Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Štručke s sirom in semeni iz srečanja v Sinji gorici

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18592
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 21 Apr 2024 09:00    Naslov sporočila: Štručke s sirom in semeni iz srečanja v Sinji gorici Odgovori s citatom

Preračunano na pol kg moke - mesenje in vzahajanjev kruhomatu
POTREBEN ČAS: do 3 ure (1,5 ure mesenje in vzhajanje, 15 minut za delo, 20 - 30 za ponovno vzhajanje, 10 minut za delo, 12 minut peka, 5 minut ohlajanje)

<hr>

500 g moke tip 400 ali 500
300 ml vode
30 ml olja
2 dag svežega kvasa
sol , na uč - čajno žličko ali malo več

----
mešana semena - na pamet - kakšnih 10 dag bi moralo biti dovolj
ribani sir za pico - enako - najbrž tudi kakih 10 dag

----

Vzhajano testo razvaljam v čimbolj podolgovato obliko. Prerežem po sredini. Vsako polovico pričnem zavijati kot potico. Če pride klobasa predebela, jo še malo raztegnem.
Razrežem na poljubno dolge štručke.
Dam v pekač na peki papir.
Vzhajam še kake pol ure - da je na pogled lepo vzhajano.
Premažem z mlekom
Potresem s semeni
Popršim z mlekom, (kar z roko, ker se semena čopiča rada primejo )
Potresem s sirom
Dam v pečico, segreto na 250 °C, na srednje vodilo - na program ventilator.
Pečem 12 minut. Preverim, če izgleda dovolj zapečeno.
Ugasnem pečico in pustim v njej še od 5 - 10 minut.
Vzamem iz pečice in s peki papirjem preložim na rešetko. Če se štručke ne tiščijo ravno ene druge, lahko mirno pustite, da se ohladijo kar na pekaču.

<hr>
Opombe:
-moka in voda: včasih je moka bolj ali manj suha. Testo mora biti mehko in elastično na otip. Po potrebi dodati ali moko ali vodo.
-mesenje: kruhomat ali MUM ali električni mikser s kavlji za testo.

- peka: če nimate ventilatorske pečice, dodajte sir šele 5 minut pred koncem peke, drugače se rad zažge.
- vročina: 250 °C poskrbi, da ostane testo sočno in je hitro pečeno. Če je nižja, je treba peko podaljšati, kar ima za posledico nekoliko bolj izsušeno testo.
- vse ostalo variacije po lastni želji, s tem, da bo tudi rezultat gotovo drugačen. Lahko, da bo še bolj po vašem okusu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9232
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 21 Apr 2024 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za recept. Res so bile dobre. Kličejo po še (kdaj).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.