Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Korenje - vloženo

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 02 Sep 2022 10:40    Naslov sporočila: Korenje - vloženo Odgovori s citatom

Pred leti mi je Abudabi poklonil kozarček vloženega korenja. Bilo je več kot imenitno, zato sem ga prosila za recept (njegove mami).

1. Očiščeno korenje narežeš na tenke palčke.

2. V posodi zavremo mešanico: 1L vode, 1dcl kisa, 1 žlička soli, 1 žlička sladkorja in vanjo za nekaj minut potopimo korenje.

3. Korenje na tesno naložimo v čiste kozarce, dodamo strok česna, čili (po okusu), zrno ali dve popra. Vse skupaj zalijemo z vrelo tekočino, dobro zapremo in ohladimo pod odejo.

Naslednje leto sem ga pripravila sama. Ker pa se je na dnu nabrala bela usedlina, sem mislila, da se je shranek pokvaril in sem ga zavrgla. Ali je bilo korenje res pokvarjeno, ne vem. če bi ga ponovno pripravljala, bi shranek na koncu še pasterizirala.

Tako pripravljeno korenje je odlično za hrustanje. Verjetno pa bi se, če bi ga dodatno pasterizirala, zmehčalo in ne bi več tako lepo hrustalo...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 02 Sep 2022 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brbr: po mojih izkušnjah, čim dodaš zelenjavi kis, se ne mehča več. Zato je pri prenekaterih receptih za vloženo zelenjavo napisano, da dodamo kis na koncu, ko je že kuhana.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 02 Sep 2022 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ha, mogoče pa res. Imam kar nekaj majhnih korenčkov. Sem jih mislila posušiti, ampak me tudi ponovni poizkus priprave tegala shranka mika.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.