Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sonceluna
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 10:50 Prispevkov: 661 Kraj: Kranj, Podčetrtek
|
Objavljeno: 17 Jun 2013 08:25 Naslov sporočila: Bezgov sirup |
|
|
Vprašanje za poznavalce.
V soboto zvečer sem namočila bezgove cvetove za sirup, danes zjutraj pa ugotavljam, da mi je verjetno zavrel. Pojavili so se mehurčki in tudi vonj je tak kot bi zavrel. Lahko vseeno uporabim prirpavek za sirup ali ga raje zavržem?
Drugače pa ga že nekaj let delam po istem receptu in še nikoli se ni to zgodilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARTINKA
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19 Prispevkov: 530 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 17 Jun 2013 10:13 Naslov sporočila: |
|
|
Za sirup je potrebno v 24 urah zadevo precediti in zmešati s sladkorjem. Ker si zamudila, lahko morda dokočaš šabeso - dodaj sladkor in kis, potem pa pusti, da v nejej nastane dovolj mehurčkov.
Receptov je na spletu precej ..., malo poguglaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Sonceluna
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 10:50 Prispevkov: 661 Kraj: Kranj, Podčetrtek
|
Objavljeno: 17 Jun 2013 18:49 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala bom poskusla. Če ne uspe mam pač šolo za drugič. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 17 Jun 2013 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
Sonceluna na napakah se človek največ nauči. Res so najdražje, ampak najbolj učinkovite.
Jaz sem se v življenju, če opustim študij - največ naučila na lastnih napakah. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Kravzlj
Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59 Prispevkov: 762 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: 22 Maj 2018 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ali se da sirup naredti tudi iz suhih cvetov? _________________ " Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! " |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Maj 2018 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje bi šlo. Probaj in poročaj. Mislim pa, da je v tem primeru bolje skuhati bezgov čaj, ga ohladiti in začiniti s sladkorejm in limono. Tako imaš sveže pripravljen napitek. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 22 Maj 2018 13:49 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da delajo sirup tudi iz zamrznjenih cvetov. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 22 Maj 2018 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje bi bilo zdaj pametno nabrati cvetove, jih vakumirati in zamrzniti. za kak kasnejši čas, za kakršnokoli rabo. Razmišljam, ukrepala še nisem v tej smeri. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Kravzlj
Pridružen/-a: 18.02. 2014, 11:59 Prispevkov: 762 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: 22 Maj 2018 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj izgubim če jih posušim? _________________ " Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! " |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 22 Maj 2018 15:56 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče nekaj arome, ki bo s sušenjem izhlapela. Stane te nič, če poskusiš. Če je za čaj posušen dober, bo verjetno tudi za sirup. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 22 Maj 2018 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
Zagotovo bo tudi okus drugačen, ampak, zakaj ne, tudi tak sirup bo OK. Zdaj lahko nabereš še "akacijo", robinijo, tudi iz nje je dober sirup, pa iz mete, melise, mešanica, s cvetnimi listi vrtnic vred. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|