|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
babaco
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09 Prispevkov: 917 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: 25 Okt 2015 09:52 Naslov sporočila: Kisanje repe |
|
|
Rad bi kisal celo repo z alkoholnim kisom.
Poznam razmerje 1:10, ne poznam pa postopka, je že kdo poskusil ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
maja
Pridružen/-a: 07.08. 2013, 08:15 Prispevkov: 17 Kraj: Poljčane
|
Objavljeno: 25 Okt 2015 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
Poznam. Tako jo kisam že tretje leto.
S krtačko in vodo repo očistiš, izrežeš morebitne grde dele , potem celo zložiš v vedro ki ima pokrov, da ga lahko neprodušno zapreš. Zaliješ z mešanico alkoholnega kisa in vode - moje razmerje je 1:7. Zaprto vedro imam v kleti. Nekje po treh ali štirih tednih je že kisla, če le ni preveč debela. Sproti jo lupim in ribam, kolikor je pač rabim. Pa dober tek.
Lp maja. _________________ Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.
KARR |
|
Nazaj na vrh |
|
|
babaco
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09 Prispevkov: 917 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: 25 Okt 2015 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
Maja, hvala za nasvet. Sedaj razmišljam, da tudi jaz uporabim razmerje 7:1. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 25 Okt 2015 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
Maja ali je potrebno vodo prekuhati in ohladiti, pa soliti?
Koliko naj bo vodo preko repe? Jaz bom imela nekaj malega, morda za pol deset litrske kantice.
Hvala za odgovor in lp _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 25 Okt 2015 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj sploh kis? Saj bi se repa sama od sebe, ker so pač mlečnokislinske bakterije prisotne, skisala prav lepo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 07:45 Naslov sporočila: |
|
|
In zakaj je raje kisate celo repo kot že naribano? Zanima me, ker prvič slišim za to. Kako se jo potem riba? Ni premehka? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
babaco
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09 Prispevkov: 917 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se naribana vedno pokvari. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
Kako? Postane mehka? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
babaco
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09 Prispevkov: 917 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 19:21 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, mehka, rdeča,.. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
maja
Pridružen/-a: 07.08. 2013, 08:15 Prispevkov: 17 Kraj: Poljčane
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
cinija1 - jaz vode ne prekuham. Samo pripravim kis in vodo razmerje 1:7 in zalijem, da je vsa repa pokrita. Soliš lahko, ni pa potrebe. Jaz je ne.
metuljc -kis uporabim, ker potem res ni nobenega dela z njo. Samo vzamem,naribam in skuham, ostalo pokrijem nazaj. Ja pa do sedaj se še ni pokvarila. Meni v večnem pomanjkanju časa to kar ustreza.
muha - ne repa ostane trda in se jo enostavno olupi in nariba.
Lp maja. _________________ Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.
KARR |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Počasi me daje firbec in ker bom menda dobila nekaj repe, jo bom del kisala po tem receptu. A pred kisanjem je pa ne bi smela olupiti? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
maja
Pridružen/-a: 07.08. 2013, 08:15 Prispevkov: 17 Kraj: Poljčane
|
Objavljeno: 26 Okt 2015 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
Ja to pa še nisem probala. Se mi ne zdi potrebno, saj jo enostavno potem olupim - kot krompir. _________________ Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.
KARR |
|
Nazaj na vrh |
|
|
babaco
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 05:09 Prispevkov: 917 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: 20 Nov 2015 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
Končno mi je uspelo. Repa diši, je kisla in trda, nekaj sem jo že naribal za probo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 20 Nov 2015 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
čer, natančno ne vem kako delajo ampak zanimivo, da tukaj sosedje v I. kisajo celo repo z dropo (to kaj ostane od stiskanja grozdja za vino). repa je trda meni nekako drugače kisela-za njih je močno kisela in barba Bepo pravi, da je ni boljše. nariba se jo in potem kuha. lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|