|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 21 Apr 2024 09:00 Naslov sporočila: Štručke s sirom in semeni iz srečanja v Sinji gorici |
|
|
Preračunano na pol kg moke - mesenje in vzahajanjev kruhomatu
POTREBEN ČAS: do 3 ure (1,5 ure mesenje in vzhajanje, 15 minut za delo, 20 - 30 za ponovno vzhajanje, 10 minut za delo, 12 minut peka, 5 minut ohlajanje)
<hr>
500 g moke tip 400 ali 500
300 ml vode
30 ml olja
2 dag svežega kvasa
sol , na uč - čajno žličko ali malo več
----
mešana semena - na pamet - kakšnih 10 dag bi moralo biti dovolj
ribani sir za pico - enako - najbrž tudi kakih 10 dag
----
Vzhajano testo razvaljam v čimbolj podolgovato obliko. Prerežem po sredini. Vsako polovico pričnem zavijati kot potico. Če pride klobasa predebela, jo še malo raztegnem.
Razrežem na poljubno dolge štručke.
Dam v pekač na peki papir.
Vzhajam še kake pol ure - da je na pogled lepo vzhajano.
Premažem z mlekom
Potresem s semeni
Popršim z mlekom, (kar z roko, ker se semena čopiča rada primejo )
Potresem s sirom
Dam v pečico, segreto na 250 °C, na srednje vodilo - na program ventilator.
Pečem 12 minut. Preverim, če izgleda dovolj zapečeno.
Ugasnem pečico in pustim v njej še od 5 - 10 minut.
Vzamem iz pečice in s peki papirjem preložim na rešetko. Če se štručke ne tiščijo ravno ene druge, lahko mirno pustite, da se ohladijo kar na pekaču.
<hr>
Opombe:
-moka in voda: včasih je moka bolj ali manj suha. Testo mora biti mehko in elastično na otip. Po potrebi dodati ali moko ali vodo.
-mesenje: kruhomat ali MUM ali električni mikser s kavlji za testo.
- peka: če nimate ventilatorske pečice, dodajte sir šele 5 minut pred koncem peke, drugače se rad zažge.
- vročina: 250 °C poskrbi, da ostane testo sočno in je hitro pečeno. Če je nižja, je treba peko podaljšati, kar ima za posledico nekoliko bolj izsušeno testo.
- vse ostalo variacije po lastni želji, s tem, da bo tudi rezultat gotovo drugačen. Lahko, da bo še bolj po vašem okusu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 21 Apr 2024 09:07 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za recept. Res so bile dobre. Kličejo po še (kdaj). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|