|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ciklama
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 14:57 Prispevkov: 122 Kraj: luče ob savinji
|
Objavljeno: 03 Nov 2013 18:34 Naslov sporočila: tomacio f1 |
|
|
Ravno to se je pripetilo meni, mi je namreč vse zavrelo, zato bom drugič raje frišnega pozobala ker je tako dober. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
juglans
Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19 Prispevkov: 3400 Kraj: Ribiška vas, ob Savi
|
Objavljeno: 04 Nov 2013 18:54 Naslov sporočila: |
|
|
Ciklama, bi lahko, kljub morebitnemu razočaranju predstavila kje, oziroma kaj se je zalomilo v postopku sušenja in vlaganja paradižnikov?
Vsaj kakšno domnevanje recimo.
Verjamem, da je ali pa šele bo nekdo, ki bi to želel poizkusiti, seveda, če ga slabe izkušnje "sotrpinov" pri njegovi nameri ne odvrnejo.
Namreč, moje letošnje "sušenje" se v špajzi lepo drži. V bistvu se pomika proti koncu, razlog pa je njihov gurmanski presežek. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ciklama
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 14:57 Prispevkov: 122 Kraj: luče ob savinji
|
Objavljeno: 04 Nov 2013 19:56 Naslov sporočila: tomacio f1 |
|
|
Sporočam da se je paradižnik neverjetno hitro posušil, ko pa sem ga dala v olje pa mi je po dobrih 14 dneh začelo kipeti in tudi okus je bil nikakršen. Zato sem sklenila da ga ne bom vlagala v olje, mogoče se bo našel kak drug način konzerviranja |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 05 Nov 2013 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz dam suh paradižnik kar v vrečko in zmrzovalnik in ga potem po potrebi jemljem ven. Če pa ga že hočeš imet v olju(??), potem pa lahko zmrznjenega daš v olje in v hladilnik za nekaj dni, seveda ga moraš hitro porabit, da ti ne zavre. _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 08 Mar 2019 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
Ali še vedno gojite ta paradižnik? Pa kako so se vam obnesli sejani v naslednjih generacijah, ker je to hibrid? Letos se zanimam za paradižnike za sušenje in sem naletela na pohvale Tomaccia. Pri nas se dobi samo sadike, semena se pa tudi v tujini težko dobi, vsaj jaz nisem našla. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 08 Mar 2019 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
Mene ni posebej očaral. Glede sušenja ni bil nič posebej kompetenten
Žal semen več nimam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 09 Mar 2019 00:24 Naslov sporočila: |
|
|
Torej je čisto običajen paradižnik. Flora Express prodaja sejane sadike Tomaccia po 4,25 evra, medtem ko so cepljene drugih sort po 3,95 evra. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Danilo
Pridružen/-a: 29.06. 2013, 14:37 Prispevkov: 746 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 09 Mar 2019 08:48 Naslov sporočila: |
|
|
Marija,
ali paradižnik za skrinjo tudi posušiš do konca ali pustiš še malo medastega? Vsako leto ga nekaj posušim, priznam pa, da še nimam "grifa", kdaj je ravno prav posušeno. Na Siciliji to rešijo elegantno, ko cele rastline izruvajo in obesijo na zrak v sušenje. Pri meni za kaj takega žal ni pogojev.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 09 Mar 2019 17:50 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi za v skrinjo ga posušim enako, kot tistega, ki ga hranim v kozarcu - torej mora biti suh toliko, da v kozarcu ne zaplesni. Sem pa lani suhega dala v oljčno olje in v hladilnik, pa se moram kar po prstih tepsti, da ga ne zmažem, tako je dober,a sem žal naredila le en kozarec, zdaj pa delam z njim kot z zdravilom _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 17 Jul 2019 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
To so prvi plodovi iz sadike iz Juglansovih semen. So sladki z debelejšo kožico in se mi zdijo zelo primerni za sušenje, seveda ko bo toliko paradižnikov, da ne bomo vsakega sproti pojedli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|