|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sharp
Pridružen/-a: 16.01. 2014, 21:31 Prispevkov: 15
|
Objavljeno: 14 Sep 2014 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
@seba993 ja to je Trinidad moruga scorpion. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
seba993
Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09 Prispevkov: 862 Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko
|
Objavljeno: 14 Sep 2014 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za poterditev.
Zako pa naj porabim plodove? _________________ LP seba993 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sharp
Pridružen/-a: 16.01. 2014, 21:31 Prispevkov: 15
|
Objavljeno: 14 Sep 2014 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem jih posušil naslednjo rundo bom pa še zmlel..
Svežega pa nisem upal. No mogoče se bom pa vseeno še opogumil
Ga je pa zato majhen košček probal oče |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 16 Sep 2014 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Majhen "jagodni izbor" z današnje trgatve:
Bishop´s crown, Mini Etna, Habanero, Cherry bomb in Jalapeño
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
magnolija
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 14:20 Prispevkov: 363 Kraj: Posavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Sep 2014 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
Čiliji pri meni gredo počasi k koncu, sploh Habaneri, ki skoraj nimajo podmladka ; ostali bojo odvisni od sonca, da zelene plodove "začara" v rdeče, rumene, oranžne, vijola ...
Tole je pripravljeno za predelavo čez vikend, nekaj v Harissa omake, http://gartlc.mojforum.si/gartlc-post-54707.html#54707
nekaj v Habanero omako, brez habanera .
Tile Queen Laurie bodo predelani v Harisso 1, ali celo polovička po receptu kupljene Harisse. Testiranje Queen Laurie; izgleda da bo naslednje leto prišla iz grede v lonec.
Queen Laurie sedajle, proti koncu sezone dobro zažiga, se mi zdi, da je prišla na nivo Cayenne čilija
Čili Ring of Fire bo predelan v Harisso 2, skupaj z domačo papriko Ljubov dlan. Je čisto možno, da dodam še eno ali dve papriki;
Ring of Fire je 2 do trikrat močnejši od Cayenne čilija.
Pimenta de Neyde bo nadomestila habanere, saj je vragec skoraj tako "strupen" . Bo poskrbela za količino,
skupaj s paradižniki, papriko, korenčkom itd, se bo naredilo kar nekaj litrov "kurjave" .
Pravzaprav je to ena rešitev za Pimenta čili, presen mi nikakor ne gre; tule bodo začimbe pomagale spremeniti Pimenta v "Habanero Hot Sauce" .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4557 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 07:29 Naslov sporočila: |
|
|
Veš kaj, Mfranc! Če je kje ''kokr'' manekensko tekmovanje čilijev, gotovo zmagaš s svojimi ! Tole je za pogledat 1A'. Samo še kakšen bel manjka . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 07:36 Naslov sporočila: |
|
|
Mfranc samo kako seme oranžnega bi prosli če se lahko da na stran. Drugi teden pršibam mimo. P aše kaj prinesem. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ti kar prišibaj .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zoyba
Pridružen/-a: 20.06. 2013, 21:54 Prispevkov: 252 Kraj: gorenjska
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
mfranc, imaš pa dobro zalogo "kurjave" za zimo
Sem letos poskusil nekaj novega (onza in aqua chilli) pa ni nič pekoče
Še dobro, da jalapeno ni razočaral.
Lp _________________ Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
Zoyba, indijanci pravijo, da bo huda zima .
Letos, pa do druge sezone bo tole zelo dobrodošlo. Že v jesen bom prišel skoraj brez svežih čilijev. Ponavadi jih varčno obiram skozi zimo, do pomladi .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
MFranc, vsekakor poročaj o omaki iz Pimenta Da Nayde. Moje bom vsaj še en teden pustila na rastlini, potem gredo pa v lonec (za omako) ali v pečico (za sušenje).
Queen Laurie je videti tudi zanimiva. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
5 narejenih omak mi ni bilo dovolj. Včeraj sem se lotil il še sladko kislo pekoče omake. Moram priznati, da sem navdušen nad njo prav tako vsi testni zajčki. Žilica pa mi še ne da miru. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka, govoril sem s Petrom od Semillas (na spletu tako ni pametnih podatkov za Neyda), pravi, da je odličen posušen in zdrobljen, ko nastane prašek sive barve.
Če bo še kaj dozorel, ga zopet posušim. Za svežo uporabo pa nič posebnega .
Queen Laurie pa kot vsi Capsicum baccatum, počaaaaseeeen ! , pa za moj okus gre preveč v luft. V loncu bi ga malo popedenal za zgodnejše zorenje.
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Sep 2014 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
No, potem bom najbrž tudi jaz večino Pimente posušila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 103, 104, 105 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 79, 80, 81 ... 103, 104, 105 Naslednja
|
Stran 80 od 105 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|