|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 06 Jan 2022 12:45 Naslov sporočila: Repnjača |
|
|
Na zadnjem Zoomu smo se menili o tej jedi iz sveže repe
https://okusno.je/domace/repnjaca-stara-prekmurska-jed-ki-se-je-nekdaj-pripravljala-ob-dnevu-mrtvih.html
Včeraj sem jo pripravila. Moram reči, da smo bili vsi jedci nad njo navdušeni in jo bomo v bodoče še kdaj pripravili.
Sta me pa v receptu begali dve stvari:
1. testo, pripravljeno po receptu, je bilo zelo mehko, lepljivo in se ga ni dalo oblikovati v hlebček. zato sem dodala še kar nekja moke, da je bilo za silo obvladljivo. Sicer je na koncu vse dobro izpadlo - testo sem lahko lepo razvaljala, sem ga pa morala pred valjanjem močno posuti z moko.
2. glede nadeva sem imela pomisleke, da je količina mleka prevelika, da bo nadev prevč tekoč. Zato sem dodala polovično količino mleka. V maso pa sem dodale tudi eno jajce, ker se mi je zdelo, da se drugače nadev med peko ne bo povezal...
Zdaj sprašujem, ali je kdo od vas že prirpavljal repnjačo in akkšne sp vaše izkušnje z zgoraj navedenimi zadregami/pomisleki.
Bi rada vedela za naprej, kako in kaj... _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dašabina
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05 Prispevkov: 1122 Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej
|
Objavljeno: 06 Jan 2022 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Brbr, bom tudi jaz probala, nisem še delala... _________________ sonček je in ..... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 06 Jan 2022 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
Uh, 2,5 dl tekočine + eno jajce na 300 gramov moke - to je blizu recepta za palačinke. S 400 grami bi se verjetno ravno še izšlo.
Tale je bolj realen |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 07 Jan 2022 08:50 Naslov sporočila: |
|
|
Dašabina, gotovo vredno truda. Si nisem mislila, da bo tako dobro.
Muha, tudi tega sem gledala, a se zanj nisem odlolčila, ker je pripravljena s kvašenim testom.
Po dodajanju moke, mislim, da je tudi moje testo vsebovalo ene 400g moke. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dašabina
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05 Prispevkov: 1122 Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej
|
Objavljeno: 07 Jan 2022 08:55 Naslov sporočila: |
|
|
ja, edino jaz imam že kislo repo , ta pa zahteva frišno...mogoče še kje kakšno ujamem _________________ sonček je in ..... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 07 Jan 2022 09:00 Naslov sporočila: |
|
|
A nisi kakšne bolj zanikrne pustila/pozabila na njivi? _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dašabina
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 22:05 Prispevkov: 1122 Kraj: Orehovica, vas pod Gorjanci, Šentjernej
|
Objavljeno: 07 Jan 2022 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
sem ;) _________________ sonček je in ..... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 10 Feb 2022 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem ponovno pripravila repnjačo. Tokrat sem testo zamesila samo z 1dcl mleka in je bilo kot se šika. Tako mislim, da v osnovnem receptu med količino vode in mleka manjka beseda "ali" , torej se lahko testo pripravi bodisi z mlekom ali vodo.
Tudi tokrat sem v nadev dodala jajce. Repnjača je bila odlična. K njej se odlično poda smetanov hren, skleda solate in jogurt/kefir.
Recept sem že prepisala v družinsko knjigo receptov, kar pomeni, da se je jed uvrstila med jedi, ki bodo še kdaj na mizi. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|