Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kisanje repe
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
babaco



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09
Prispevkov: 917
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2015 09:52    Naslov sporočila: Kisanje repe Odgovori s citatom

Rad bi kisal celo repo z alkoholnim kisom.
Poznam razmerje 1:10, ne poznam pa postopka, je že kdo poskusil ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maja



Pridružen/-a: 07.08. 2013, 08:15
Prispevkov: 17
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2015 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poznam. Tako jo kisam že tretje leto.
S krtačko in vodo repo očistiš, izrežeš morebitne grde dele , potem celo zložiš v vedro ki ima pokrov, da ga lahko neprodušno zapreš. Zaliješ z mešanico alkoholnega kisa in vode - moje razmerje je 1:7. Zaprto vedro imam v kleti. Nekje po treh ali štirih tednih je že kisla, če le ni preveč debela. Sproti jo lupim in ribam, kolikor je pač rabim. Pa dober tek.
Lp maja.
_________________
Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.

KARR
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babaco



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09
Prispevkov: 917
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2015 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Maja, hvala za nasvet. Sedaj razmišljam, da tudi jaz uporabim razmerje 7:1.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3117
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2015 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Maja ali je potrebno vodo prekuhati in ohladiti, pa soliti?
Koliko naj bo vodo preko repe? Jaz bom imela nekaj malega, morda za pol deset litrske kantice.
Hvala za odgovor in lp
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2015 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj sploh kis? Saj bi se repa sama od sebe, ker so pač mlečnokislinske bakterije prisotne, skisala prav lepo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 07:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In zakaj je raje kisate celo repo kot že naribano? Zanima me, ker prvič slišim za to. Kako se jo potem riba? Ni premehka?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babaco



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09
Prispevkov: 917
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se naribana vedno pokvari.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako? Postane mehka?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babaco



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09
Prispevkov: 917
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, mehka, rdeča,..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 19:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

babaco, morda ti bo tole v pomoč. Naravno kisanje, težave in nasveti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maja



Pridružen/-a: 07.08. 2013, 08:15
Prispevkov: 17
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cinija1 - jaz vode ne prekuham. Samo pripravim kis in vodo razmerje 1:7 in zalijem, da je vsa repa pokrita. Soliš lahko, ni pa potrebe. Jaz je ne.
metuljc -kis uporabim, ker potem res ni nobenega dela z njo. Samo vzamem,naribam in skuham, ostalo pokrijem nazaj. Ja pa do sedaj se še ni pokvarila. Meni v večnem pomanjkanju časa to kar ustreza.
muha - ne repa ostane trda in se jo enostavno olupi in nariba.

Lp maja.
_________________
Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.

KARR
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Počasi me daje firbec in ker bom menda dobila nekaj repe, jo bom del kisala po tem receptu. A pred kisanjem je pa ne bi smela olupiti?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maja



Pridružen/-a: 07.08. 2013, 08:15
Prispevkov: 17
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2015 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja to pa še nisem probala. Se mi ne zdi potrebno, saj jo enostavno potem olupim - kot krompir.
_________________
Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.

KARR
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babaco



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09
Prispevkov: 917
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2015 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Končno mi je uspelo. Cool Repa diši, je kisla in trda, nekaj sem jo že naribal za probo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2015 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

čer, natančno ne vem kako delajo ampak zanimivo, da tukaj sosedje v I. kisajo celo repo z dropo (to kaj ostane od stiskanja grozdja za vino). repa je trda meni nekako drugače kisela-za njih je močno kisela in barba Bepo pravi, da je ni boljše. nariba se jo in potem kuha. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.