Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Rezanci iz domačih jajčk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Marinka



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44
Prispevkov: 480
Kraj: Štajerska 254 m nv

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2014 19:26    Naslov sporočila: Rezanci iz domačih jajčk Odgovori s citatom

Oddeljeno iz teme o KOKOŠIH

muha

<HR>


Zima se je zgleda končala. Moje kokoške že pridno nosijo jajčka. Spet bomo pekli in delali domače rezančke Wink [size=9]Sem si nabavila stroj za izdelavo le teh Wink
_________________
Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nadina



Pridružen/-a: 03.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 192
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: 11 Mar 2014 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marinka, kako narediš rezance?
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marinka



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:44
Prispevkov: 480
Kraj: Štajerska 254 m nv

PrispevekObjavljeno: 11 Mar 2014 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaenkrat še jih nisem delala. Ena gospa mi je rekla, da na 1 jajco pride 10dkg moke.
Zunaj je tak lep sonček, da je škoda bit med štirimi stenami. To pride na vrsto, ko bo slabo vreme Wink
_________________
Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nxyz



Pridružen/-a: 25.01. 2014, 18:15
Prispevkov: 582
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: 11 Mar 2014 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz na mizo stresem nekaj moke, naredim vdolbino, vanjo ubijem jajce in dodam malo vode potem pa zmešam, če je premokro se doda še nekaj moke. Tehtam je pa nikoli, naredim po občutku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18593
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2014 05:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz delam testo za rezance kar z multipraktikom, naenkrat iz 10 do 12 jajc, da je potem nekaj časa mir.

Osnovi recept: 1 jajce srednje velikosti in 6 žlic ostre moke. Če pride testo premehko, počasi dodajam moko. Kadar izpade pretrdo, je pa za ribano kašo Wink Laughing Laughing . Drugače pa, če vas mika tehtati, je razmerje teže jajce:moka 1,66 oz. tam nekje Wink, odvisno, kako suha je moka.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9233
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2014 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je pa rbana kaša najbolj všeč iz zdorba trde pšenice (durum zdrob, recimo Zlati zdrob od Intesa, pa Hofer ima zadnje čase tudi ta zdrob, Hartweizen-Gries).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18593
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2014 08:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To moram pa tudi še preizkusit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2014 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
pa Hofer ima zadnje čase tudi ta zdrob, Hartweizen-Gries).
Ej, prav tega Hartweizen-Gries sem zadnjič kupila v Hoferju, ne da bi vedela za tvoj recept. Res je. Še vedno drži, da "tudi slepa kura včasih zrno najde". Moram probat - čeprav domače rezance pa imamo vsi najrajši.
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9233
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2014 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je všeč mešana zakuha: rezanci in ribana kaša ali pa krpice in rezanci. Pa malo korenčka, rumenega in oranžnega in drobnjak. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2156
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2014 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sama delam rezance od višjih razredov OŠ dalje. Jajca in navadno moko zelo trdo zamesim, ampak res zelo trdo (zato multipraktik odpade), obvezno mora testo počivati 2 uri. Potem pa pride na vrsto močan moški, ki testo razvalja zelo tanko, jaz pa na Pocajtovem strojčku še ene parkrat dam skozi, da so trakovi res tanki. Ko so prav suhi, jih na strojčku razrežem.

Delam iz pirine moke. Tiste, ki imate strojček za uravnavanje debeline trakov, vam ni treba valjati ročno, samo na strojčku daste iz 6 postopoma na 2 in ste razvaljale.

Testo mora res biti zelo trdo zamešeno, potem se odlično delajo rezanci.
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARTINKA



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19
Prispevkov: 530
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2014 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je že katera delala kakšne posebne testenine (iz graham ali ajdove moke, morda z dodatkom špinačne, ali pa brez jajc ...)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
seba993



Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09
Prispevkov: 862
Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2014 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi smo jih predkratkim delal z posušenim čilijom. Pa mislim da so jih delal tut z korenčkom vendar mene ni blo zraven.
_________________
LP seba993
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 687
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2023 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem vedel, da iščem na pravem forumu Cool

Tudi mi smo doma navdušeni nad domačimi testeninami, ki jih delava z ženo.
Zanima me koliko časa in kako jih hranite, glede na to, da je not jajce?
Do sedaj smo jih delali sproti, torej dan prej in nič na zalogo.
Delali smo jih po receptu 1 jajce:100g bele moke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18593
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2023 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Treba jih je res temeljito posušiti potem lahko na suhem in hladnem zdržijo najmanj 3 mesece.
Pozimi jih sušim na kaminu. Po enem dnevu sušenja jih spravim v papirnato vrečko, ki jo pustim na kaminu še 2 do 3 dni, da sem ja na varni strani. Potem to vrečko dam v PE vrečko in neprodušno zaprem.
Poleti jih en dan sušim nekje, kjer menim, da se bodo najhitreje posušili. Potem jih dam za kako uro v pečico na 50 °C. Dalje, kot opisano zgoraj.

Edinkrat, ko so se mi spridili, sem spravila premalo posušene.

PS: na Srčkovih domačih, ki jih prodajajo na ljubljanski tržnici (ti so po okusu skoraj enakvredni mojim domačim pa sem glede tega kar natančna) piše, da je rok trajanja 9 mesecev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7668
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2023 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz jih dam za kakšne dva tri dni pladenj, potem jih prestavim v kartonasto škatlo, ki je odprta. Čez nekaj dni jo zaprem. Recimo, da se sušijo na sobni temperaturi kakšen teden. V zapreti kartnsko škatli počakajo dokelr jih ne pojemo. Zna biti, da tudi pol leta, ker poleti ne jemo goeveje juhe...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.