Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kisanje repe
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3100
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 22 Nov 2015 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla
Mi smo včeraj imeli za kosilo kislo repo in ajdove žgance. Repa je bila res dobra, ravno prav kisla, ker jaz ne maram preveč kislih zadev.
To sem imela naribane za dva kozarca, Sem pa letos naredila malo drugače. Naribala, posolila in natlačila v kozarca. Zgoraj sem dala tisto plastično zadevo, ki prepreči, da se dvigne do pokrova.Tekočina je segala skoraj do vrha. Pokrila s pokrovom in čisto malo zaprla. Pustila 3 dni, še malček dolila in zategnila. Pokrila s eno plahto temno, da je bilo v temi. 6.11. sem naribala in je bila včeraj superca. O tem je zuf pisal
lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7743
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Nov 2015 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, tole se sliši pa izredno enostavno. Ravno včeraj zvečer sem v knjigi o shranjevanju čitala poglavje o naravnem kisanju, kjer je postopek odlično opisan in razčlenjen, a vse skupaj deluje zelooo, zelooo zahtevno in zamudno.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zuf



Pridružen/-a: 16.06. 2013, 18:31
Prispevkov: 1999
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: 23 Nov 2015 18:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cinija, dober tek! Smile Tukaj je cel recept, če koga zanima. http://gartlc.mojforum.si/gartlc-post-21411.html#21411
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3100
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 24 Nov 2015 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No danes sem ribala repo in sicer 3kg. Toliko je bilo naribane . Dala sem 6 dkg soli, fino premešala in natlačila v en 2,5 litrski kozarec in en literski. Voda je skoraj do vrha. Dala sem v korilnico, kjer je 20 stopinj za tri dni.
Naslednjo bom ribala v soboto in sem se že odločila, da bom vso dala v literske kozarce, ker je ravno prav za nas tri.
Če bo kakšna razlika med danes in soboto, bom poročala.
lp vsem cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zuf



Pridružen/-a: 16.06. 2013, 18:31
Prispevkov: 1999
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2016 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni ni jasno, zakaj se repa olupi za potrebe naribane kisane repe?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3320
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2016 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimam pojma. Jaz jo lupim samo tisti del, ki je neraven in ga je težje povsem oprati. (razne ozke vdrtine, hrapavost, na spodnjem delu, itd)
Nisem pa uspel detektirati kakšne razlike med prej, ko sem jo in sedaj, ko jo ne lupim.

Skratka, tako škoda mi je odstranjevati tisti specialno vijoličen del repe, da če se le da ostene po večini neolupljena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2016 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas se repa NIKOLI ni lupila, le odstranili so se nelepi deli lupine. Tudi solila se ni, repo smo le natlačili v čebre, toliko, da je spustila vodo po kakem dnevu, sicer smo jo zalili z vodo, ki jo je morala pokriti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3100
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2017 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Danes sva naribala cca 7 kg očiščene repe. Prišlo je šest litrskih kozarcev. Sedaj jo imam v kurilnici, kjer je 18 stopinj.




Tole bo pa dodatek k solati


Repe letos nisem solila. Lupila sem kolikor je bilo potrebno.
Pa da vidimo kako bo letos se držala.

Sem pa danes odprla kozarec repe, ki sem jo kisala 6.11.2016 in je čudovita in prekrasno diši.

Za test sem jo pustila, da vidim kakšna bo. Ker je test prestala, bo šla jutri v lonec.

lep pozdrav vsem
cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.