soka. Če le pekač ostane zaprt.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5502
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2023 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 14 Nov 2023 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slika pove več kot tisoč besed. Kar diši iz ekrana. njami njami
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.