|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 20 Maj 2024 06:46 Naslov sporočila: Pehtran - shranki |
|
|
juglans je napisal/a: | robert je napisal/a: | Kako pehtran shraniti za zimo,ali ga lahko posušim ali pa ga narežem in ga lahko zamrznem kot npr.drobnjak.Hvala in Lp |
Pri nas ga oberemo, nato ga skupaj s sladkorjem (približno 1:1) zmiksamo v mikserju do srednje fine strukture. Shranjujemo ga v steklenih kozarcih na sobni temperaturi v omari. Najdlje je stal leto in pol, pa se ni pokvaril. Na ta način zelo dobro ohrani aromo in je super v različnih pecivih, mufinih, zeliščnih kruhih ...
|
Preverjeno, dobro se obnese. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Maj 2024 08:35 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ga sušim, ker ga dodajam moji čajni mešanici. Za kuho pa ga zmrzujem, ker sladic ne maramo preveč sladkih. Radi imamo pa tudi slane pehtranove štruklje. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 20 Maj 2024 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
Slane pehtranove štruklje? To pa prvič slišim ... in zabetonirana v klasično (sladko) pehtranovo potico si niti ne predstavljam, kakšen naj bi bil ta okus. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
notranjka
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58 Prispevkov: 1553 Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 21 Maj 2024 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
Slani pehtranovi štruklji so enaki kot skutni, le da dodaš pehtran. So odlična samostojna jed, zabeljeni samo z drobtinami, ali preliti s kakšno omako, ali pa kot priloga k mesu. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|