Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kis v lesen sod?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nimam pojma



Pridružen/-a: 07.03. 2014, 16:56
Prispevkov: 186
Kraj: Lj. Metlika okolica

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Koliko litrov pa imaš tega kisa? Nasveti so odvisni tudi od tega.
drugače pa, saj steklenih balonov ni treba dvigovati, daj jih na malo dvignjeno mesto, pa z natego (navadna gumijasta cev) točiš kis po potrebi.


Se opravičujem, malo pozno reagiram, ampak sem se pa lepo nasmejala sama sebi, ker mi ni "potegnilo", da se s cevko lepo potegne!Hvala Metuljc!

Zdaj je pa odločitev tu:soda ne bomo kupovali, kis gre pa v pletenke!!!

Hvala vsem!
_________________
Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 697
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pa že hočeš pipco na steklu, se tudi to da. Wink
Če si ne upaš sama ali nimaš primernega orodja, neseš flaškon steklarju, da izvrta luknjo in kupiš primerno pipo. To je vse.
L.p.

P.s.
Mi flaškonov nikoli ne zapremo tesno, ker kis je vsako leto boljši in boj kisel. Če zapreš, nima zraka in ne dela. Prvo leto je na grlu samo gaza nato pa spužva namesto čepa. Najdlje nam je kis stal tako 4 leta. Bil pa je najboljši kis kar smo jih kdaj imeli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo36



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 20:07
Prispevkov: 1244
Kraj: Blizu Vrhnike 290m nm

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 13:08    Naslov sporočila: Kis Odgovori s citatom

Če ima kdo slučajno kakršno koli količino kisa viška,bi ga rabil za lovne pasti proti plodovi vinski mušici.Lahko je tudi slabše kvalitete.
Hvala Ferdo
_________________
Narava vse povrne!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Kravzlj



Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59
Prispevkov: 762
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakor vem, kis čisto na začetku, ko ga naredimo, ne sme imeti zraka, da alkoholno povre. Potem ga pa nujno rabi.
Tako da moramo pustiti da zrak kroži. Tako dihajo te bakterije, ki delajo kis, in ga delajo iz leta v leto močnejšega.

LP
_________________
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kravzlj



Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59
Prispevkov: 762
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, če kdo rabi, imam kar nekaj kisa, ki ni primeren za uživanje. Za pomivanje,razkuževanje. . .

Piši na ZS.

LP
_________________
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 17:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kravzlj je napisal/a:
Kakor vem, kis čisto na začetku, ko ga naredimo, ne sme imeti zraka, da alkoholno povre.

Drži, čer misliš sok oz. namočeno sadje, ker mora najprej steči alkoholno vrenje s kvasovkami, nastali alkohol pa potem ocetno kislinske bakterije porabijo za vir energije in oddajajo ocetno kislino, za ta proces pa je res potreben kisik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kravzlj



Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59
Prispevkov: 762
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako preprost naraven, proces, ampak gre lahko vse narobe.
Letos imam verjetno okoli 200l kisa, pa je verjetno pol za odpis :(
_________________
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kravzlj, kaj pa je šlo narobe?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kravzlj



Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59
Prispevkov: 762
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2015 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žužki, drugje pa čuden okus, malo zategne na koncu.
_________________
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.