|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Jul 2018 08:19 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš prav, Metuljc. Ker pa mi ga je od lani ostalo kar nekaj, ga bom porabila, da njegova pot ne bo zaman...
Izdelava jabolčnega pektina pa ostaja na spisku stvari, ki jih moram poskusit,.. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Jul 2018 08:51 Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem pred desetletji namesto želirnega sladkorja uporabljal kutino. Odlično zgosti, ampak vsem marmeladam pusti močan "priokus". Tako da ...
Žal naše brbončice pričakujejo, da je marmelada sladka, če ni, to ni to . Enkrat je k hiši prišla višnjeva marmelada, sladka, da je kar zapekla; ampak za družino je bila to najboljša marmelada ever _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 27 Jul 2018 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav
kako pa narediš pektin iz jabolk?
Lepo bodimo, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 27 Jul 2018 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
Še en pozdrav
Našla sem recept za pektin...od Huferke...njen blog je res bogat z veliko zame dobrih receptov
Vsem želim lep dan, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 28 Jul 2018 09:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, Mil, mislim, da imam shranjen ravno ta recept. Se ga boš lotila? _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mil
Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04 Prispevkov: 1433 Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne
|
Objavljeno: 28 Jul 2018 09:59 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Ja, Brbr, bom naredila, p'qa da vidim, kako bo.
Vse lepo, Mil |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JERCA
Pridružen/-a: 11.07. 2013, 10:13 Prispevkov: 146 Kraj: DOLENJSKE TOPLICE
|
Objavljeno: 21 Maj 2019 08:08 Naslov sporočila: |
|
|
Po dolgih mesecih sem dolžna še poročilo o stanju svojih marmelad, ki sem jih lani prvič kuhala po postopku Slavka Turšiča(opis na strani 3). Do danes ni še noben kozarček marmelade splesnel ali zavrel. Na ta način sem naredila hruškovo, breskovo in mešano(jabolka,slive,hruske).
Tako da če se bo poleti še kdo lotil marmelade, ta način deluje, hitro narejeno. Res pa je, da sem zelo pazila na higieno vseh pripomočkov, tako kot sem opisala. _________________ JERCA- nekdanja ERIENNE |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|